Пожарите в страната – умишлени или случайни?

• 3 395
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Плюс, че много хора още вярват, че като запалят стърнищата, почвата става по-плодородна после.

# 16
Да бе, просто е трудоемко да се изчисти нормално и палят ли палят. При тези жеги нищо не мислят.

# 17
Също, според мен, в такива жеги би трябвало да се забрани използване на всякакви пиротехнични средства. В нашето градче са две махали, така да се каже, в които почти всяка вечер сватби, годежи и какво ли не, придружени с фойерверки.

# 18
И така- от балкона си виждам три огнища- Славянка, горите над Струмяни и около местност Рупите.
...
Какво мислите?
Ти най-добре трябва да знаеш. Какво видя?

# 19
Една и съща песен всяко лято.

# 20
  • Пловдив
И така- от балкона си виждам три огнища- Славянка, горите над Струмяни и около местност Рупите.
...
Какво мислите?

Очевидно не е видяла някой да лее бензин и да драска кибрит. Flushed

# 21
Сякаш толкова много огнени бедствия по едно и също време не е имало други години. За мен част от тези пожари са умишлени.

# 22
Сякаш толкова много огнени бедствия по едно и също време не е имало други години.

Имаше. Преди да забранят износа на дървесина в съседни страни.
Хм, сега се замислих – а да не би да са го разрешили отново? Някой знае ли?

# 23
  • Terra incognita
Точно. Видяла съм в далечината огнища с дим и толкова. През нощта не се дишаше, стойностите са извън нормите. Сега започнаха да падат и сажди. Преди месец се прибрах и толкова се радвах на тези девствени зелени пейзажи!
Някой писа, че всяка година било едно и също. Ами, не. Аз не помня да е имало година с толкова много и толкова на близко пожари. Жалко, наистина жалко. Имам чувството, че вече се свърши с мирните и тихи години. Бедствия, войни, болести са новият дневен ред. 
...
Какво мислите?

Очевидно не е видяла някой да лее бензин и да драска кибрит. Flushed

# 24
Пълно безхаберие е видимо навсякъде, плюс жегите (да не кажа климатични промени, че някои ще ми скочат) и готово - всичко е напълно естествено и закономерно.

# 25
  • Пловдив
Вярно е, че всяка година има пожари. Сега са много, но и жегите бяха големи. Не бих казала, че бедствията са станали повече, за безхаберието вярвам.
За войните и останалото - дано не, но кой знае...

# 26
  • София
Сега чух, че гори и завод за отпадъци в Пловдив. Подозрително станаха пожарите. Съгласна съм с Наивница.

# 27
  • Пловдив
Чакайте сега, то има всякакви идиоти и терористи, това не значи, че масата горски и полски пожари са предизвикани от такива.
За завода чакам да изложат версия за причина.

# 28
  • Terra incognita
За съжаление излезе вятър тази вечер. Досега не се виждаха пламъци, само дим през деня, но ето, че сега вече се вижда и пламъкът
Скрит текст:
Тези са от вчера
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 22:01 от VickyTaylor

# 29
Какви компоти на 40 гр жега...о боже

Общи условия

Активация на акаунт