НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 662
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
  • Разпиляна във въображението
Денят й е 30 септември. Никакво време за реакция, особено като няма легло и бюро. Почти съм бясна. След като няма елементарни условия ще дават срок ден преди откриване на годината.

Иначе на 20 едно от момичетата ще е там. Въпросът е принципен.

# 631
  • нейде там, където ....
Още един глас за Frontline, където се налага да се борят с насекоми наборите. В неремонтиран блок, в Студентски град, държеше всички насекоми далеч поне за 6 месеца.
За баните - има и бои за баня, които могат да освежат ситуацията, след задължителното Savo.
В ремонтираните блокове на СУ следят много и за поддръжката, правят хигиенни проверки. Трябва разрешение за ремонти, водещи до промяна. Като боядисване в друг цвят, лепене на тапети, а може и да не позволят нещо.

# 632
  • София
Мале като ви чета направо настръхвам. Flushed
Аз нали не излязох от вкъщи като студентка, нито съм била някога в общежитие,но някак по-розов виждах живота там -  купони,приятели,забава- като по американските филми
Weary
Фронтлайн и от мен- от 40+ години живея в панелка на 1 етаж- само с това се спасих от хлебарките дългосрочно/ дори от мазето изчезнаха/

# 633
Здравейте! Може ли мнение и споделяне на опит в търсенето на квартира в град Пловдив, конкретно близо до ПУ. От агенция ли е по-добре или собственик?

# 634
Имам огромна молба към вас. Дъщеря ми е класирана от УНСС за разменно писмо за настаняване. Утре ще отиде да го вземе... (нямам идея от къде и дали трябва да носи и показва документи). Моля, да ми обясните, като на 5 годишно (май тук имаше тема с такова заглавие) какво да го прави това писмо. Къде да го закара?

# 635
Mariat, малко информация трябва да ни дадеш, но ще опитам да обясня.
Пример - дъщеря ти ще учи в УНСС, но ще бъде настанена в общежитие на друг университет. УНСС ти дават разменното писмо, отиваш в тяхната централа на студентски столове и общежития - това е блок 23А, ниското тяло. Получаваш разменното писмо и с него те ти казват къде е настанена дъщеря ти - в кой блок. С писмото отивате там да се настани.

# 636
Mosquita, искаш да кежеш, че вече е настанена, така ли? А не тепърва да кандидатства с това писмо за общежитие към друг университет? Т.е. утре може да отиде и да си види стаята?
Аз самата даже не знам каква информация още да дам, но и това, което написа е супер за начало от къде трябва да почнем.

# 637
Значи, сайтът на УНСС е доста дървен и там не намерих информация, но ето какво пише на сайта на СУ, силно подозирам, че принципът е един и същ:
Разменно писмо се издава само, когато сте класиран в Друг ВУЗ, което означава, че през учебната година ще живеете в блок и стая, които се стопанисват от университет, РАЗЛИЧЕН от СУ. За да може да се настнаите там и да не изгубите мястото си, задължително трябва да дойдете на място в Комисия по настаняване, където ще ви бъде издадено разменно писмо и ще разберете в блок на кой университет сте настанени.

Комисия по настаняване издава и разменни писма при желание от страна на студента. Отново трябва да посетите нашия офис, за да получите разменно писмо.

Така че, според мен да, настанена е и си има блок. Като първа точка, вземете това разменно писмо, разберете къде е настанена и кога става там самото настаняване и взимане на ключа.

# 638
  • Sofia
Извинявайте, но лошо ми става, като ви чета, пък за вас, които сте в центъра на събитията, не ми се мисли какво ви е. Едно, за ужасните условия на повечето места (освен пуснатите снимки, там изглеждаше приятно), но и какви са тия разменни писма, защо е толкова сложна организацията? Защо не ползват интернет тези университети? Вместо да се ходи напред-назад и да се разнасят хартии между университетите, да бяха написали директно къде е настанено детето. Дано в някой недалечен ден си оправят организацията и нещата да се случват по-лесно.

# 639
Благодаря още веднъж. Това обяснение ми дава глътка въздух, че няма утре да обикаляме от блок на блок и да питаме дали има свободно място. Логиката на дъщеря ми е точно тази. Че с писмото почваме да обикаляме от домакин на домакин и да питаме дали имат свободно място за нея. А след това въз основа на писмото ще бъде настанена.

# 640
  • Пловдив
Здравейте! Може ли мнение и споделяне на опит в търсенето на квартира в град Пловдив, конкретно близо до ПУ. От агенция ли е по-добре или собственик?
Разбира се, от собственик. Aз бих пробвала в alo.bg. Няма ли шанс за някое от общежитията?

# 641
  • ПАЗАРДЖИК
Честно да си кажа, очакваният ми за общежитията с месечна такса от 70-100 лв са ми точно такива, но дъщеря ми ще е на квартира, със свободен наем и нещата не са кой знае колко по- розови. Нищо че ще плащаме 800лв на месец. След като повече от месец търсих приятна квартира и цената за 40 квадрата скочи от 600 на 850 за месец, се принудих да се примиря със счупено легло, тапети, които вече са за смяна, таван, боядисан, ама на петна…да не ставам твърде подробна…А наборката приема това като първия си самостоятелен дом, който ще е домът на мечтите й и не се задоволява с компромисни решения 🙄. Както се казва в любима книга от български автор: “ Аз съм майка! Огън да ме гори”

# 642
  • София
Много спешен въпрос, чиито отговор съм сигурна, че съм чела тук. Откъде да купя (физически магазин) малки торби за вакумиране?

И да кажа, че чета и съм в шок от това, което разказвате за общежитията. Все едно сме зациклили някъде в 80те и като база, и като административно обслужване.

# 643
Етомира, за Джъмбо се сещам, там има различни по големина.

# 644
  • Шумен
Здравейте, момичета 🌺! Моят син е в 52 блок. Днес звънях, домакинката ми каза "Само чистене трябва! След ремонт е блока!" Оххх, дано е така наистина! На 30.09 ще видим Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт