НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 765
  • 758
  •   2
Отговори
# 315
  • Plovdiv
Момичета, изпратили са информацията от СУ, Бендива ги е публикувала в темата  СУ-минимални балове. Ако на някого все още му трябва. Stuck Out Tongue Winking Eye
Ето линк: https://docs.google.com/spreadsheets/d/17Dd0s0FLyQ9FG9IlyJoB8HNk … 61#gid=1540204961

# 316
Здравейте, какъв е наема в общежитията на СУ (ФФ)?
Не знам за СУ, но в МУ наемът е около 100тина лв на месец, като в тази сума са включени и консумативите. Възможно е когато са настанени по трима да е малко по-нисък.

# 317
Здравейте, какъв е наема в общежитията на СУ (ФФ)?
Не знам за СУ, но в МУ наемът е около 100тина лв на месец, като в тази сума са включени и консумативите. Възможно е когато са настанени по трима да е малко по-нисък.

Ееее, че хубав наем. Супер! Доколкото знам общежитията на МУ са доста прилични.
Нашият наем на общежитие ще е 1000 паунда на месец Flushed

# 318
  • Sofia
В момента онлайн, след подаване на декларация 7, излиза като задължение само периодът от 1 до 31 юли 2024, със срок за плащане до 26.8.2024.

След 26-ти, ще излезе задължението от 1 до 31 август, със срок за плащане до 25.9.2024. И така, до получаване на информация от университет или работодател, че те започват от еди-коя си дата да осигуряват лицето. Ако е средата на месец, се генерира задължение само за дните до датата подадена от уни или работодател и тя подлежи на плащане.
Нямам идея, как е възможно онлайн да се плати задължение, което дефакто не е излязло. Може би на място, в НАП е възможно да се плати и за септември включително.
За самото плащане онлайн, става изключително лесно с карта или e-pay.
Къде точно се влиза, за да се види това задължение? Прерових всякакъв вид справки в сайта на НАП ( с ПИК влизам) и такава таблица не ми излиза, а знам, че за юли не сме плащали нищо. В общи линии, плащам по спомен за месеците, но мога само за пълен месец да платя. Всеки път се боря с този сайт като прасе с тиква.

Ние май с всичко сме готови, куфарът отлежава в хола полупълен. Днес ни е последна вечер всички заедно вкъщи, най-малкото дете тръгва в събота към морето, студентката пък утре ще преспива при приятели, другата седмица също я е запълнила с излизания. Иначе и ние заминаваме на 30-ти.

# 319
  • Разпиляна във въображението
А подали ли сте Декларация 7?

# 320
  • Sofia
Да, на място. Онлайн пак не открих откъде, с Гугъл ме препраща на основната страница с услуги.

# 321
Ние с наборчето на място подадохме декларацията и платихме с карта до септември. Празно беше и приключихме за 5 минути.

# 322
  • Sofia
Явно трябваше да помрънкам, за да се оправят нещата. Открих ги най-сетне и справки, и декларации. Даже платих юлската сметка. Благодаря за вниманието! Simple Smile)))

# 323
  • Plovdiv
Явно трябваше да помрънкам, за да се оправят нещата. Открих ги най-сетне и справки, и декларации. Даже платих юлската сметка. Благодаря за вниманието! Simple Smile)))
Тъкмо щях да пиша.Hug
Но, ето за някой друг, за всеки случай:
Скрит текст:
След влизане  -  услуги  -  плащане и изчисляване  -  справка за задълженията с възможност за извършване на плащане.
Има и опция при влизане в профила, тази справка да е на началната страница.

# 324
  • София
Ние с наборчето на място подадохме декларацията и платихме с карта до септември. Празно беше и приключихме за 5 минути.
И синчето отиде днес да си подаде на място и да плати- дано му дадат и на него да плати до септември.
Аз нали съм умница съм му извадила ПИК на НОИ, а не на НАП и дори да платим с карта , декларация 7 трябва на място да се подаде .....та сега сумти в къщи  и ще ходи да плаща.....
Smiling ImpSmiling ImpSmiling Imp

п.с.- синчето се върна бясно.....били го осигурявали от фирмата ,където работи/така му казали в НАП/.
 Да ама сине аз 100 пъти питах подписа ли договор....отговора беше НЕ....а хората съвестни и са пуснали договор.
Разкарва се - да си знае  друг път  Smiling Imp

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 13:33 от vnd

# 325
Да, на място. Онлайн пак не открих откъде, с Гугъл ме препраща на основната страница с услуги.
Когато декларацията е подадена в офис на НАП, не се вижда самата декларация в профила, а само е посочено, че е подадена - това ми казаха по телефона от НАП, когато попитах.

# 326
  • Plovdiv
И синчето отиде днес да си подаде на място и да плати- дано му дадат и на него да плати до септември.
Аз нали съм умница съм му извадила ПИК на НОИ, а не на НАП и дори да платим с карта , декларация 7 трябва на място да се подаде .....та сега сумти в къщи  и ще ходи да плаща.....
Smiling ImpSmiling ImpSmiling Imp

п.с.- синчето се върна бясно.....били го осигурявали от фирмата ,където работи/така му казали в НАП/.
 Да ама сине аз 100 пъти питах подписа ли договор....отговора беше НЕ....а хората съвестни и са пуснали договор.
Разкарва се - да си знае  друг път  Smiling Imp
Само да вметна Hug, че и трудовите договори са видни в НАП с ПИК, от датата на подаване, до датата на прекратяване. Сори, че малко късно го споделям, но то знае ли човек на кой какво, пък и пропускам често.
ПП Не работя в НАП, Simple Smile)) имам си няколко домашни дразнителя с години и работно също ми се налага.

Редактирам!!! Понеже е последно мнение.
Излезе допълнителният прием в СУ.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … ka_kampaniya_2024

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 14:17 от N i y a

# 327
Доста свободни места има…
Медицина 22
Фармация 39
Компютърни науки 13

# 328
Доста свободни места има…
Медицина 22
Фармация 39
Компютърни науки 13
Беше очаквано, след като нямаше трето класиране, от 22 места за "Медицина", 4 са платено, а от 39 за "Фармация", 22 - платено.

# 329
Не виждам ни едно място в ЮФ. Добре, че я натиснах да се запише във ВТУ...

Общи условия

Активация на акаунт