НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 52 224
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Моята дъщеря няма да работи това лято, каза, че това й е първото свободно лято от 5-ти клас насам. Отиде на екскурзия в няколко държави в чужбина, после ще ходи на море и то лятото свърши🙃
Има желание да работи по време на следването, ама не знам дали ще се получи. Все ми се струва, че едното ще е за сметка на другото.
Може би ще е на общежитие, не е живяла отделена от нас, ще видим как ще се оправи. Дано й се паднат свестни съквартиранти.

# 121
Моят син вече е в града в който ще учи. На квартира ще живее, с момче от нашия град, с което бяха в едно училище.  Намери си работа, то какво и да прави два месеца.  Да видим как ще я съчетава с ученето.
Осъзнам, че рядко ще го виждам.

# 122
  • Варна
В университета искат ли някакви медицински документи? Планирам ходене до личната заради картата на малката, да знам дали нещо трябва и за голямата ?

# 123
  • София
Явно само аз съм някаква коравосърдечна, на която и е много добре като се разкарат децата. Сигурно с времето ще ми стане мъчно, но поради факта, че и двамата с ММ си работим от вкъщи, атмосферата ако и децата са у нас, се превръща от задушевна в задушаваща.
Доколкото и двамата напират да се изнасят, явно и на тях им е писнало от нас. Разбирам ги, това родителското тяло непрекъснато да ти се мотае в краката е ужасно.

# 124
Моята дъщеря ще учи във ФМИ на Су. Намерихме апартамент с две спални на 5 мин. от факултета и сега си търси съквартирантка. Ако някой се интересува да ми пише , ще запознаем девойките и те ще решат.

# 125
  • София
Моята дъщеря няма да работи това лято, каза, че това й е първото свободно лято от 5-ти клас насам. Отиде на екскурзия в няколко държави в чужбина, после ще ходи на море и то лятото свърши🙃
......

Много правилно решение! Цял живот имат да работят,защо са се засилили точно сега

Моето така и не ме послуша-ами щом иска нека си работи. Пропиля си лятото.....

п.с днес го очаквам да се прибере от 3 дневното море с приятели, че е на работа.....

# 126
  • столицата
От опит да ви кажа - щом не се обаждат, значи са добре и  хич не се и сещат за родителското тяло. Аз се притеснявам като ми звънне неочаквано Simple Smile

# 127
Е, щом и момичетата са така … значи го приемам за нормално.

# 128
Здравейте! Много Ви благодаря за мненията относно СУ и МУ. Заради приятелите си девойката си мислеше, че е направила грешен избор и ми наду главата последните три седмици. Отново Ви благодаря.

# 129
Здравейте! Много Ви благодаря за мненията относно СУ и МУ. Заради приятелите си девойката си мислеше, че е направила грешен избор и ми наду главата последните три седмици. Отново Ви благодаря.
С риск да бъда линчувана ще споделя. Работя с доктори завършили заедно,  един и същи МУ - има голяма разлика и като професионалисти и като отношение към пациенти и към колеги. Същото ми е наблюдението и от завършилите в Румъния.  Единият доктор взе специалност в България и сложи в малкия си джоб колеги с над 20 г. стаж. Другият дойде със специалност от Румъния,  за толкова години за мен никакво развитие няма. Така,  че всичко е до желание за учене и развитие.

# 130
Преди време НОИ се задейства със задна дата и изиска от много жени по майчинство, които бяха пропуснали да декларират, че децата им посещават ясла, а те работят, да възстановят получените суми с включените им лихви.
Всъщност тези жени бяха в отпуск по майчинство за отглеждане на дете и получаваха обезщетение за това, че го гледат, а детето всъщност посещаваше ясла, където го гледаха. Спомням си, че много жени обхвана тази акция, хем обезщетението беше, ако не се лъжа, в рамките на минималната работна заплата.

Мисля, че описаният случай е доста по-различен от случая със здравните осигуровки, защото тук не черпиш права от това, че си излъгал, но все пак се ощетява университетът и не трябва да се прави.
Ако постоянно работиш, а не само през август или септември, примерно, наистина трябва да декларираш. Но в другия случай - примерно - сключваш трудов договор от 1 септември за един месец, но работодателят чак към края на октомври трябва да внесе осигуровките ти за септември, но е "забравил", в същото време за септември университетът ти внася ЗО, когато си декларирал, че не работиш. Когато разбереш, че работодателят е "забравил", а вече си декларирал пред университета, че работиш, ще е късно, защото и университетът няма да е внесъл, заради твоята декларация - с право. Само в този случай сякаш е разбираемо да не подадеш, защото го правиш с цел да се презастраховаш.
Подобно е и когато получаваш наследствена пенсия от починал родител, която сега е спряна, докато не си нито ученик, нито студент. Дъщеря ми в момента не получава такава пенсия и трябва да декларира това обстоятелство, но когато уважат искането ѝ за възобновяване на получаването на пенсия, едва тогава ще трябва да подаде допълнителна декларация в университета за настъпилата промяна.

# 131
  • София
Любими дами, някое от вашите пътуващи деца да е минало или ще мине през Виена и да препоръча прилично и евтино място за спане?

# 132
Привет, момичета и благодаря на Спунк за новата тема! Flowers Rose
Открай време съм третата майка-не знам по колко кафета пия на ден за да функционирам.
Отивам да наваксам с четенето, че ви поизпуснах малко, а вие кажете среща ще правим ли, или е минала?

# 133
Любими дами, някое от вашите пътуващи деца да е минало или ще мине през Виена и да препоръча прилично и евтино място за спане?

Дъщеря ми беше сама във Виена през април (имам предвид, че мястото е удобно за един човек, най-много двама)  и беше отседнала тук:
https://bg.airbnb.com/rooms/20448078?source_impression_id=p3_172 … _P3NeLwfYHIrbilOP
Беше доволна, на комуникативно място, настаняването става със сейв бокс, т.е. не се ангажира да се среща с домакина. Ако не ви притеснява, че е airnbn, мисля, че е добра опция.

# 134
  • столицата
Може да питате във фейсбук групата на  бг студентите. Може някоя студентска стая да е свободна за няколко дни и взаимно да си услужите.

Общи условия

Активация на акаунт