Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 136
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
  • Замък сред облаците
Смяна на перилния препарат? Може и нещо с хиалурон - Фемифлора примерно глобули.

# 496
Аз ходих на контролен преглед, засега добре вървят нещата.
Скрит текст:
Сакчето е излязло, то аз го и усетих де. Докторът обаче каза, че имам още доста лигавица и кръв, която трябва да се изчисти (което било нормално) и да започна но-шпа, защото от него шийката се омекотявала, а било важно да не се свие точно сега. То реално контракции от хапчетата не би трябвало да имам вече, така че може би има логика.

# 497
Момичета, излязоха резултатите на ММ от Fertility test-a. Положителен е за  Gardnerella vaginalis, което до колкото прочетох е бактериална вагиноза, но съм доста объркана. Четох, че при мъже се изолира, когато партньорките са с бактериална вагиноза, но аз нямам никакви симптоми. Всяка година си правя профилактична МБ и уж са наред нещата. Някой има ли повече инфо за този Gardnerella vaginalis?
Аз още не съм направила Fertility test, защото чакам първи цикъл след кюретажа. Дали това може да е вероятна причина за аборта?

# 498
Не съм компетентна, но на мен след 2 А ми откриха уреаплазма парвум и според АГ и репродуктивен е възможно и това да е довело до загуба. Само гадаем за съжаление. Посъветвай се с лекаря си

# 499
  • Замък сред облаците
Според проучванията е възможно.

# 500

Излязоха ми и тромбофилиите, започвам и за тях да чета. Май не са много добре нещата.

# 501
  • Замък сред облаците
Като цяло ще ти е необходима профилактична терапия при бременност. Освен това трябва да съобразиш да приемаш витамини от Б групата само в метилирани форми оттук нататък.
Тафи в случая е най-притеснителен за мен - може да има грешки в образуването на кръвоносната и сърдечно/съдовата система чисто морфологично, включително несъвместими  с живота. Затова профилактиката и всички морфологии плюс фетален кардиолог при следваща бременност са изключително важни.

# 502
АА, сега ме накара да се замисля. Аз съм с хомозигот по ТАФИ, ама като че ли лекарите не му се впечатляват много. Дори Тончев, който ми назначи терапията, повече се вълнуваше от прогестерона, който приемам, отколкото от ТАФИ-то.
Ако си чела нещо по въпроса, моля те, сподели Simple Smile

# 503
  • Замък сред облаците
Трябва да видиш проучванията, позабравила съм повеето подробности. Вегфа я запомних че бях търсила за една съфорумка инфо, тя беше особен случай с малформации при плода при аборта.
Но и при вегфа и тафи профилактиката с НМХ помага, доколкото помня.
Докторите не се впечатляват от нищо дето не засяга живота на родилката, тя им е основният пациент.

# 504
Момичета, колко време след А мога да почна да си пия пак добавките - инозитол, убиквинол и т.н. Витамините нарочно ги спрях сега, за да ги измеря като хората, ама за другите не знам колко да чакам реално.

# 505
  • Замък сред облаците
Когато искаш ❤

# 506
Момичета, днес излезе SDI на мъжа ми. Фрагментацията е 26%, това много зле ли е? Четох, че над 15% май не е добре положението ☹. Можете ли да препоръчате добър уролог/андролог в София, при когото да отидем, за да ни разясни по-подробно резултата? Да припомня моя случай - първа бременност, забременях от първия опит, но беше кухо яйце.
Правих и разни други изследвания и засега не се установява конкретна причина за случилото се. Пусках и пълен панел тромбофилия и се консултирах с генетик в Надежда (проф. Хаджидекова). Тя каза, че нямам тромбофилия и няма нужда са си бия медикаменти при следваща бременност. Сега се чудя дали тая фрагментация няма отношение към лошото развитие….

# 507
Др Гергов в Надежда ни беше полезен с разчитането на СГ, имаше и преглед, но конкретната СГ беше разширена, без ДНК фрагментация.

# 508
  • Замък сред облаците
Наистина е висока фрагментацията, има шанс там да е разковничето (моят мъж примерно е с 11% и се счита в норма). Кацаров и Бъчваров са добри андролози.

# 509
  • На изток от Ада
За тромбофилия трябва хематолог не генетик!
И трябва следене на коагулация . Аз също нямам тромбофилия но това ми каза хематолог.

Общи условия

Активация на акаунт