НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 638
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Разпиляна във въображението
В СУ изискването е до 1 месец да се смени.

# 661
За УНСС - купува се адресна карта от книжарницата и с нея при домакинката на блока. Знаехме номера на блока и стаята. Не се ходи за настанителна заповед.

# 662
На нас ни казаха, че е задължителна смяната на адресната регистрация в 30 дневен срок. Има и глоба от 300 лева ако не е направено. Тази смяна не е ли предпоставка и задължително условие за смяна и на личния лекар извън юни и декември?

# 663
  • Разпиляна във въображението
Аз не мисля да й сменяме личния лекар.

# 664
Аз мисля, че би трябвало да е адрес за временно пребиваване, не постоянния.

# 665
Аз мисля, че би трябвало да е адрес за временно пребиваване, не постоянния.
Точно така е. Адресната карта е за смяна на настоящ адрес, не за постоянния по ЛК.
Относно ЛЛ, може да се смени на това основание извън определеното по закон време, но не е задължителна смяната.
И ние за сега няма да сменяме ЛЛ.

# 666
  • Пловдив
Смяната на адреса за всички ли важи или само за тези на общежития?

# 667
  • у дома...
Смяната на адреса за всички ли важи или само за тези на общежития?
Съгласно закона за гражданската регистрация, при пребиваване повече от 6 месеца на един адрес, би трябвало да бъде сменен настоящият.

# 668
Аз живея години на друг адрес, но в един град. По-удобно е да се смени, ако се сменя града. Иначе какъв е проблема?

# 669
Проблемът е, че човек е неоткриваем от институциите, ако бъде търсен.

# 670
  • Варна
Има ли отзиви от първия ден на курса по математика в УАСГ? Моята се отказа да отиде, ще пътуваме по план в събота с катуна...

# 671
Проблемът е, че човек е неоткриваем
 от институциите, ако бъде търсен.
Кои институции търсят на адрес? На мен до сега не ми се е случвало. А и на настоящият адрес нали живеят близки хора.

# 672
  • София
Съдът например. И ако не те открият, лепят съобщение, водиш се редовно призован и ще разбереш, че си бил съден чак от съдебния изпълнител. Не го препоръчвам.

# 673
Не е само съдебното призоваване, макар, че чл. 47 ГПК се прилага активно. Днес ме уведомиха по мейл от УниКредит..., че дебитната ми карта изтича и ще получа новата си по вписания адрес. Уведомленията за наказателни постановление по ЗдвП също идват по пощата според вписания адрес. Много са случаите. В Общите условию на ред договори (най-често кредитни) има фикция за връчване, ако след доставяне до адреса адресатът не е намерен.

# 674
  • София
Багажът не е много, но е ужасно обемен - дънки (широки), огромни пуловери, зимното й яке. И това напълни един куфар. Ще трябва да ги смалим малко.

Виж какво стана времето. Може направо да си облече якето вместо да пълни куфар Smirk

Днес ме уведомиха по мейл от УниКредит..., че дебитната ми карта изтича и ще получа новата си по вписания адрес.
Доставят ги с Еконт и може да се пренасочи или в моя случай я получи майка ми, която си живее на адреса, който и аз не съм си направила труда да сменя.

Нямам спомен да съм си давала телефона, но призовкарка ми се е обаждала, да ми връчи документи и се видяхме на различно място от адреса по регистрация (в същия район).

Общи условия

Активация на акаунт