НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 637
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Точно в случая с Уникредит куриера е проявил волност като е дал документите на друг човек, различен от получателя. На мен отказаха и с пълномощно от наборката да ми дадат нейната преиздадена карта. Моята я пренасочих в офис и отивам само с телефона, на който имам инстарилано тяхното приложение и QR код за идентификация в системата им. Отказаха да ми дадат пратката, докото не отидох с лична карта.

# 676
Багажът не е много, но е ужасно обемен - дънки (широки), огромни пуловери, зимното й яке. И това напълни един куфар. Ще трябва да ги смалим малко.

Виж какво стана времето. Може направо да си облече якето вместо да пълни куфар Smirk

Нямам спомен да съм си давала телефона, но призовкарка ми се е обаждала, да ми връчи документи и се видяхме на различно място от адреса по регистрация (в същия район).
От полицията са взели номера. Знам, че при подаване на документи за лична карта ги вписваме, както и близките  родственици. Искала съм по служебен път информация . Например по ЕГН на жена ми дават информация за децата й и телефоните за връзка.

# 677
Има ли отзиви от първия ден на курса по математика в УАСГ? Моята се отказа да отиде, ще пътуваме по план в събота с катуна...
От моя партизанин само разбрах, че не били много трудно нещата, ама не съм сигурна дали не ми спестява нещо.
От канцеларията не искат да им заверят уверение. Явно ще чакат студентските книжки за да си извадят карта за градски транспорт.

# 678
Не знам дали са му казали в пунктовете на ГТ, че на този етап може да си изкара месечна младежка карта до 26 години без уверение. Разликата в цената мисля, че е десетина лева.

# 679
  • някъде ... тук ...
За УАСГ - Моят каза, че са преговаряли, но непознат за него материал. По неговите думи половината зала не знаели какво им преподават. Каза, че ще търси помощ от приятелка, защото нищо не разбира. Преди обяд било по-добре, но от следобедната сесия само записвал каквото можал.

# 680
  • София
Точно в случая с Уникредит куриера е проявил волност като е дал документите на друг човек, различен от получателя.
В случая аз, докато предаваше пратката, бях в телефонна връзка с него на номера, който са дали от банката.

# 681
  • София
Не знам призовкарите как оставят призовки, но ние чакахме писмо свързано с очуждаване на имот. Така и не дойде на постоянния ни адрес, на който си пребиваваме. При проверка се оказа, че пощальонката попитала съсед и той ѝ казал, че не живеем вече там и тя веднагически го върнала към агенцията без да остави уведомление. Та това е новият протокол на български пощи: "Питане на неизвестен съсед".
Добре че по други канали бяхме научили за очуждаването.
И след сума жалби и разправи с български пощи научихме, че може да подадеш заявление в съответния пощенски клон, в което молиш да те уведомяват по телефона ако за теб има пратка или писмо, независимо дали имаш постоянна или никаква адресна регистрация на адреса описан в заявлението.

# 682
Днес в София издадохме едномесечна транспортна карта срещу 18 лева и удостоверение от СУ и снимка. Казаха, че годишна ще можем да закупим срещу студентска книжка.

# 683
Моето получи студентска карта. Интересно ми е каква е дигиталната студентска карта и международна ли е ?

# 684
  • Разпиляна във въображението
Дъщеря ми успя да се свърже с домакинката на блока. Щяла да организира качавето на легло и бюро. Не, не може да се отиде в блока преди 30 септември. Да, може да се запишат в някаква тетрадка заявки за ремонт - влага, течащите прозорци... Но може и родителите да го ремонтират, но след 30.09. Сега остава да стискам палци леглото и бюрото да са добре, иначе трябва да го махаме и да слагаме нашите.

Няма ли някое друго дете в Педагогическия? Нищо още не били качили за новата година.

# 685
Моето получи студентска карта. Интересно ми е каква е дигиталната студентска карта и международна ли е ?

Международна е, да. От appstore за айфон и google магазин за андроид се изтегля приложение и се въвежда номера на картата там.

# 686
супер. ще пробва. че б България това лято не искаха на 1 място да му приемат свидетелство за учащ от чужбина. За един музей , не нещо сериозно, но се зачудих.

# 687
Дъщерята(студент в УНСС) ще бъде настанена в блок 1 на минно- геоложкия университет в понеделник. Някой има ли отзиви за условията?

# 688
  • София
Здравейте,
служебната бележка от чужбина, че е записан за студент с превод и легализация ли се представя пред НАП?

Тази бележка за какво служи? За пръв път попадам на тази информация...

# 689
Здравейте,
служебната бележка от чужбина, че е записан за студент с превод и легализация ли се представя пред НАП?

Тази бележка за какво служи? За пръв път попадам на тази информация...

С нея показваме пред НАП, че е студент/ка и така не ги задължават със здравни осигуровки.

Общи условия

Активация на акаунт