Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 386
  • 649
  •   1
Отговори
# 615
Всичко пазарувам онлайн, дори основни хранителни. При колебание за размер - двата, за които си колебая. Абитуриентка стегнахме изцяло онлайн.
Ох, пък аз с моята абитуриентка имахме 6 несполучливи опита да купим обувките онлайн. Накрая отиде в мола и от там си избра.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 17:28 от Щастлива съм!

# 616
И аз ако имам колебания за обувки поръчвам двата номера и после връщам този, който е ни става .За дрехите досега все съм нацелвала, но вече ще минаваме на мъжката номерация и ще трябва на късмет

# 617
  • София
Успяхмееееееееееееееееее, във Вазова сме
Професионална гимназия по дизайн "Елисавета Вазова", ГР.СОФИЯ   Графичен дизайн - АЕ
Така викнах от кеф в целия офис.
И сега брат й ми се сърди, че иска Йо да е в 133.....
Ейй, бравооо...и ние успяхме и сме в съседната паралелка 😃 Радвам се и за вас и за нас 🥳

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 21:39 от elix

# 618
Ще ви открадвам идеята за поръчка на два съседни номера едновременно. Благодаря!

# 619
Всяка зима поръчвам и връщам за едното дете п 15 чифта ботуши, уж имам око да ппеценя модела. Шантав крак просто. Хем все една и съща  марка, кэдето си познавам сериите. За другите рядко връщам.

# 620
  • при моите любими
И аз почти всичко купувам онлайн за набора. Единственото нещо, което ми се е случвало да не става е футболни обувки. Не стига че всеки модел е различен, умален и тесен, а и много специфичен. На всички други обувки гледам размер на стелката и то в официалните сайтове, там е най-точно. Преди да поръчвам обувки им измервам краката, които винаги са с отклонение от предходното мерене и преценявам по размер на стелката, кой номер да поръчвам. Голямата има обувки от 40 до 42 номер, които и стават. И винаги са били точни.

# 621
  • София по рождение
Коя е църквата? Много бих искала да я посетя.
Доколкото знам за деца, учещи в Семинарията е задължително да се спи там, независимо от кой град са. В събота и неделя имат литургии и не се спи в общежитията (за Софиянци поне, за другите не знам).
Спам:
Скрит текст:
Моят най-близък приятел от ученическите години учи в Семинарията. Излизахме с колегите му. Беше в далечните 1997-1998. Наистина бяха много одухотворени момчета (момичета нямаше, поне в компанията). В последствие част от тях завършиха Духовна академия, в т.ч. и моя приятел. Че и 2 магистратури направи! Към днешна дата мога да кажа, че е един от най-ерудираните мъже, които познавам! Има си собствен бизнес, нищо общо с духовенството. Ако не го заговориш на тази тема, няма и да разбереш какво е учил. Но е енциклопедия по история! И е много спокоен и философски настроен човек!
Голяма част от другите момчета станаха свещеници по родните си места. Аз много им се радвам! Образовани и интелигентни хора! Нищо общо с масовите ни предстви за стари и вмирисани на алкохол попове (извинете ме).
На мен лично ми е страшен кеф да ходя в църквата до нас, попът е на 35 някъде, супер пич, говори достъпно и увлекателно, много е усмихнат и човечен - такъв, какъвто по подразбиране трябва да бъде един поп! Разбиращ и близък до хората, но и всяващ разум и ценности, без да досажда със сухи проповеди.
Елдорадо, ето това е https://sofia-seminaria.org/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D1%82/

# 622
Там кръщавах моето и съм била на венчавки на приятели, правят хубави служби и дворът е много зелен и приятен.

# 623
  • София
Хайде, записани сме. Много добро впечатление ми направиха.
Предложиха лагер на море, на планина.

Така че за мен ваканцията започва сега.
Наздраве

Аз от сайтове не пазарувам, че нямам он лайн банкиране. Така че това е.

# 624
Баща ми е завършил софийската духовна семинария преди 1944. До смъртта му за него 18 октомври беше специален ден.

# 625
  • София
Имам някакви подозрения, че Семинарията е представлявала нещо съвършено различно до 1989-та, може би пристан за инакомислещи, знам ли. За преди 1944-та съвсем да не отваряме дума, тогава времената са били с повече фокус върху такива духовни неща.
Но към днешна дата се оказва, че тези деца също се явяват на ДЗИ и да кажем, че резултатите им са леко не ОК.

# 626
Имате деца приказка. Дъщерята още в седми клас не искаше да й купуваме дрехи. Има си вкус, иска само пари, за да ги плати.

# 627
Здравейте, не знам дали имам право да коментирам, тъй като направих регистрация преди месец, когато случайно попаднах на постове от групата и съм тотален новобранец. Въпреки, че не пиша - следя редовно от първото класиране до сега.

Провокира ме мнението, относно това, колко жалко е когато има ниски резултати по БЕЛ. Искам да споделя и моята гледна точка и колко не съм съгласна с това твърдение.

Бях свидетел на две тотални крайности:

1. Дете, което не може да изкаже мислите си и да формира смислено изречение - има 90 точки по БЕЛ;
2. Дете, което е изключително интелигентно и комуникативно с широка обща култура - малко над 50 точки.

Кое от двете деца е по-образовано? Според настоящата система е дете т. 1, но според мен категорично е дете т. 2.

А ние достатъчно грамотни и образовани ли сме, за да даваме подобна квалификация?

Оставам с впечатлението, че по-голямата част от хората приемат резултатите по БЕЛ и МАТ за меродавен измерител на образованост и интелигентност. Категорично не съм съгласна с това!

Хрумвало ли ви е, че има деца, които са артистични и са със съвсем друга настройка. Откога хора на ръкводни длъжности, завършили по няколко магистратури и неможещи да определят кога да пишат "И" и кога "Й" са по-образовани?

Надявам се някой ден политиката на училищата в София да се промени и да няма такова разделение на децата!
Тъжно ми е от ситуацията в голямата картина!

Иначе, поздравявам всички за чудесните резултати и сбъднати мечти! На всички останали стискам палци да се класират на мечтаното място на следващото класиране!

# 628
  • София
Мога само да кажа, че ако дете е изкарало 90т. на ДЗИ по бел, явно достатъчно добре може да изкаже мислите си и да формулира смислени изречения, след като очевидно го е направило успешно  в ЛИС или есе.
Иначе, наистина не мога да разбера с какво постовете на Ред предизвикаха такава полемика, заяждане, че и дълги анализиращи постове, изцяло извън контекст.

# 629
Според мен, дамата има предвид НВО след седми клас.

Общи условия

Активация на акаунт