Пожарите в страната – умишлени или случайни?

• 3 402
  • 61
  •   1
Отговори
  • Terra incognita
И така- от балкона си виждам три огнища- Славянка, горите над Струмяни и около местност Рупите. Последните два възникнали днес, точно след пристигането на френските самолети, които бяха пренасочени от Славянка към другия пожар. Точно в дни със силен вятър. А дори не е толкова горещо.
Какво мислите?

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 10:06 от Рaдост

# 1
Нищо не мисля. Няма как да знам. Имаме държава, да се вземе в ръце, да разследва и като хванат някой да го съдят за тероризъм и увреждане на имущество в огромни размери и да лежи 20 години. Иначе няма да се оправим. Няколко пъти хващали подпалвачи и ... нищо.

# 2
В Пловдив за пожара на гребната хванаха един... бездомник...

# 3
  • Пловдив
Точно, как да мислим ние, като нищо не разбираме.
И в нашия край има. И в Гърция има, и в Северна Македония, всички ли да са се наговорили да палят баш сега...

# 4
  • София
По-скоро ги отдавам на човешка небрежност.
Аз съм от Стара Загора, всяко лято пламва там. И да минат големите жеги, после остават съчки, суха трева, клони и листа. И един изхвърлен фас подпалва и става белята.
Всеки си мисли, че той лично няма как да навреди уж, а накрая - бедствие.

# 5
  • София /Абсурдистан
И аз мисля, че е от човешка небрежност и пълно безхаберие.

# 6
  • София
В тия жеги, напълно е възможно захвърлена бутилка или малко стъкълце да запали тревицата и оттам да лумне, просто слънцето минава като през лупа... Не търся умисъл във всеки пожар, има и човешки грешки и небрежност, но не винаги.

# 7
По нашия край единият варил компоти, другият горил гуми...

# 8
За съжаление сме във война, и двете вероятности са възможни. В цяла Европа има саботажни палежи, във Франция рязаха кабели, палят молове, складове, инфраструктурни точки и т.н. Всяка разруха, харчене на пари им е от полза, нарочно се внушава страх, безпокойство, безнадеждност.

Тук в Прага наскоро хванаха един платен подпалвач, беше дошъл чак от Колумбия да запали депото на автобусите?!? Да дойдеш от майната си да сееш мизерия след себе си срещу заплащане, не е и професионалист, някакъв случаен човек. Та такива случайни хора напоследък има бая, намират ги онлайн да им вършат мръсните поръчки. Целта е хаос и органите да са заети. Не знам доколко се пише за това в България.

# 9
Във Варна за единия пожар се разбра, че циганите са горили губи и кабели. Какво да кажа повече.

# 10
Знам за случай ,който е със сигурност от човешка небрежност..

# 11
А някъде около мен живее пироман, предполагам. Предните две лета запали пущинака край града, на десет метра от къщите. Миналото лято огънят навлезе даже и в дворовете. В най-голямата суша и жега, към 4-5 сутринта, гледам го как се навежда, щраква няколко пъти със запалката и после си продъллжава по пътя. Живея точно на ръба на каньона на река, него го наблюдавам на отсрещния бряг, пробвах да го снимам, но нищо не излезе. Тази година може пак да се прояви, все на едно и също място го прави.

# 12
  • София
Мисля, че случаят с компотите даже беше по новините...

# 13
Има ли някой последна информация за Струмяни? Какво се случва?
Горките възрастни хора , да си оставят домовете .

# 14
Тези дни, преминавайки през едно село, видях жената да пали суха трева пред къщата. Колко ли са такива в тази жега?

Общи условия

Активация на акаунт