Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 054
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря много за полезната информация!
Абразиото го правих в болница Селена (в петък) и от там направо изпращат в Националната генетична лаборатория. Препоръчаха ми да започнем с малкия пакет на абортивния материал, но ако не излезе нищо там, вместо да пускаме големия пакет, мисля да направим кариотип на нас самите. Сякаш ще даде повече информация за бъдеща бременност.

# 706
Би трябвало да пазят материала и ако не излезе нищо в малкия пакет, да можете да пуснете големия. За съжаление, кариотипа може и да не даде повече информация за бъдеща бременост. Всъщност ако има проблем с кариотипа на някой от двамата партньори, се насочват към инвитро с ПИД. Аз все давам себе си за пример. Ние с мъжа ми сме с нормални кариотипи, но аз имам две бремености с две различни тризомии. Вече като стартирахме инвитро, се видя че моите яйцеклетки са некачествени.

# 707
Ясно, това също не го знаех, благодаря!

# 708
Пак казвам, по принцип хромозомните аномалии се считат за случайни грешки и е малко вероятно случая да е като моя. Пожелавам следващата бременност да е успешна.

# 709
Ние също сме пуснали кариотип с мъжа ми, но като говорих с генетичката, тя ми обясни, че при едва около 5% от двойките излиза проблем там. Все пак е хубаво да се направи де, защото все някой влиза в тия 5%.
Генетичните проблеми и свързаните с това загуби за мен са по-скоро или случайни грешки, или некачествен материал.

# 710
Те доста ме разпитваха и дали съм сигурна, че не съм преболедувала нещо или да съм приемала лекарства, защото на първия ехограф нямаше проблеми, но нямах никакви симптоми на болест или настинка.

# 711
  • София
Правителствена/Лозенец е другата.
Нямах представа, че там имат. Аз имах там кюретаж преди година и ми го дадоха в контейнер да нося в Геника.

# 712
  • Замък сред облаците
Генетиците от Националната генетична които правят конкретно кариотипа май там са се преместили, иначе преди беше в НГЛ. Иначе май няма и година откакто в Лозенец го правят.

# 713
Как са вашите лигавици след абортите? Моята хич я няма, 6,8 беше на прегледа при Матев на 19 ден от цикъла, преди това моята АГ също забеляза, че е тънка. Ако ви кажа, че пия сума ти хапове вече. Заради манипулацията ли е така или нещо друго? Откакто ме изчистиха, нищо не ми е наред. Хормоните не са ок, тая лигавица. Кисти, поне се махнаха, остана само 1. Матев изписа нови добавки - дхеа, прегнакеър. Пия чай от билки.

# 714
  • София
Арвен, няма как на фона на кисти и объркани хормони лигавицата да е ок. Имай търпение. Като се изчистят кистите и нормализират хормоните, ще се оправи и лигавицата...

# 715
Арвен, няма как на фона на кисти и объркани хормони лигавицата да е ок. Имай търпение. Като се изчистят кистите и нормализират хормоните, ще се оправи и лигавицата...
Проблемът е, че абортът беше ноември миналата година. В 13 г.с. Според двамата лекари отдавна хормоните се били наместили. Защо тогава след кюретажа бях с кисти на двата яйчника. Три месеца на Дуфастон, не се махнаха, после три месеца на Медиана, остана само една, която бърка всичко. Два месеца не се маха, сега ще пия Регулон, изписан от Матев. Ходих и на ендо. Тотално промених храненето. Без сладко и боклуци, храни в опаковка, тесто. Отделно сума ти добавки. Сега съм и на Дхеа.

# 716
  • Замък сред облаците
Пиенето на ОК приспива яйчниците и им трябва време да рестартират. Оттам и дългия период в който не са се наместили нещата.

# 717
Какво означава съкращението ОК?

# 718
Предполагам орални контрацептиви.

# 719
  • На изток от Ада
То и сЗ пих противозачатъчни. И още не ми се нормализирал МЦ .

Общи условия

Активация на акаунт