НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 657
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
etomira Mömax, jysk, икеа, май навсякъде съм виждала, ама за размери не знам как са.

# 646
  • някъде ... тук ...
В китайските дали няма? Не съм търсила скоро.

# 647
  • София
Утре ще обикалям. В Икеа са огромни, а и ние с тях нещо не се разбираме. Досега нито една не е останала вакумирана.

# 648
  • София
Ети, преди няколко месеца взех от Практикер няколко броя различен размер.

# 649
Утре ще обикалям. В Икеа са огромни, а и ние с тях нещо не се разбираме. Досега нито една не е останала вакумирана.

Аз вчера бях в Икеа. Има регал само с вакумиращи пликчета - всякакви размери.
Най-малкият размер е колкото да влезе една ябълка примерно/ като стиснат юмрук/

# 650
Много спешен въпрос, чиито отговор съм сигурна, че съм чела тук. Откъде да купя (физически магазин) малки торби за вакумиране?

И да кажа, че чета и съм в шок от това, което разказвате за общежитията. Все едно сме зациклили някъде в 80те и като база, и като административно обслужване.

Има ги в почти всеки Китайски магазин, Юск...други за дом потреби

# 651
Във Фантастико и в левчетата също има такива торби.

# 652
  • София
Само да вметна за вакумирането - не се хвърляйте за много багаж. Там има всичко, че дори и по-евтини неща Вземете основен багаж, като видите на място условията, ще прецените какво още е необходимо. И ни на последно място - има куриерски услуги, които са на приемливи цени (напр. 60 лв до 30 кг е пратка до Нидерландия).

# 653
Момичета, за настаняване в общежитие - първо се отива в отдел Настаняване в университета или директно в блока при домакинката? Блока и стаята ги знаем.

# 654
  • София
Много благодаря на всички!

Багажът не е много, но е ужасно обемен - дънки (широки), огромни пуловери, зимното й яке. И това напълни един куфар. Ще трябва да ги смалим малко.

# 655
Момичета, за настаняване в общежитие - първо се отива в отдел Настаняване в университета или директно в блока при домакинката? Блока и стаята ги знаем.

Първо в университета за настанителна заповед. После в общината за настоящ адрес и едва накрая при домакина.

# 656
При дъщеря ми,когато излезе класирането, имаше блок, в който е настанена и дата, на която трябва да отиде. Отиде направо там при домакинката да се настани, никакви заповеди не да й давали.
Промяната на настоящия адрес става след настаняването, защото домакинката дава една бележка, с която се отива.

# 657
petjah с тези тапети и този таван на петна - внимавайте като наемате такива за да не започнете с разни реакции и накрая да се окаже към мухъл.  Дърпаш ръба на тапета откъм лайсната на пода и гледаш да няма мухъл. Също по ъглите. Тавана и външни стени.
Ужасна работа. Аз затова на моето , и то е 2005 , му казах да кандидатства само в 3 те университета достъпни с транспорт от нас и да не се занимава с квартири . И трите имат различни профили и покриваше всичко каквото би му било интересно. Сега съм много доволна, че така направихме. Не взехме най-близкия заради предпочитанията му и интересеи, но пак ще си остане в къщи.
Няма мухъл, няма хлебарки , няма прастари матраци.  Много съм доволна за решението.

# 658
При дъщеря ми,когато излезе класирането, имаше блок, в който е настанена и дата, на която трябва да отиде. Отиде направо там при домакинката да се настани, никакви заповеди не да й давали.
Промяната на настоящия адрес става след настаняването, защото домакинката дава една бележка, с която се отива.

Значи зависи от университета. Моята информация касае ТУ.

# 659
А задължителна ли е смяната на адрес при постъпване в общежитие?

Общи условия

Активация на акаунт