НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 719
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
И по тази тема важи приказката - колкото глави, толкова мнения. За мен няма никаква логика и не бих насърчила детето в случай, че след, да речем, първата година, е видяла, че не й харесва, осъзнала е с какво всъщност иска да се занимава, но да завърши първия си избор, само защото го е започнала. Изобщо не съм убедена, че в 12 клас на децата им е ясно с какво точно искат да се занимават и завои в желанията са съвсем нормални, според мен, особено в динамичния свят, в който децата ни живеят, и който няма нищо общо с този по наше време. Бих я подкрепила да е проактивна и наистина да помисли, да се оглежда и да търси какво й харесва да прави, защото за мен успешният човек не е този, който е завършил "нещо престижно", а този, който е удоволетворен от работата си.
Не говоря за случая, в който студентът го дели един изпит от дипломирането, там си заслужава един последен напън, за да не са безвъзвратно изгубени годините.

# 451
  • Sofia
etomira, моята си говорила с приятелка, която замина миналата година за Германия, с колко куфара е тръгнала и тя казала - два големи. Единият бил пълен с домати. Разбихме се от смях!

# 452
Тя да не е правила лютеница на място …?🤣

# 453
  • София
Да питам ФЕГ-ската банда, че в темата на училището никой не ми отговаря. Имате ли отзиви за г-жа Аксиния Иванова по френски?

# 454
Да питам ФЕГ-ската банда, че в темата на училището никой не ми отговаря. Имате ли отзиви за г-жа Аксиния Иванова по френски?

Аз ти видях питането във ФЕГската тема, но лично отзиви не мога да дам, чувала съм само мнения като страничен наблюдател. Затова ще изчакам да се включат момичетата с лични впечатления.

# 455
  • София
Не знам как е при 18 - 19 годишните, но аз на една по - голяма възраст заминах за Германия и питах ММ дали там има домати, защото много обичам 😂

# 456
  • София
etomira, моята си говорила с приятелка, която замина миналата година за Германия, с колко куфара е тръгнала и тя казала - два големи. Единият бил пълен с домати. Разбихме се от смях!
Моята наборка иска да го напълня куфара с кисело мляко 🙃

# 457
  • Sofia
И у нас има тъга по киселото мляко, казах ѝ, че там може и да успее да намери някакъв вариант. Иначе проверявах преди месец, най-близкият български магазин е в Гент. 😂

# 458
  • София
szervusz, в турските магазини има мляко. И айрян. И сирене. Общо взето, има всичко, необходимо за баница.

# 459
Ако не намира българско мляко, да си купи турски айрян. Уникален е.

# 460
От години купувам турско сирене -и то е много по-вкусно от нашето. И да добре, че ги има навсякъде, та да си хапват българските студенти! Само доматите не могат да ги докарат …

# 461
  • София
Ети, имаш информация вече за преподаватели ли? За ФЕГ това? Моят днес ми каза, че е болен и така ме напрегна. Уж вика :”Мамо, споко! “, но нещо хич не ми е “споко”. Сега се чудя какво да правя. На учителките не бил казал, пил някакъв Нурофен…. ох. А толкова му харесваше на лагера.

Днес бях направила пиле с ориз и щерката му се мръщи и пита какво друго имало за ядене. Викам: “Яж, че след месец ще мечтаеш за моите манджи, но няма да има.” Въздъхна и си сипа.

# 462
Ети и на мен ми пуснаха това клипче за квартирата в Ротердам - това си беше общежитие. Вие няма да го заварите в лош вид -сигурна съм; макар че това точно си изглеждаше ОК - за какви мизерии сме чували в Холандия в мазета с мухъл …
Ще гледаме частни и студентски квартири; държавните в Германия наистина са с цени като за социално слаби 250-350 Е, а са прилични общежития, ама няма да стане .

И ние търсим жилище в Германия.Надвваме се на общежитие, но....
Вие за къде сте? В кой град ще учи младежът?

# 463
  • София
... И мисля да взема едно канче с шевици, придружено с вино! Съвсем символичен подарък, просто жест.
Козметика с етерични масла също може да добавиш. Имат магазини на доста места. Сещам се за един в началото на Витошка, от страната на Съдебната.

saffron, ще стискаме палци за квартирата.

По въпроса със смяната на попрището, споделям мнението на мартеа.
В края на краищата, животът не е толоква дълъг, че да губим 4-5 години от него, само за да "не сме се предали". Ако виждаш, че си направил грешка, гледай по-бързо да я поправиш.

Четейки за студентите в чужбина, оставам с впечатление, че зарзаватчийският казус е почти равностоен на проблемите с квартирите. Краставици, лютеница, домати... Grinning

# 464
Спунк, благодаря! Относно зарзаватите -това касае само девойките, май… Наборът може да го кара на яйца, месо и ядки (ако си купи). И до ден днешен не нарязан плод и зеленчуци, които не са поднесени в салатен вид - биват игнорирани тотално! А във Виена, аз бих го карала на шницели, щрудел, сахер и виенско кафе 😁  Vess, във Нюрнберг търсим - аз държа на общежитие, но засега удряме на камък; той е гледал квартири и твърди, че предлагане има …

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 07:40 от saffron

Общи условия

Активация на акаунт