Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 056
  • 774
  •   1
Отговори
# 735
  • Замък сред облаците
Съболезнования за късната загуба!

Инфарктите в плацентата говорят, че терапията не е била достатъчна. Да не е била през ден (какво е било назначението)? Следена ли е редовно коагулацията? Какви са й били показателите и колко време е правена преди загубата в 29 седмица?
Каква е всъщност тромбофилията?

# 736
Клексана беше 0,4 всеки ден и натаспин 3 на ден.
Последната коагулация беше направена на 7.10 и Д-димера беше 0,7. А на 10-ти вече съм постъпила в болница, че не усетих движенията на бебче.

НИПТ 2 пъти беше направен. При първата бременност и третата. Ама при първата бях без терапия и загубих бебче в 19 гс. След това в 8-ма седмица. И сега в 29-та.

# 737
  • Замък сред облаците
Д-димера не е толкова важен, колкото аптт и протромбиновото време, фибриногена. Д-димера е следствие. Те колко бяха?
Каква е тромбофилията?

# 738
Вчера бях на хематолог точно заради тромбофилията и освен нещата написани от АА ми каза, че трябва да се изследват анти ХА 8-10 седмица от началото на прилагането на фраксипарин/клексан, за да се регулира дозата, при нужда.

# 739
  • София
Съжалявам, Miya.
Какви са ти мутациите?
Правила ли си изследвания на коагулация, кога и с какви резултати? АнтиХа изследвала ли си? Имаше ли изоставане в развитието на бебето?
Следящият и феталният АГ нищо ли не са видели по време на бременността? Инфаркт на плацентата не става току тъй внезапно, все трябва да е имало симптоми преди това....

# 740
Последните APTT - 25,8
Фибриноген- 4,25
Протромбиново време - 13,08

Delisardeli, не съм правила АнтиХа по време на бременност; само всеки 2 седмици пускала съм изследвания за кръвосъсирване и фибринолиза.

Нямаше изоставане в развитие на бебето.

Д-димера не е толкова важен, колкото аптт и протромбиновото време, фибриногена. Д-димера е следствие. Те колко бяха?
Каква е тромбофилията?

# 741
Miya, разбирам че ти е тежко и съжалявам че преминаваш през това. Съфорумките ти зададоха и други въпроси, за да могат да са ти полезни, а ти не им отговаряш. Ако искаш само да споделиш, за да се почувстваш по-добре и не търсиш съвети тук, е хубаво да го кажеш.

# 742
  • На изток от Ада
Мия съжалявам!
Анти ха  важен

# 743
Не успях да отговоря напълно просто. Много съм благодарна за помощ иначе.

Ето са моите мутации

И ето беше последната спермограма на мъжа ми, точно преди да забременея

# 744
  • Замък сред облаците
Мия, съжалявам още веднъж. Коагулацията е била повече от чудесна даже. Да си се разболявала непосредствено преди миседа? Това би обяснило рязката поява на инфаркти в плацентата.

# 745
Благодаря ви много за подкрепа, момичета!
Това и проблема е, че чувствах се много добре, нито настинки, нищо таково, пазих се.

Проучих вече и първия пост в темата, да направим и други изследвания преди да планираме пак…

Мия, съжалявам още веднъж. Коагулацията е била повече от чудесна даже. Да си се разболявала непосредствено преди миседа? Това би обяснило рязката поява на инфаркти в плацентата.

# 746
  • Замък сред облаците
Евентуално се сещам да изследвате тромбофилия при мъжа. Все пак половината генетичен материал на детето е от него, от неговите клетки се формира плацентата. Понякога това е допълнителен фактор. Искрено желая като се съвземеш и продължите следващия път да е успешен!

# 747
Благодаря много 🙏🏻

Може би глупав въпрос, ама дали според вас ако ще е с инвитро например, ще имаме повече шанс? Или в този случай няма да се влияе?

# 748
  • Замък сред облаците
Не мисля. Ти освен клейсан и батаспин друго приемаше ли?

Иначе към СГ абализа да пуснете ДНК фрагментация също. Ако е с висок процент фрагментации може да е показател за инвитро.

# 749
Момичета, ходих сега след цикъла на преглед, доктора каза, че полип няма…, възможно ли е това.  И каза, че това, с което другия доктор се е объркал е защото съм с обърната матка и като застанел ехографа под определен ъгъл, нещо им “светело в бяло”, което се бърка с полип…
Обаче в мен се поражда все пак някакво съмнение, има ли как да се види със сигурност има ли полип, няма ли?

Общи условия

Активация на акаунт