Болезнени гърди и липса на овулация/ ендометриоза

• 225
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,
От дълго време правим опити за забременяване, но без резултат.
Насочили сме се към клиника , но ще се отложи с няколко месеца.
С ендометриоза и Аденомиоза съм.
Цикъла ми в е 28-30 дни , но изключително слаб (2дни) и много болезнен.
Наскоро ми махнаха полип от матката и ми препоръчаха да пробваме нормално известни време.
Обаче за късмет цикъла ми нещо не е както трябва, защото преди да ми дойде още ме боляха гърдите. Мислех, че ще спрат, но уви. Днес е 14ти ден , а овулация все още нямам, а използвам тест и единствено ми показва high fertility вече 4ри дни. Пика все още не е настъпил и мисля, че ще трябва да го пиша загубен този месец. Може би ще имам задържан фоликул (което се е случвало) или и аз не зная. Дали болезнените гърди всъщност имат нещо общо?

# 1
  • София
И аз имам установена ендометриоза. При мен болезнените гърди са били от овулация или ПМС. С ендометриоза има склонност към задържане.

Имала съм положителен тест за овулация и накрая се оказва, че е задържан фоликул. Най-доброто е фоликулометрия да се прави. Реално така се проследява пука ли се фоликулът. На мен са ми махали 3 кисти оперативно. След това започнахме проследяване при репродуктивен, за да се спре този омагьосан кръг.

# 2
И аз имам установена ендометриоза. При мен болезнените гърди са били от овулация или ПМС. С ендометриоза има склонност към задържане.

Имала съм положителен тест за овулация и накрая се оказва, че е задържан фоликул. Най-доброто е фоликулометрия да се прави. Реално така се проследява пука ли се фоликулът. На мен са ми махали 3 кисти оперативно. След това започнахме проследяване при репродуктивен, за да се спре този омагьосан кръг.

Благодаря ти информацията.
От няколко години случайно са ми намирали кисти , но за щастие са се махали сами.
Проблема е , че съм извън България и тук нямам толкова лесен достъп за проследяване. Ще се замисля има ли смисъл да пробваме 3 месеца естествено или да преминем към инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт