НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 658
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
ЕТо такова е вкъщи:
https://izgodniceni.com/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0% … %D1%8A%D1%80.html

Аз живея на последния етаж и в блока пръскаха против хлебарки, което произведе ад, те всичките бягаха нагоре и всеки ден намирах сума ти от тях. С тази машинка изчезнаха и от една година не съм виждала нито една.

# 616
  • столицата
За баните има тапети. Не знам какви  са им цените, но вероятно са бързо решение.

# 617
Galimar, освен ако не е наистина трагично положението, не бих препоръчала тапети. Не знам какво им е състоянието сега, но преди години съм ползвала и те мухлясват и се развалят относително бързо и после е доста тегаво докато ги махнеш изцяло.

# 618
Здравейте,
служебната бележка от чужбина, че е записан за студент с превод и легализация ли се представя пред НАП?

# 619
  • столицата
Само превод от заклет преводач.

# 620
Моите мъже вече мажат. Пуснаха ми да разгледам стаята, не е толкова зле. Ходили са да вземат матрак и кофичка латекс, стените са бели, само ще ги освежат с бяло отново. Сега ги чух единия съквартирант е градски, пратили са го и него за матрак. Предполагам ще се включат в чистенето. Банята не е идеално зле, личи си че стаята е поддържана.

# 621
J_M_M, пускат ли вече в общежитията в Студентски град? Ако за там говориш, де! На сина ми е определена дата 20-ти септември…

# 622
  • някъде ... тук ...
Зависи от унито. Нали УАСГ утре почват с математика и настаняването е от днес.
Тия общежития вярно ли нямат матраци?!?

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 15:32 от ЕлиТ

# 623
Шантарам,ЕлиТ ти е отговорила, почват утре.
ЕлиТ имало дюшеци ама не ставали, в стаята като видях имаше един дюшек, предполагам че са имали матраци предишните обитатели.

# 624
  • Разпиляна във въображението
И момичетата от стаята на дъщеря ми са си купили матраците.

# 625
Аз съм много потресена от това, което ми разказвате, но от друга страна сега си обяснявам огромната разлика в наема. Приятелката на дъщеря ми от СУ каза, че плаща около 30 лв наем (заедно с консумативите в тази сума), а дъщеря ми плаща около 100 лв. Има си съвсем нормален матрак, здрав и удобен.
На мнение съм, че СУ биха могли да вдигнат тези смешни наеми и да се погрижат малко по-добре за общежитията си.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 17:10 от Mosquita

# 626
  • столицата
Много уютно  изглежда . И практично - всичко необходимо си има.
Едва ли е толкова трудно всички общежития да са поне в нормален вид, но няма воля. И се разчита, че родителите ще го оправят. Вероятно ако погледнем бюджетите за ремонт, ще установим, че ежегодно там потъвят милиони.

# 627
Уредите и килимчето съквартирантката ги е набавила (понеже тя е от предишната година), но въпреки това едно е да трябва да вземеш нещо допълнително, друго е да се чудиш откъде да започнеш ремонта.
Общежитията се дотират и от държавата, освен, че ги плащат студентите. Като сложиш тази дотация, стават около 400 лв на месец за една стая, не е толкова малко, че да ги оставят така зарязани.
Но може би просто 42-ри блок е останал от неремонтираните, защото както писах, отзивите за 51ви блок са много положителни.

# 628
  • Разпиляна във въображението
Ами много добре си изглеждат и двете помещения. И аз бих давала 100 лв.

Чудя се дали домакинката ще ни пусне в стаята да огледаме.

# 629
Мириел, ако става дума за деня на настаняването - тя ще ви даде направо ключа, така че ще можете да огледате.
Преди това не съм убедена, но може да помолите евентуално другите момичета да ви пуснат да огледате.

Общи условия

Активация на акаунт