Пожарите в страната – умишлени или случайни?

• 3 382
  • 61
  •   1
Отговори
# 60
Като цяло е нищо ново под Слънцето. Същото беше по време но ковид-19. Четяха Ви поименно кой е умрял, а от статистиката лъсна, че средната смъртност в България за период от близо година беше по-ниска от обичайното. Чак след това хората изпомряха оставени без медицински грижи и забранени операции. Същото е с пожарите. Винаги си ги е имало и са нещо обичайно.
По-горе една потребителка спомена за контролирани палежи. Мисля, че във филм от Канада видях такава практика - палят се горите, за да изгори малко по ниските етажи, защото остави ли се няколко години, се натрупва много маса, която при пожар запалва и дърветата. "Покрай сухото гори и мокрото."

И, колкото и конспиративно да звучи, като срещна медиите да се надпреварват да ни плашат и ни показват гръмнали вагони, пожари и чуми (някой помни ли изобщо всичките закони, приети по времето на Ковид-19 и забраната за събиране за протести? Надали!), знам, че по същото време минават закони, на които никой не дава гласност, но не са в интерес на обществото.

И точно колко източника на огън в природата без човешка намеса има? Светкавица, мълния, вулкан и ???
Светкавицата не може нищо да запали, нито гръмотевицата Sweat Smile
1,4 млрд. мълнии падат годишно.

И колко мълнии запалиха пожари в Бг това лято?

500 000 мълнии падат годишно в България.
https://lupa.bg/news/polovin-milion-malnii-udryat-balgariya_290535news.html

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 16:57 от animsaj

# 61
И, колкото и конспиративно да звучи, като срещна медиите да се надпреварват да ни плашат и ни показват гръмнали вагони, пожари и чуми (някой помни ли изобщо всичките закони, приети по времето на Ковид-19 и забраната за събиране за протести? Надали!), знам, че по същото време минават закони, на които никой не дава гласност, но не са в интерес на обществото.

Определено. Истинска журналистика почти не остана у нас, имаме някакви репортери лешояди, които изпитват извратено удоволствие да се кокорят на фона на някакво бедствие или инцидент, засилвайки още повече и без това черните краски. Или да всяват паника с – о, шок и ужас! – летни температури през лятото и зимни през зимата.
Вместо да кудкудякат лицемерно край нещастните хорица с изгорелите къщи, по-добре да разровят около умишлените палежи. Ама нито им стиска, нито им се плаща за това. Плащат им да се държат като бабичките клюкарки в махалата, предъвквайки дългои и с упоение всякакви ужасии.

Скрит текст:
Между другото, едно пиленце ми прошепна нещо за умишлените палежи. Имало намесена една фирма, която прави пелети от обгорялата дървесина, продава ги в Гърция и после ги внася отново у нас на надути цени. Пиленцето рече още, че същата фирма правела и завод за дървени въглища. Пак за Гърция, по същата схема...
Естествено, аз няма как да проверя дали е вярно това. Който може, си трае. Който е длъжен да следи – спи.
Ами...Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт