Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 133
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, дами,
И при мен излезнаха резултати, но от хистологията след кухото яйце. Имате ли представа какво може да означава “хеморагично пропита дацидуа”?

# 526
  • Замък сред облаците
Кървене в тъканта на лигавицата. Нищо съществено.

# 527
theDoodLe, когато попитах РС кога ще започваме със следващите инсеминации, отговорът беше, че трябва да изчакаме. Не го усетих много въодушевен и може би заради кистата и лигавицата ми остана впечатление, че няма да е скоро. Още чакаме резултати за Кариотип, които отнемат доста време. Ако са лоши и те, може и директно към инвитро да се насочим, вече не изключвам нищо.

Днес бях на ангиолог заради тромбофилията и той е категоричен, че трябва да съм на аспирин, при следваща бременност, защото според мутациите няма да е ок фракси. РС пък отрича аспирин и е за фракси. Пак съм шах и мат.

delisardeli, благодаря за инфото за лигавицата, не знаех, че се влияе от кисти. Днес ангиолога видя кистата вече 45мм. 5мм за 1 ден ..

# 528
  • София
5мм за един ден няма как да порасне, вероятно е разминаване в измерването. Какви ти бяха мутациите, че препоръчва аспирин протект?

# 529

Това са ми резултатите.

# 530
Мили дами,

Имам да пускам НК клетки, антифосфолипиди и други подобни - трябва ли да е на гладно и кафето пречи ли за изследването? Благодаря предварително!

# 531
Мили дами,

Имам да пускам НК клетки, антифосфолипиди и други подобни - трябва ли да е на гладно и кафето пречи ли за изследването? Благодаря предварително!

Задавала съм същия въпрос в друга тема. Казаха, че не е задължително да е на гладно.

# 532
  • Замък сред облаците
Нала, според мен си за фракси. Аспиринът само ще понижи слепването на тромбоцитите, но няма да да разбие агрегирани тромбоцити - няма да има адекватна фибринолиза тоест - това е комбото от 1,2 и 7. С две думи ако приемаш аспирин - ще имаш повишен риск да изкървиш и да има проблеми със закрепване на сакчето, без реално да се таргетира проблема с фибринолизата, който ти е в няколко гена. Отделно хепаринът е ключов за поправяне на съдовите дефекти при ВЕГФА, които могат да възникнат в първи триместър и да доведат до проблеми в късна бременност (прееклампсия, изоставане на плода, преждевременно раждане). Кой ангиолог посети?

# 533
Д-р Пеева. Записала съм час и за хематолог Тончев. Ще видя и той какво ще каже. Друго интересно от ангиолога беше, че ми каза да нося компресорни чорапи след 3 месец, като превенция от разширени вени.

# 534
  • София
Нала, с всички тези мутации + високорискова + TAFI и VEGFA ти трябва сериозна превенция още от самото начало и после сериозно проследяване, живот и здраве. Виж какво ще каже Тончев, предполагам че ще ти изпише нмх.

# 535
Мили дами,

Изрично звънях тук в Геника (Варна), защото тук лабораторията отваря в 14ч.  Казаха ми, че не оказва влияние, само трябва да си здрав поне 2 седмици (аз това с бацилите от градината, които вечно се мъкнат в нас не знам как ще го постигна)

АА дано се наредят нещата при теб, чувствам те като сестра по съдба (много са ни сходни историите). Сподели как е минал прегледа. А по другия въпрос - ние купихме апартамент като бях бременна и то в разгара на ковид. До деня преди да родя бях на “обекта” включително и помагах активно. Това наистина не е причина да се чака. Желая ви успех  🙏🏼❤

# 536
  • Замък сред облаците
Благодаря, Флоу. Ще пиша, ама има близо месец до тогава 😅

# 537
Пак добре 🤣 аз тепърва си записах час за Калчев 🤣🤣
ПС. Днес чакам първи цикъл след А, ама още нищо няма, даже и признаци 😒 като изключим, че съм много нервна 😀

# 538
  • На изток от Ада
АА хайде ходи при Михайлова, ТМ ще го прилъжеш и ще стане работата

# 539
Момичета втория цикъл след кюретажа на време ли ви дойде?

Общи условия

Активация на акаунт