Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 361
  • 649
  •   1
Отговори
# 645
  • София
О, аз колко добре знам за това, че се притесняват....

Цяла година на пробните по математика - 100 точки, нито една сгрешена задача в училище. На НВО - 91.75.
В четвърти клас кандидатства в СМГ. Миналия месец за първи път говори с мен за Математика за всеки. Положението е било "Чета намерете периметъра.... и какво е това периметър? Ние учили ли сме го изобщо?"
Та моето дете е така..  надявам се в следващите пет години да се успокои.

# 646
  • София
Ниският резултат може да е в следствие на много фактори и не показва задължително неграмотност, но дете с 90 т. на НВО БЕЛ няма как да е неграмотно. Не го вярвам и това, че не можело да формира изречение. 41 от точките са върху текст, писан от него. На мен ми звучи като завист това твърдение, съжалявам.

# 647
  • София
Големият ми син е значително по-добър по математика от малкия, но пък психически не така устойчив. Познайте кой изкара по-добър резултат? Малкият
Месец след НВО-то големият се събра емоционално да ми разкаже как е изпаднал в паник атака, искал е да си скъса листовете, едвам се е овладял, но това му е отнело ценно време.
Със сигурност показаното на един-единствен изпит не е меродавно за нечии знания и умения, но с това разполагаме като правила...

# 648
Да, притеснението и паниката са голям враг, но в живота тепърва ги чакат важни изпити и решения и трябва да свикнат да преодоляват себе си . При нас това е голям проблем, има подобрение , но има много още какво да се желае. Много му пречи това притеснение и неувереност
А иначе 90 точки да изкараш , според мен няма как да си неграмотен
Те всички от джен Алфа така се изразяват, на побългарен английски минсе струва на моменти. Аз забраних англицизмите още в детската градина и казах, че няма да отговарям на въпроси зададени на половин български. Наредбата ми се спазва стриктно, но пък чувам странни словосъчетания като "прави смисъл" (make sense) вместо има смисъл. Явно няма пълно щастие, но поне има старание Simple Smile
Ето този израз много го ползва и моят син и много се дразня

# 649
Заповядайте в новата тема, предполагам, че в някакъв момент модератор ще смени заглавието на осмокласници. Ама, нали имаме още чакащи деца...
Направила съм списък, проверете се дали не съм пропуснала някого, или не съм сменила пола на някое дете. Моля, не ме бийте, ще се поправя! Joy Ама с тези цветове за момиченца и момченца се почувствах като половин програмист.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 11:46 от Lúthien

Общи условия

Активация на акаунт