НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 763
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ако е за здравни вноски, много е удобно да се плати онлайн в сайта на НАП - с дебитна или кредитна карта, без такси. После се получава известие по имейла, че таксата е платена. Може и с изипей, но имаше такса.

Супер, онлайн ще е. Ще проучи утре въпроса.
А може ли да се плати и за септември от сега?
Иска ми се да платя наведнъж за юли,август и септември на синчето,и да не се занимавам повече.

# 286
Може, платих юли-септември заедно онлайн с карта.

# 287
  • София
Супер, още довечера го хващам синчето...има пин код  и да действаме.
А декларация 7 пак ли в сайте се попълва/извинявам се ако е писано вече Sad /

# 288
  • София
Супер, още довечера го хващам синчето...има пин код  и да действаме.
А декларация 7 пак ли в сайте се попълва/извинявам се ако е писано вече Sad /

В сайта!
При нас подготовките за предстоящо заминаване вървят с пълна сила. Останаха само някои допълнителни покупки и сме готови за началото. По-натам ще запълваме липси. Емоционалният статус на набора е колеблив. Ту превъзбуден и нервен, ту спокоен, стои си вкъщи с нас, говорим си. Още не са се разлетели приятелите му, от 1.09 натам започват да заминават и за сега все още се виждат и излизат заедно. Той ми каза, че не говорят за заминаването си. Спомнят си някакви случки от детството, слушат музика или просто си се кефят на компанията.

# 289
  • София
Шегаджийка Heart Eyes Аз се правя на желУезна, не влизам в susi, чакам той първи да влезе. Само споменах, че има една такава работа Relaxed
Вчера моят се регистрира и разглеждайки платформата стигна до извода, че е като Школо, но с тази разлика, че в Школото имах достъп и аз, а в susi - то не. Казвам му да ми предостви паролата, а той ми отговаря ще ти се Laughing

# 290
  • София
Благодаря ви момичета  Kissing Face

Марти Smile- това ми напомни, как като студентка веднъж баща ми ме попита , няма ли някъде да се разписва  /визираше подписите в бележниците/.... Добре ,че нямаше нужда ...от отличничка в училище ...в УНСС бях наредила четворки....а така се радвах на изпит взет с три/без да съм пипнала/ Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 291
  • София
Аз съм с момиче, но повтарям по няколко пъти... странна работа. Май месец й казахме да отиде на зъболекар, още не е отишла.

За разлика от Сливка, при нас е много лежерно... нищо не сме купили, нищо не сме подготвили. То добре, че е тя да ми казва какво трябва, защото аз съвсем съм го ударила през просото.
В този ред на мисли, някоя от майките на заминаващи деца, има ли текст на пълномощно, което наборката да ми подпише за пред институциите? И дали ще е много нахално да го сподели с мен?

# 292
Здравейте, какъв е наема в общежитията на СУ (ФФ)?

# 293
  • Plovdiv
В този ред на мисли, някоя от майките на заминаващи деца, има ли текст на пълномощно, което наборката да ми подпише за пред институциите? И дали ще е много нахално да го сподели с мен?
Ако не се е променило нещо, преди пълномощното трябваше да е нотариално заверено. Нотариусите ги създават на момента и заверяват, като разбира се нанасят данните ви и за какво и пред кого да послужи.
Но, ето все пак, информативно, текстът от пълномощното на големия син, от 2016 е, пак да кажа.
Скрит текст:
"Да ме представлява и подписва пред компетентните органи и навсякъде, където е необходимо, включително, но не само банкови институции, включително .....(име на обслужващата банка), НАП, НОИ, НЗОК, Община ......., мобилния оператор .........., пощенски органи, съдебни органи. Като има право да подава и получава всякакви документи, включително, но не само справки, удостоверения, свидетелство за съдимост.
Пълномощното е безсрочно."
Препоръчвам да се включи също и издаване и получаване на банкови карти и каквото още ви е нужно, обмислете го, според вашата ситуация и ако нотариусът го одобри, разбира се.
После навсякъде се ходи с оригинал на пълномощното и копие, което задържат.

# 294
  • София
Шегаджийка Heart Eyes Аз се правя на желУезна, не влизам в susi, чакам той първи да влезе. Само споменах, че има една такава работа Relaxed
Вчера моят се регистрира и разглеждайки платформата стигна до извода, че е като Школо, но с тази разлика, че в Школото имах достъп и аз, а в susi - то не. Казвам му да ми предостви паролата, а той ми отговаря ще ти се Laughing
Нали няма срок за регистрация и влизане в това susi? Даже не знам какво е, предполагам и младежът също Blush

# 295
  • Plovdiv
Ако е за здравни вноски, много е удобно да се плати онлайн в сайта на НАП - с дебитна или кредитна карта, без такси. После се получава известие по имейла, че таксата е платена. Може и с изипей, но имаше такса.

Супер, онлайн ще е. Ще проучи утре въпроса.
А може ли да се плати и за септември от сега?
Иска ми се да платя наведнъж за юли,август и септември на синчето,и да не се занимавам повече.
В момента онлайн, след подаване на декларация 7, излиза като задължение само периодът от 1 до 31 юли 2024, със срок за плащане до 26.8.2024.

След 26-ти, ще излезе задължението от 1 до 31 август, със срок за плащане до 25.9.2024. И така, до получаване на информация от университет или работодател, че те започват от еди-коя си дата да осигуряват лицето. Ако е средата на месец, се генерира задължение само за дните до датата подадена от уни или работодател и тя подлежи на плащане.
Нямам идея, как е възможно онлайн да се плати задължение, което дефакто не е излязло. Може би на място, в НАП е възможно да се плати и за септември включително.
За самото плащане онлайн, става изключително лесно с карта или e-pay.

# 296
  • София
Не, buni, няма срок за регистрация. За момента има само данните на студента нанесени, предметите, които ще учи и преподавателите. Доколкото разбрах след  01.09. ще има информация за свободно избираемите предмети и тогава трябва да си изберат. Сигурно към средата на септември ще има информация за началото и мястото на откриването на учебната година, може да има и някакви опознавателни срещи преди това. Дали, обаче ще има друго, което ще е важно за тях преди началото на учебната годнина, нямам нито аз, нито той представа.

# 297
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/s-200-mln-lv-remontirat-studentsk … astaneni-v-bazite
Статия свързана с предстоящи ремонти на общежития, мен лично ме се вълнува, защото два от блоковете на УАСГ са затворени за ремонт...ако и други затворят, да не окаже, че по никое време няма да търся и аз квартира...

# 298
  • Sofia
N i y a, и при мен (опс "него") така излезе задължението и платих за един месец. Имаше някъде опция да зададеш сума и какво плащаш, където би могло да се плати и напред, но аз пари напред не давам, ако не ми ги искат (хеле пък на държавата) Laughing

Вълнувам се с всички заминаващи - в чужбина и в БГ Heartpulse

# 299
etomira, ние правихме пълномощно миналата седмица, като отидох при нотариуса, те си знаеха какво - питаха ме освен държавни институции дали да включат банки и мобилни оператори. Като се разписа дъщеря ми попита до кога е валидно, много правА съм щяла да имам Simple Smile. Викам, пиле шарено, оправяй се сама тогава, от дистанция, притрябвало ми е да те представлявам Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт