Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 635
  • 649
  •   1
Отговори
# 270
  • European Union
А може ли да ми кажете какво се крие под наименованието "иновативно училище"?

Общо взето нищо - от личен опит. Просто се усвояват едни пари от държавата за въвеждане на някаква иновация в образованието, която се осъществява обикновено само проформа.
Няма допълнително финансиране за иновативните училища.

Тази година за първи път ще има някакво финансиране през септември, но само за определен вид иновация. И няма да са много пари.

# 271
Желаем на младежа успех и да бъде приет в ТУЕС Simple Smile

# 272
Стискам палци на смелчаците, които се впускат в четвърто ! Дано имате успех !
Моето дете си кара ваканцията , без даже да си помисля за новата учебна година и за задължителната литература Laughing Изкара си лагера, после бяхме на море, сега като постои някой ден ще отиде на гости на бабите и то ще дойде септември.
Точно днес сутринта и аз си мислех за раница, защото неговата му е от 5 клас още и вече не е подходяща за него , но направо не знам каква да вземем

# 273
  • София
Раница,  някоя по-малка, да не им тежи и да не се ПРЕучат  след шоковия 7 ми клас Joy
Късмет на децата на 4то класиране !!! Flowers Four Leaf Clover
То, Джон Атанасов се е "оголил" заради мераклии за ТУЕС, ама те тези мераклии пак ще се пробват / за двете места/ и ще гледат да се върнат в краен случай пак в Джон Атанасов, та си е риск... Cold Sweat

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 14:58 от Cabo San Lucas 40

# 274
Моето момче изкара последните две години с една обикновена от Уайкики. Ама носеше всичко, не искаше да оставя в шкафчето нищо. Сега каза че пак такава ще си купи.

# 275
  • София
Успех и от нас на участващите в четвърто класиране.
Ние още от миналата година сме с една на Найк черна съвсем семпла и не голяма.
Не е истина какъв товар понесе тази раница в 7ми клас и не е мръднала, не очаквах да издържи честно.
Та вероятно ще си е с нея отново.

# 276
  • София
Успех и много, много късмет на 4-то класиране Flowers Four Leaf Clover

# 277
Стискайте палци, за да видим докъде ще стигнем с бал 390.

# 278
  • София
"Няма допълнително финансиране за иновативните училища.
Тази година за първи път ще има някакво финансиране през септември, но само за определен вид иновация. И няма да са много пари.
[/quote]"

Има Национална програма "Иновации в действие", по която могат да кандидатстват училищата и има финансиране по тази програма за кандидатствалите и одобрени. И ако за едно държавно училище може би сумата е малка (не знам), в частното училище, в което беше детето ни, директорката и собственичка се занимаше основно с това - да кандидатства по такива програми плюс да прибира и държавното финансиране за обучение на приетите в това частно училище. В резултат на това в съответното училище се водят сума ти въведени иновации, от които ние за две години видяхме само вреди при обучението. Непрекъснато слушахме за великите им иновации и как са открили "топлата вода", обаче  всяка година децата в присъствена форма в училището намаляваха - явно доста родители, както и и ние, си изчерпаха бързо ентуасизма  за обучение на детето им там въпреки многото иновации.
PS. Не мислете, че не сме плащали такса за обучение или че тя е била много по-различна от тази в други частни училища в София.

# 279
  • София
Купих на моята раница с надпис Stray kids. Надявам се да не й трябва толкова голяма, но тя обича да си мъкне разни неща и ще си я ползва често. След като започне ще се ориентраме дали й трябва нещо по-малко.

# 280
Късмет!
Стискам палци за ТУЕС и за тези които останаха без място на 3то. Както и на другите които ще опитат, но не са споделили!!!
Моят е с раница Ташев 35кг.
Няма да имат шкафчета затова се моля да не ги карат да носят учебници.
Ако трябва ще му вземам по малка. Дано да потрябва...

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 19:38 от sisill

# 281
Има ли гимназии, които са минали на електронни учебници?

# 282
  • София
Предложих на набора няколко раници, той си избра тази:
https://lumar-bg.com/ranitsa-bang-17-black
Добре изглежда, лека е, нямам представа колко литра е.

# 283
  • София
Моят си избра една черна раница от декатлон преди две години. С баща му гледаха ципове и презрамки да изглеждат здрави. Това издържа. Но самото дъно има дупчици - мятал е където му падне.
И ще трябва нова. Да видим дали поне за това ще прояви интерес. Но ще го пробвам към края на месеца. Сега отказва да мисли за училище.

# 284
Раницата ми е най-малкия проблем, като се сетя, че само по тениска/ риза не може (поне униформа купихме) да ходи на училище и ми прилошава. Всичко още на 5.07 му беше до кокалчетата. Панталон/ дънки ако му станат на дължина ще трябва три пъти да влезе в тях... С къси панталони не става да ходи.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 19:59 от J_M_M

Общи условия

Активация на акаунт