НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 724
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
Не знам дали някой друг в УАСГ чака общежитие - и там има раздвижване
Скрит текст:

# 421
  • някъде ... тук ...
61б от година и нещо е празен, със скеле и без дограма. Не знаех за 35. Дано се размърдат малко с тия ремонти. По принцип местата винаги са стигали. Даже по наше време настаняваха от УНСС в блоковете на УАСГ. Дано и сега има места за децата.

# 422
На записването изрично попитах казаха настаняваме всички, въпроса е от колко освежаване ще се нуждае, че някои от бригада ще решават задачи Simple Smile

# 423
  • София
jabanka, плаках, докато четох поста ти. Май в следващите седмици често ще ми се случва. Моля те, изпрати ми списъците, защото все имам чувството, че изпускам нещо и тръгваме супер неподготвени.

Вчера във фейса ми попадна пост на една дама как са мазали, шпакловали и боядисвали в квартирата. И не можах да спя, защото аз не съм подготвена за такова нещо. Не че не мога, просто за три дни, в чужда  страна ще е предизвикателство. И се зачудих дали не трябваше да тръгнем по-рано, да остана повече време.... и съвсем се събудих.

saffron, според мен това, че идва от България директно трябва да го сложи в графа социално-слаб. Стискам палци много бързо и лесно да намерите квартира.

Аз ще принтирам една снимка, напълно прави сте! И мисля да взема едно канче с шевици, придружено с вино! Съвсем символичен подарък, просто жест.

# 424
  • Варна
Не знам дали ще имам смелост да му кажа-Ако не е твоето, пробвай друго.
2,5 години ми обясняваше, че НЯМА да учи след 12 клас. Ако се откаже, ми се струва, че ще е задълго.
Току що прочетох в темата за баловете в СУ - Информатката и Приложната математика са за мазохисти 😁.
Дали да му кажа?

# 425
Ети и на мен ми пуснаха това клипче за квартирата в Ротердам - това си беше общежитие. Вие няма да го заварите в лош вид -сигурна съм; макар че това точно си изглеждаше ОК - за какви мизерии сме чували в Холандия в мазета с мухъл …
Ще гледаме частни и студентски квартири; държавните в Германия наистина са с цени като за социално слаби 250-350 Е, а са прилични общежития, ама няма да стане .

# 426
  • В средата на времето
etomira, и аз не мсля, че ще ти се наложи да шпакловаш, боядисваш, редиш паркети и т.н. 🤗 Всичко ще бъде наред!🍀

saffron, стискам палци да намерите нещо добро на прилична цена. 🍀В Германия нали няма такъв проблем като в Холандия с жилищата?

Ноември, аз също не съм от тези, които ще кажат - ако не е твоето, споко, имаш време за друго, пробвай се.🙄 По различни причини, но все пак ще замълча.  Моят мъж е бил такъв - ТУ за две години - не било неговото. СУ, пак две години - и пак не било неговото. На финала - нищо. Но той е самоук, сам се е развивал в сферата, в която сега работи, сам си е набавял знания, но е имал канализиран интерес в нещо. Моят син не е като баща си. Надявам се да завърши хорото, на което се хвана сега. Аз ще си мълча.

# 427
Аз миналата година, когато дъщеря ми кандидатства, ѝ казах точно това - ако не е твоето, не го завършвай на всяка цена. Тя много искаше да учи дентална медицина, а аз през цялото време не бях убедена, че това е нейното нещо. От друга страна, не ми е в природата да се меся в решенията ѝ и само ѝ казах да си помисли хубаво дали наистина го иска. И че ако види, че не става, да не се мъчи насила. Не за друго, а защото не исках да инвестира 6 години в нещо, което после ще мрази цял живот, защото се оказало, че не я привлича.
Тя на първата сесия каза - ох, аз сбърках, това е твърде трудно, не е за мен Joy Казах ѝ, че все пак се очаква да положи усилия преди да реши, че не е за нея. Сега, след успешно изкараната първа година, каза, че вече се чувства спокойна, уверена, интересно ѝ е, харесва ѝ това, което учи и продължава нататък.
Та, мисълта ми беше, че приветствам да спре, ако установи ,че не го иска, но не и преди да е се е понапънала малко Grinning

# 428
  • Smolyan
Здравейте 😀 да споделя и аз какво се случи при сина ми. Още от началото той ми каза, че ще учи заради мен, категорично не вярва в качеството на обучението и, че това има връзка с реализацията и начина му на живот в последствие. Живеем в малък град, приеха го в София в единствената специалност, която той компромисмо хареса, не се класира, обаче за общежитие, което значително усложни за мен организацията на живота му там. Той е човек на действието, постоянно прави нещо, постоянно е някъде, работи, излиза и е много активен през цялото време. Ходенето на лекции от негова страна в редовно обучение беше под въпрос за мен. За него това няма смисъл, тъй като не беше ориентиран какво точно иска да учи. Дори и да го класират за общежитие, той има проблем със заспиването при шум и светлина. В стая с още двама и в блок, в който непрекъснато ще има шумове, не би живял. В един момент се запитах дали не сбъдвам моя мечта за него и дали цялото това усилие за квартира в София и евентуалната му сериозност за учене ще бъдат увенчани с успех. Реших, че това ще му причини повече негативи, отколкото положителни активи. Поговорих с него сериозно и в крайна сметка решихме, че е по - добре да е задочно и в Пловдив. За един ден се записа в ПУ задочно в специалност, близка до неговата и наехме квартира. Сега е наистина щастлив, няма търпение да минат лекциите, да си потърси работа и да си намери мястото в новия град. Надявам се правилно да сме преценили обстоятелствата и това да е най - доброто за него. А за София - ще видим за магистратурата, живот и здраве.
Пожелавам на всички младежи да са здрави, щастливи и да се чувстват добре там, където отиват. На нас родителите пожелавам също да сме здрави и щастливи за децата си, да не тъгуваме, а да се радваме за тях. Прегръдки за всички 😘

# 429
Ноември, и в двете специалности съм чула, че е трудно, особено информатиката. Според мен е трудно за хора, които не са математици, защото във ФМИ се учи математика до откат. Ако не е тайна, какво е записал твоят син?
Mosquita, точно заради пропиляното време предпочитам да се откаже, ако не е нейното, но съм съгласна, че преди това трябва да се понапъне и то доста. Но съм на мнение, че дори и на 40, ако реши, може да смени професията си. Аз съм жив пример за това. Седнах, записах магистратура, учих и смених попрището си. Ако след 10 години реша, че трябва да уча и работя в друга сфера, пак ще го направя.
Моята дъщеря трудно реши какво да запише и заради това не съм сигурна, че е нейното, още повече, че е коренно различно от това, с което се е занимавала досега.

# 430
Моля, ако някой знае кога се очакват последващи класирания за общежитие в УНСС да сподели.

# 431
По-“негово” от това, което е приет няма да открие! Това отсега е ясно. Дали ще го завърши и надгради, и дали ще се реализира добре след това, си зависи само от него.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 10:48 от saffron

# 432
  • Sofia
Аз на 45 смених попрището, а някак си, без да искам, на всеки 10 години променям посоката. До преди 5 години тези промени бяха плавни, защото бизнесът го е изисквал, но последната беше рязка по мое желание с две нови магистратури и една преквалификация Laughing
Zuzi, не я мислете София, ама хич. Последният ми опит със СУ показа, че не са мръднали на йота от това, което беше преди 25 години. Може би не всички университети са така и не всички факултети, но освен за някои определени специалности, за повечето няма голямо значение къде си ги завършил - по-важното е какво ще извлечеш от учебния материал и след това как ще се реализираш и ще го приложиш в практиката.

# 433
  • Smolyan
Моля, ако някой знае кога се очакват последващи класирания за общежитие в УНСС да сподели.
На мен от Комисията по настаняване... ми казаха, че второ класиране ще има ако се осигурят свободни места. Още не се знаело конкретна дата кога ще има.

# 434
Следете информацията за общежитията, след като мине кампанията по настаняване и т.н., повечето университети обичайно обявяват свободни места и тогава може и в блока на друг университет да се настаниш. Това става някъде края на октомври, началото на ноември, мисля.

Общи условия

Активация на акаунт