Обезопасяване на прозорец с мрежа

• 525
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте на всички!
Имаме вкъщи три косматковци. Вкъщи всички отварящи се прозорци и врати са с комарници и търся начин за cat-proofing. Самата мрежа издържа цяла година на скачане, катерене и гонене на миризливки от вътрешната страна и има още известен живот в нея. Въпросът ми обаче е имате ли друг начин за допълнително обезопасяване на отваряемите прозорци вкъщи, благодарение на което да не се налага сменяне на мрежите през 1 месец, а и на постоянно треперене някой да не излети навън? Изчетох целия нет и засега най-адекватно ми се струва слагането на градинска мрежа върху съществуващата (за да може да е хем безопасно за котките, хем да е безопасно и за нас от комари и други гадинки). Въпреки това, питам патило, че с "направи си сам" нещата не винаги се получава желаното.
За всички, които може би ще се притеснят - не, никога не оставяме прозорците и вратите широко отворени, докато ни няма, а само на микровентилация.

Благодаря Ви предварително!

# 1
Има специална подсилена мрежа за котки в цеховете за дограма. Питай там.

Широко отворени прозорци няма проблем. Микро-вентилацията, ако имаш предвид вертикално отворен прозорец, е голяма опасност.

# 2
Има специална подсилена мрежа за котки в цеховете за дограма. Питай там.

Широко отворени прозорци няма проблем. Микро-вентилацията, ако имаш предвид вертикално отворен прозорец, е голяма опасност.

Не. Микровентилацията е отворен прозорец но с няколко милиметра отвсякъде, за да може циркулира свеж въздух. Това вертикалното отваряне изобщо съм го баннала.

Иначе, не знаех за тези мрежи. Ще потърся веднага. Много благодаря!

# 3
# 4
С уточнението, че не съм ги тествала и гледала подробно, просто се сетих че ги предлагат. Имат и някакви решетки май
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/predpazni_mreji_vratichki/predpazni_mreji

# 5
И аз съм в твоето положение . Особено на двата прозореца през 2 месеца ги сменяме . Пълен ужас е . Има една мрежа за домашни любимци . Попитайте където слагат дограма . Може би мрежата е по дебела ли не знам . Не мисля , че и тя ще издържи по скоро някаква решетка би помогнала .

# 6
И аз съм в твоето положение . Особено на двата прозореца през 2 месеца ги сменяме . Пълен ужас е . Има една мрежа за домашни любимци . Попитайте където слагат дограма . Може би мрежата е по дебела ли не знам . Не мисля , че и тя ще издържи по скоро някаква решетка би помогнала .

Да, и аз разсъждавах за решетка, обаче разпробиването на дограма на година и малко направо ме потриса Grinning . Ще гледам за мрежи засега, пък да видим какво ще излезе.
Като цяло, цеховете, ако започнат да произвеждат мрежите с метални нишки, хич няма да е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт