Любители на котки - Тема 197

• 32 025
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
Има гурли
Какво да го правя?
Снощи и сутринта нямаше.

Не само гурли, ами и сополи има, третия клепач леко показан. Болно е май, Мария. Дано да не спира да се храни. Имаш ли противовъзпалително сиропче мелоксикам да му дадеш за температурата? Това би помогнало ако почне да вехне и откаже хранене.

# 196
  • Бу-у-урга-а-ас
Много се смяхме на това видео и на погнусата, изписана на муцуната на котето https://youtube.com/shorts/vhrQiAv0TcM?si=VCldoRKe4GzruL6V

# 197
  • Бургас
Има гурли
Какво да го правя?
Снощи и сутринта нямаше.

Не само гурли, ами и сополи има, третия клепач леко показан. Болно е май, Мария. Дано да не спира да се храни. Имаш ли противовъзпалително сиропче мелоксикам да му дадеш за температурата? Това би помогнало ако почне да вехне и откаже хранене.
Ееех.
Ще зарази ли другите...
Ами лекарят нищо не каза.
Антибиотик да давам ли?
И на мен ми се вижда топло.

# 198
  • на брега на морето
Като се загледах по-внимателно в снимката - очите са притворени и наистина третият клепач е изявен, има температура. Миналото лято Нала беше така, водихме я на лекар, ПКК и биохимия. Оказа се вирус, не е заразен, нали имаме друга котка и дъщеря ми е питала. Дадоха й течни витамини и капки за очи. Лекувахме може би цял месец. Нала си ядеше нормално.
Това са лекарствата
Скрит текст:
и тобракулин Д

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 11:34 от Котьо

# 199
Много сте изписали и ще пропусна нещо и някой,но ви се радвам! Тези дни натоварени и днес реших освен с "приятните", но задължителни домакински задачки, да отпусна като позяпам олимпиадата. Оказа се, че има още един фен, та си имам компания и гледа от "ложата". 😆

# 200
  • Бургас
Аз след работа ще мина, кажете какво да му взема...
То яде и е жизнено.

# 201
Ееех.
Ще зарази ли другите...
Ами лекарят нищо не каза.
Антибиотик да давам ли?
И на мен ми се вижда топло.
Ако са ваксинирани, най-вероятно няма да ги зарази. Антибиотик през устата не давай засега. Може за очичките да вземеш антибиотични капки, но без дексаметазон. Вземи си Мелоксидил сиропче, да имаш под ръка, ако спре да яде.
Направих експеримент с малки бебоци. До сега ветовете са предписвали винаги антибиотик профилактично при вирусно заболяване. Нали? Но обикновено няма нищо за антибиотик, защото е вирусно и сме подсилвали имунитет и давали витамини, за да помогнем организма им да се справи сам. Обаче бебетата са много крехки и много пъти не се справят. Спират да ядат и от там става лоша работата. Вместо антибиотик, установих, че ако се даде при първи симптоми на температура противовъзпалително, сваляйки температурата им, дребосъците се оправят много по-бързо, защото почват да ядат. Антибиотик, и то течен, включвам, ако наблюдавам, че бебето се затруднява да дъвче, но пък има апетит и ближе течно, както и когато има хрипове (секрет който се чува при движение и/или дишане).
От Джери и фип-а ми дойде идеята за този експеримент с противовъзпалително, вместо с антибиотик, да действам при първи симптоми. Обикновено температурата си личи по третия клепач, мокри очи и/или сухо носле, отказ от храна, спане вместо игране и на пипане на главичката усещаш, че е по-топла в сравнение с на другите.
Този сироп задължително го имам в аптечката си. Има го в две дозировки (аз купувам по-голямата дозировка, защото тогава дозата става по-малка). Гълтат го лесно, защото е овкусено и едва 0,1 мл/кг (т.е., много малко количество гълтат, ако е от 1,5 мг/мл сиропчето).

# 202

Феро спи под лозичката

Събудих го

Заигра се с една ябълка
Моят Феро Heart

# 203
# 204
Чудя се защо няма известия, а то нова тема. Но съм в отпуск и с ограничен  нет, та пропускам.
Записвам се с котката на сестра ми - Димка,домашно-дворна . В града е в апартамент, а на село излиза и на вън. Но е каквато е черна трудно се търси в тъмното. Беше се покачила на една порутена постройка в съседство, та се наложи да косим къпинака и да я спасяваме.

# 205
Бабка гледа новините. Видимо не й харесват много. Съсипаха я тази държава! Grinning

# 206

Показвам един изнемощял Сивак, който едва дойде. Сърдит е заради Феро, ревнува и не идва да взима храна. Прегладясал, дойде и се нахрани и изчезна пак. Не беше идвал повече от две седмици. Това е, какво да го правя не зная

# 207
Кастриран ли е?

# 208
Сивака не е кастриран

# 209
С кака досега творихме, 🙂 луди за връзване дето се казва, ама Линошка е много доволна.  Ако го завършим утре ще го покажа, че и друга работа имаме, ама каквито сме си щури...,ще обзаведем Линка с Линош-мобил го кръсти кака от кашона на климатика. 😆 Ама трудно се работи, че все се нагнецва вътре. Като за първи опит се надявам да ни се получи, но по-важното е, че веднага влезе в употреба. 😻😆

Общи условия

Активация на акаунт