НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 52 196
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Преди време НОИ се задейства със задна дата и изиска от много жени по майчинство, които бяха пропуснали да декларират, че децата им посещават ясла, а те работят, да възстановят получените суми с включените им лихви.

Не ми напомняй... От тези които връщаха съм. Затова и при записването изрично попитах какво да подаде на декларацията.

# 106
Мда, и аз бях от тези майки🙃
Ако при проверка в сайта не ми излиза липсващ месец, то няма нищо за плащане, така ли?

# 107
  • София
За стари месеци е така. От юли насам е необходимо да се подаде декларация 7 за датата, от която няма осигуряване.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 15:18 от buni

# 108
Картинка за следващата ни тема:

Виждали сме рисунката безброй пъти, но дойде време опитно да я преживеем.

# 109
Моето вече го виждам над първото облаче.
Днес се посмяхме на негов гръб. Прибира се от нощна и се разбираме с баща му че ще го вземем с нас че не сме го виждали от миналата седмица. Отиваме пред блока и се сещам че отдавна не сме оставяли пари за вход, а виждаме че домоуправителят в момента е в офиса. Та здравейте как сте да платим, отваря да провери и както почва да пише спира и:
- А ама вие не живеете тук няма да ми плащате! Младежът като го видя следващия път ще му кажа колко има да плаща.
Ние се споглеждаме с мъжа ми, дъщерите му също го поглеждат. Той обаче продължава:
-И гаджето води, а вие ще плащате не може така. Другия месец той ще плаща.
Много се смяхме, защото ние не сме я виждали девойката, добре че знаем че му е гостувала всички съседи са ги видели.

# 110
  • София
Ох, Шарлот, моето не само, че ще учи тук в София, ами ще си живее и у нас, но въпреки това всеки път като видя или прочета за отлитащите ни деца и ме стяга гърлото. Но пък да са ни живи и здрави и да намерят своя път в живота. Дано всички да успеят и да имат много късмет.

# 111
То отлитането е неизбежно - тук, в дома на мама и татко, или през океана, със самолет - всякак ще отлетят, а микрофибърът ще премахне остатъчните чертички от касата на вратата, за да потуши сълзите.

# 112
  • Sofia
Аааа, много тъжно с тази картинка. Аз тъкмо "идвам" от наборната 2004. Отдавна не бях ги чела, днес с прекъсвания изчетох цялата им последна тема - много хубаво се заредих  - децата се върнали след първа година в странство (доволни), юристите останали с по един изпит за наесен и мнозинството изтощени от сесията, ще почиват активно през лятото (основно за тази информация влязох да видя с правото как са), някои налягат целодневно дивана и образуват нерви на родителите, други работят активно, татковците в критическата със забавни и не чак толкова отклонения. Значи нашите наборни са глътка свеж въздух след седмокласната. Не знам дали там някога ще се постигне тази нормалност и задушевност.

По повод картинката - и наборът ще си учи и живее у дома (засега). ММ много напира да го изнесем, но "изнасянето" би било на по-долен етаж в една почти подземна бърлога, която превърнахме в студио или на тавана, където не сме изградили санитарен възел Laughing. Това означава да чистя още едно помещение, да се храни при нас, да му пера и гладя... тц, не съм съгласна. По-лесно ми е да е с нас Laughing Ако в един момент започне някаква работа, ще подкрепя изнасянето на квартира, ще му помагаме с разходите.

# 113
Моята птичка лети лятото и наесен се завръща. Стават все по самостоятелни, отделно са обсебени от телефоните си и макар да остават вкъщи винаги са някъде другаде.

# 114
  • София
Вкъщи само аз съм склонна да насърчавам изнасянето, но срещам синхронизиран отпор. Ще чакам да се завърти по-стабилно гадже, че да узрее за идеята за самостоятелност. Все ми се струва, че като си е у нас, няма да усети нито студентския живот, нито порастването Simple Smile Ма, да видим, още не е почнал.
И за работа не бърза никак, върна се от морета миналата седмица и каза, че е уморен и за първи път от доста време го чакат два наистина свободни месеца и иска просто да бъде оставен на мира, да си мръхти  в стаята и да се въргаля в леглото Simple Smile Да видим колко ще устиска.

# 115
Моето момиче засега ще е вкъщи. Има къде да живее сама, но не вижда смисъл на този етап. Възможното жилище до университета й е на същото разстояние с кола, колкото от вкъщи, но от центъра е далеч.
Миналото лято, че и после до февруари поработи здраво, това лято така се стекоха обстоятелствата, че почива. Паралелно с университета обаче иска да започне работа на 20-часова работна седмица и като си нареди програмата, живот и здраве, има намерение да се разтърси.

AniK, споделям мнението за седмокласната.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 20:05 от мартеа

# 116
  • София
Тази седмокласна никога няма да стане такава....

# 117
  • На планетата земя
Мен ме е стиснало гърлото откак мина абитуриентската. Напоследък покрай седмокласните тревоги бях позабравила тази тема, но тези дни пак се натъжих. Моят реално от 3 дена го няма и ми е пусто. Снощи получих някакви снимки от Копенхаген, ама малко като изпросени, като цяло много не се сеща. За сега връзка все още имаме, но от следващите дни започва престоя на палатка. После ще се завърне за около 20 дена и ще го изпратим за София. Голям мерак за самостоятелност има и да видим как ще свикне.

# 118
Днес тъкмо разказвах на мъжа ми за двете теми, как тук се чувствам комфортно, а в другата... Добре че сте вие тук че премина по-леко този 7 клас.
Момчето ми ще работи и първата седмица на септември, след това ще почива седмица. Два работи два почива, има време и за плаж и за приятели ( засега имам дни, в които всички почиват и могат да се събират) и на плаж ходят. Е за нас по-рядко остава време, но се чуваме веднъж дневно за две три минути.

# 119
Моето работещо пиле се прибра тази вечер, изпра две перални, изчурулика едни чудесии, врътна се пред огледалото и излезе да се види с приятелка. Утре сутринта в 7 отлита обратно. До края на сезона може и да я видя още веднъж за няколко часа. Хем ми е мъчно, хем като гледам как блестят очите ѝ, ме обзема една особена топлина. Не сме намерили квартира за наесен, оказа се голям проблем, ще пусне заявление и за общежитие, пък ще действаме според обстоятелствата.

Общи условия

Активация на акаунт