Любители на котки - Тема 197

• 31 948
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
  • София
amy_nka, все пак знаеш ли "оризчетата" какъв паразит представляват? Joy Тения ли?

# 91
  • София
Покрай вас ще спра ориза Joy

# 92
# 93
Нищо не може да ме откаже от ориза 😆. На Линка приличаха на малки сусамчета (когато я взехме) и доки каза, че са глисти, та по тая логика "ориза" ще е друго.... 😆
На Линошката определено ѝ е много жега, ама да устискаме до петък, ще ни сложат климатика най - после. 😁 Все в такива неприлични пози, ама топло му на детето. 😁

# 94
Люси, сусамчетата са същото като оризчетата.

Танче, да, тении ги водят тези с оризчетата. Хелминти, цестоди. Брррр... Sweat

Значи, грешка, не два, ами три вида паразити съм виждала. Едните са къси бели червейчета, които си приличат баш на червеи, вижда се главата им. Ония тънки дълги като конец и "оризовите".
Хубаво е да знаем кои паразити как се казват и изглеждат, за да знаем и кое обезпаразитяващо да купим, ама тя толкова гнусна тема, че едва ли някой ще седне да си  направи схема. Laughing

# 95
Аз пък не съм виждала досега.
Честно, а Ушатото знаете откъде е прибран...
Но него взехме с първа ваксина от организацията и да е имал сигурно са го лекували.

# 96
  • София
Аз пък не съм виждала досега.
Честно, а Ушатото знаете откъде е прибран...
Но него взехме с първа ваксина от организацията и да е имал сигурно са го лекували.
Ивекс, всичките ми котки са от улицата. Само при Мацо съм виждала, а няма как другите да са били чисти. Според мен се виждат само при много силно опаразитяване. Но в твоя случай със сигурност е лекуван.

# 97
Знам, Танче.
Том, на брат ми дзвера също е от улицата, освен бълхи като го намери нищо друго нямаше.
Чета ви с интерес иначе. 

PS: Взех му трева одеве, като никога само я помириса и отиде да спи, а досега да я е оръфал. Нещо не му се нрави на ушатия...

# 98
Здравейте!Понеже в темата има "вряли и кипяли" по котешките въпроси,ще помоля за съвет.Титето е с разтройство от днес сутринта.И като се замисля от два дни с намален апетит,хапва много по малко.Сутринта като видях кашаво изпражнение звъннах на ветеринаря.Той каза да ѝ взема пробиотик и понеже май мина месец от последната пипета пак да я накапя и да изчакаме да видим как ще е.Връщайки се от работа минах до един кабинет ветеринарен,но там друг лекар препоръча вместо пробиотик да дам кисело мляко и да не я обезпаразитявам докато е с разтройство.Когато се прибрах от работа видях че е ходила нормално ако и тъкмо се поуспокоих и сега пак кашаво.И продължава да яде по малко.Иначе играе,закача се,но аз се притеснявам.Храната не съм сменяла,редовно е обезпаразитявана,на вън излиза само на терасата.На какво може да се дължи това разтройство?Ясно е,че ако не се оправи до утре ще я заведа на преглед,но какво мога да направя сега за нея?Някакви лекарства да дам?Незнам.Сега ѝ варя пилешко месо чисто за вечеря ако иска да яде.И мисля на кой ветеринар да се доверя🙄

# 99
Ушатото беше два дни с "рядко щастие" - с извинение направо вода.
Не съм давала пробиотик, само вода първият ден, пиеше като за световно, на втория ден ходи само веднъж , вечеря месо.
Опасното тук е да не се обезводни, ти така или иначе следи и за други симптоми, докторите казаха, че има и вируси, но при нашето беше само разстройство, промяна в обичайното му поведение нямаше, та си спести ходенето до тях.

Не давай кисело мляко!!!!
Предложи ориз или оризова вода, моето отказа и двете и беше само на вода.

# 100
Моите деца са ей така сега

# 101
Леле, в тая тема какви интелигентни котки има! Линош гледа тв, Мими върху лаптопа спи и попива информацията в него!

Моите тв не гледат, нямат интерес към техниката.

Няколко пъти си правих експеримент. Гушкам Феликс, тя е саможивляк и рядко дава. В първия пост на темата има едно клипче. Уникално глупаво е за човек - линии и чертички през екрана, монотонна дразнеща мелодия. Гушкам я и слагам телефона пред очите й с усилен звук. Диването гледа и ми пипа телефона с лапа да хване линиите. А техника не обича и не ползва. И мрази да я гушкат.

П. П.
Кардю, благородно ти завиждам! Имаш всичко!

# 102
Новини от Хари
Слуша много по време на отсъствието ни.Ядеше,спеше,и малко играеше с любимия морков.
Оживи се откакто се прибрахме,но много хапе,не си мери силата. Драска също,но не е фатално. Сега се гушка в мен и се гали,но почна да става груб и му се скарах и го изгоних сам в коридора.
Трябва да има начин това грубо хапане да спре!Ето и снимка колко е пораснал🥰
На 17.08 сме на 2 ваксина

# 103
Papa6ka
Мими ми дава да я гушкам повече от 2-3 Мин, само след като сме я оставили самичка за два три дена. Тогава явно съм и залипствала, и ми дава повече от 5мин гуш преди да почне да хапе и дере Simple Smile

# 104
Сакура седи точно 1 секунда.Може да ходи по теб,да мяучи,че иска да я халиш,но вземеш ли я,седи секунда.Имаме белези от нея от тези опити.😆

Общи условия

Активация на акаунт