Любители на котки - Тема 197

• 31 980
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
  • София
На всички котки козината м/у очите и ушите е по-рядка.
На тъмните котки има личи повече, особено ако са с бяла кожа. Моят Оникс е с бяла кожа и черна козина, плешивичък е Simple Smile
Аш също е така, но при него не личи толкова.
На Дейзи с бяла кожа и бяла козина изобщо не ѝ личи плешивината.

https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/17245277
Цитат
Учените са установили, че късата козина около ушите позволява на котките да улавят по-добре ултразвуковите сигнали от плячката си.

Ето я Туинкъл

Вози се във влак Simple Smile
Била е много добра. Дъщеря ми не е нахапана или одрана.
Дъщеря ми каза, че е добре. Не е куцала. Била е на инжекции около месец.
Смяната на климата ще ѝ се отрази (отразило ѝ се е) добре.

Щерката гуши всички подред и само "мале, колко си тежък", "колко си дебел". Туинкъл била 3кг.
Момчетата са по 5, а Дейзи ги бие.
Диди каза, че Аш е надебелял, имал коремче. Не съм го мерила скоро.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 02:43 от AnMary

# 646
Три часа е, а едно Линче лудее 😂, да не е пълнолуние ама не се спира да търчи. Благородно завиждам на кака как не отлепва, спи си детето, а аз само се ослушвам какво ще събори.😆 За сега се опита да играе с една капачка от буркан, ама я вдигнах, на плочките голямо дрънчене. И е много смешна в тъмното се вижда едно бяло муци и се ориентирам по звука къде е. 😆 Играе му се на детето.

# 647
  • София
Lusia, нещо такова?! 😹🤣

Блекича май вече не прави такива неща.

# 648
Кой забрави да прибере езичето KissingStuck Out Tongue

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 14:34 от AniNe

# 649
Здравейте, момичета!
Нахлувам със зов за помощ.
Имаме женска на 8г. и мъжки на 13г. По-долу ще прикача снимка за да се запознаете с тях. И двамата са кастрирани след първото разгонване. Цареше мир, разбирателство и дори любов между тах.
Препоръчайте ми средство за успокояване на котка. Изпитва панически страх от създадената вкъщи ситуация. А тя е следната.
Преди три дни откриха рак на Мишо, водихме го в клиника Байрон. Лично доктор Цеков го прегледа. Направиха изследвания и насрочихме операция на 12.09. Той се чувства сравнително добре. Няма индикации за болка. Сигурна съм, че кошмарът с него ще започне след операцията, но няма как да я избегнем.
Проблема ми сега е Изи. Изпитва панически страх, явно от миризмата, която сме донесли. Бяга от Мишо. Съска го. Крие се на терасата, добре е, че е остъклена. Искам някак да я успокоя, защото не понася миризмата на болница. Така е от времето след като я кастрирахме. Нямала е усложнения. Преди това беше едно изключително общително коте. Нещо са ѝ направили по време на кастрацията, но не знаем какво. Според мен е попаднала не на лекар, а на чудовище. Не понася и други хора, освен нас с мъжа ми.
Спешно търся средство, което да я успокои и да се престраши да влезе вкъщи, да яде, да пие вода. Няма как да изолираме Мишо.

Изи е черно-бялата, а Мишо е сивичък.

# 650
goddess-outnocontact , пробвайте с мокри кърпи за животни. Друго, за което се сещам за неутрализиране на миризма е да им сложиш и на двамата от това :https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-kojata-i-kozinata-19 … ja-po-0-6-ml-4209 
Нямам идея дали ще има ефект, но има много специфична миризма.
Страхотни са ти котетата,  успех на Мишо с операцията!

# 651
А транспортната чанта? Измита ли ви е след посещението? Мишо ще го позабършете, но ми се струва, че и други неща ѝ пречат да влезе вътре. Проверете какво още е имало контакт с Мишо.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 20:32 от amy_nka

# 652
Измихме я транспортната чанта.
Сутринта се опита да си намери ново скривалище, но се лута- лута и пак отиде на терасата.
Мисля да опитам тези двете. Първо едното, което успея и ако не помогне другото.
https://rescue.bg/%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BA%D1%8E-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%BA%D0%B8/
https://www.petsmania.bg/uspokoiavasht-nashiinik-za-kotka-beaphar.html

goddess-outnocontact , пробвайте с мокри кърпи за животни. Друго, за което се сещам за неутрализиране на миризма е да им сложиш и на двамата от това :https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/grija-za-kojata-i-kozinata-19 … ja-po-0-6-ml-4209 
Нямам идея дали ще има ефект, но има много специфична миризма.
Страхотни са ти котетата,  успех на Мишо с операцията!
Тези капки дали са безопасни за Мишо?

# 653
Нашийника на Беафар не го препоръчвам. Може да развие алергия от него.
Общо взето не бих мацала нищо аз. Просто бих я оставила на спокойствие. Другото, което би ги сближило е общото хранене. Бих сипвала храната на Мишо на терасата, заедно с нейната.
И си проверете дрехите. Те също може да са се умирисали на ветско. Simple Smile

# 654
Да ги капеш по вратлето с масло от сьомга? Някой тук в темата го препоръчва, не съм пробвала лично.

# 655

Тути  защо си ми в леглото?
Heart Eyes

# 656
Ах, сладури Heart Eyes
Не могат да разделят кошарата Simple Smile

# 657
  • София
Аш и Дейзи са носили каишки на Бепфар и имаше много голям ефект.

# 658
goddess-outnocontact, те са някакви масла за козината, но ако се притесняваш, допитай се до ветеринар. Миришат хубаво, затова ми хрумна като идея да ги накапеш и двамата.

# 659
Ха - ха, Лисичке! Кой превари - той завари! По - хитрия печели!

Гудес ..., вярвам че ще получиш адекватен съвет за Мишо и Изи. Дано дядото бързо се възстанови!

Куку, вие как сте?

Не лесно да си котка - по цял ден да се чудиш къде да легнеш.

Общи условия

Активация на акаунт