Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 129
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
На мен да, точно на 30 ден.

# 541
И при мен си тръгнаха нормално от втория натам.

# 542
  • София
При мен от 3-4м се нормализира.

# 543
Калинка, не броиш кървенето след кюретажа като първи цикъл, нали?
Първият трябва да дойде до 40-50 дена, вторият вече трябва да е сравнително редовен.
При моите кюретажи вторият цикъл беше съответно след 26 и 36 дена, при второто имах задържан фоликул и затова толкова се забави, третият тогава си дойде нормално на 27-ми ден.

# 544
Момичета, според вас трябва ли да пия нещо за киста 4-5 см, след абразио? Или някаква интервенция да направя? Не знам да съм имала кисти до сега и само я мисля.

# 545
Нала, аз юли месец имах 6 см киста. Има няколко варианта как да се подходи, та по-добре мини през АГ, за да ти каже в твоя случай кое е най-подходящото. Може да я чакате да изчезне със следващия цикъл и да я проверите след като ти дойде; да ти изпише дуфастон до края на цикъла, за да се справи той с нея; да ти изпише противозачатъчни за цикъл-два, докато изчезне; ако никое от това не проработи се стига до пункция. Не се притеснявай, ще се справите с нея.

# 546
Не е кървене след кюретаж имах си цикъл който дойде на около 30 ден аз също имах киста но с цикъла се махна и сега по календар пише че ми закъснява 6 дни , но явно е нормално .

# 547
Fayona, благодаря. Първо през него минах. Иска сама да я изчистя, което ми хареса като вариант. Имайки предвид, че той според мен обича да си "връзва гащите" и се застрахова, изписвайки лекарства. Андрологът обаче ми препоръча второ мнение, защото била голяма. Имало и ракови кисти (попринцип) и т.н. Аз обаче след аборта нон-стоп съм по лекари. Календара ми е пълен, включително имам дни с по два прегледа и си пускам отпуски. През всичко минах, а каквото не съм минала ми предстой Satisfied Много започнах да се фиксирам и целия ми живот се върти около това.

Не знам дали съм споделяла тук моята история. Ще напиша набързо. След година опити се обърнахме към репродуктивен. Започнахме инсеминации, като морфолагията на ММ беше почти за фонд, нямах никакви надежди, много спокойно и лежерно подходих към инсеминациите. Междувременно си гледах кариерата и си подготвяхме поредно жилище. Да, но тестът след първата инсеминация за всеобща изненада беше положителен. И два месеца по-късно, вече с аборт тотално съм сменила приоритетите. Обичам си работата и няма как да я неглижирам, но не ми се обзавежда поредна офис стая, фитнес стая или стая за склад ... На 31 се чувствам изпуснала последния влак. Много е странно как един положителен тест с последвал А може да ти смени цялата нагласа. Ако бях с 4 неуспешни инсеминации, имам чувството, че щях да съм тотално ок и да си чакам инвитрото, но сега ...

# 548
Нала, моята 6 см успя да се изчисти с цикъла, та важен е не толкова размерът, колкото видът - ако е фоликулярна (с течност) има шанс и сама да изчезне с цикъла. Вероятно АГ-то ти е видял, че е такава, затова така е подходил. Аз ходих на двама лекаря, тъй като първият не успя да прецени каква е и искаше пак да я гледа и да ми назначи туморни маркери (и аз се бях наплашила). Вторият обаче беше категоричен, че е фоликулярна, за седмица се беше смалила до 4-5 см и след цикъла изчезна, та не минахме на другите варианти.

# 549
И аз боря кисти след кюретаж. Дуфастона не помогна, след 3 месеца противозачатъчни остана само една, която само ме дразни, както и моето аг. 1,2 е и не става за стимулация на овуто. Сега ще ходя при Матев за съвет , иначе моята аг пак ме кара да пия Дуфастона, според нея от предния месец до сега се е смалила благодарение на него. Пия и билки. Правим си опитите.

# 550
  • София
Има и по-силни препарати от дуфастон, АГ ги знаят. При наличието на киста хормоните са объркани, така че малко вероятно цикъла да е нормален.

# 551
Аз също имах киста след първият ми А, сама се изчисти. Досега май не съм имала друг път, но знам, че може и при секс да се спука (така й бяха казали на една приятелка Smiley Smiley )

# 552
Има и по-силни препарати от дуфастон, АГ ги знаят. При наличието на киста хормоните са объркани, така че малко вероятно цикъла да е нормален.
Не са ми давали да пия нещо друго. След аборта ноември ме извика февруари и установи, че имам доста кисти на двата яйчника. От февруари до май бях на Дуфастон, не се махнаха, после минах на три месеца Диане, от което се махнаха, но остана тази една на десния яйчник. Сега пак съм на Дуфастон. Дали е възможно хормоните да не са се наместили от аборта? Имам засечена овулация на левия, въпреки кистата на десния. Не знаех, че е възможно... На 07.10. Съм в Пловдив за мнение дали въпреки кистата, може да се прави стимулация на овулацията.

# 553
  • На изток от Ада
Трябва да са нормализирани хормоните 1г след аборта .
Иди при Матев!.

# 554
Момичета, сега съм с полип на тялото на матката. Ходих при двама гинеколози, единия предположи, че има полип, но каза, че не е 100% сигурен, трябва да се направи ехо веднага след цикъла - Това в болница Надежда. А във ВИТА, доктора директно си каза полип, без да се колебае, като го попитах дали е сигурен, само вметна, че е най-добре на чист ден, пък аз съм седмица преди цикъл.
По скоро не тая надежди, че може да няма, след като и двамата видяха. Ами ей така да си споделя. Знам, че следва хистероскопия… Просто ми е гадно, че ми се разбъркаха хормоните след този аборт и не се знае до кога така. ☹

Общи условия

Активация на акаунт