Кариеси на млечни зъбки

• 412
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте.
Дъщеричката ми е на 5 години и има 5 кариеса.
Преди два дни бяхме на преглед. Зъболекарката е много мила и успя да я предразположи и след два дни имаме час да правим първото зъбче.
Въпроса ми е изпитват ли дечицата болка при работа с машинката? Притеснявам се да не усети болка и да не пожелае повече. Самата аз съм много наплашена и страхлива от малка, като разбира се не го предавам на нея.
Попитах дали обезболяват преди това, но до колкото разбрах не. Две от зъбчетата са с пулпит.

# 1
  • София
Разбира се, че ще боли, няма как, то е като при голям човек.

# 2
На моя син правиха две кариесчета (беше на 6), също мислех, че ще има драми. Опроверга ме, беше много спокоен по време на манипулациите и бях много приятно изненадана.

# 3
  • София
Тези с пулпита няма как да не болят. Другите, ако не стигне дълбоко при почистването им, няма да болят.
Дано мине леко!

# 4
Не предавай страха си на детето. Тези неща трябваше, а и сега не е късно да ги изговорите със стоматолога. За твое спокойствие.
Синът ми нямаше три години, с пулпит му беше първото посещение. Не съм забелязала да изпитва силна болка.То, нямаше и как да работи стоматологът, ако беше така.

# 5
Не предавай страха си на детето. Тези неща трябваше, а и сега не е късно да ги изговорите със стоматолога. За твое спокойствие.
Синът ми нямаше три години, с пулпит му беше първото посещение. Не съм забелязала да изпитва силна болка.То, нямаше и как да работи стоматологът, ако беше така.

Много благодаря.
Дано и при нас мине леко.

Даа, изговорихме ги. Много подробно ни обясни състоянието на всяко зъбче и как ще процедираме.

Започва от най малкото кариесче. Каза че работи бавно на почивки.

Тези с пулпита-почиства внимателно и като стигне до нерва слага лекарство, което ще умъртви и при следващо посещение вече прави и пломбира зъбчето.

# 6
  • София
Е, щом зъбът ще е умъртвен, не би трябвало да има проблем.

# 7
Минала съм го този път със сина ми. Млад и много внимателен беше стоматолога, оправи два пулпита и няколко кариеса. Страха при мен беше голям, защото имам фобия. Успех и да се похвалиш.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 11:29 от Пролетно цвете

# 8
Минала съм го този път със сина ми. Млад и много внимателен беше стоматолога, оправи два пулпита и няколко кариеса. Страха при мен беше голям, защото имам фобия. Успех и да се похвалиш.

Много благодаря за успокоението. Ще пиша.
И аз имам страхове от малка.

# 9
Страховете са, защото пропускате профилактика и допускате да се стигне до пулпит (и понякога заради джаста-праста зъболекари, уви, това невинаги има как да се избегне).
Ако кариесът е малък, повърхностно засягащ емайла и открит навреме, не боли изобщо, николко. Едно натъртено коляно боли в пъти повече.
За децата, разбира се, е от основополагащо значение и зъболекарят да е добър и предразполагащ с поведението си.
Друг път не отлагайте прегледите и пломбирането заради собствените си страхове. И мийте зъбите редовно два пъти дневно.

# 10
Страховете са, защото пропускате профилактика и допускате да се стигне до пулпит (и понякога заради джаста-праста зъболекари, уви, това невинаги има как да се избегне).
Ако кариесът е малък, повърхностно засягащ емайла и открит навреме, не боли изобщо, николко. Едно натъртено коляно боли в пъти повече.
За децата, разбира се, е от основополагащо значение и зъболекарят да е добър и предразполагащ с поведението си.
Друг път не отлагайте прегледите и пломбирането заради собствените си страхове. И мийте зъбите редовно два пъти дневно.

Благодаря за съветите.
Мием зъбите много старателно два пъти дневно, всеки Божи ден и използва детски конци за зъби.

Не съм споменавала, че сме отлагали прегледи заради моите страхове.
Ходили сме и преди на зъболекар, просто не попадахме на такъв, който да я предразположи. Към децата трябва подход.

Благодаря ви за коментара все пак.

# 11
  • София
При някои млечни зъби развалянето става много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт