Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 394
  • 649
  •   1
Отговори
# 435
Аз пък в моята буйна тийн възраст имах гадже което учеше в семинарията. Направи ми впечатление,че бяха много умни тези които учиха там. Помня че учиха Латински, Старогръцки и още някакви неща които ми звучаха екзотични.😵‍💫
Той не продължи в религиозната сфера и не знам до колко ще са му полезни нещата които учеше там, но беше много доволен,че учи там
И не беше от религиозно семейство.

# 436
  • София по рождение
В класа на сина ми едно от момчетата с баща свещеник се записа в Семинарията. Детето не бе от добрите ученици. Странното бе, че макар да живее наблизо, родителите препочетоха да го запишат с добавка общежитие. За 300 лв. там учи, спи и яде. Може би уикендите се прибират.
С две думи обучението им никак не е лошо при положение, че излизат с по-широка обща култура и мироглед,.
Като цяло е добро решение за хора, нямащи възможности, а желаят спокойна и сигурна среда за периода на обучение. И то с контрол.
Като беше по-малък моя, там се разхождахме доста често. Имат хубав парк, отглеждаха птици, имаха и езерце май. Сега достъп на външни лица за разходки из парка им няма.

# 437
  • София
Вероятно има всякакви постановки. Детето, което познавам е от семейство с да кажем повече от добри финансови възможности. Те минаха в режим downshifting преди години, та момчето им предполагам също е на общежитие.
Иначе не знам за достъпа до парка, като малка дъщеря ми редовно ходеше на летни тенис лагери на кортовете там, мисля, че още си ги има.

# 438
Все пак, участниците в лагерите са с контролиран достъп.

# 439
  • София, Лагера
Доколкото знам за деца, учещи в Семинарията е задължително да се спи там, независимо от кой град са. В събота и неделя имат литургии и не се спи в общежитията (за Софиянци поне, за другите не знам).
Спам:
Скрит текст:
Моят най-близък приятел от ученическите години учи в Семинарията. Излизахме с колегите му. Беше в далечните 1997-1998. Наистина бяха много одухотворени момчета (момичета нямаше, поне в компанията). В последствие част от тях завършиха Духовна академия, в т.ч. и моя приятел. Че и 2 магистратури направи! Към днешна дата мога да кажа, че е един от най-ерудираните мъже, които познавам! Има си собствен бизнес, нищо общо с духовенството. Ако не го заговориш на тази тема, няма и да разбереш какво е учил. Но е енциклопедия по история! И е много спокоен и философски настроен човек!
Голяма част от другите момчета станаха свещеници по родните си места. Аз много им се радвам! Образовани и интелигентни хора! Нищо общо с масовите ни предстви за стари и вмирисани на алкохол попове (извинете ме).
На мен лично ми е страшен кеф да ходя в църквата до нас, попът е на 35 някъде, супер пич, говори достъпно и увлекателно, много е усмихнат и човечен - такъв, какъвто по подразбиране трябва да бъде един поп! Разбиращ и близък до хората, но и всяващ разум и ценности, без да досажда със сухи проповеди.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 00:07 от Ноеми

# 440
  • Бургас
Поизтървала съм тази темичка нещо. Моят много робува на марки, обича да си купува дрехи, чорапи, гащи, парфюми и разбира се - маратонки.
Голям дерт ми е сега, че ще трябва да търсим вариант за изчистен панталон или нещо, което да прилича на панталон, но наистина не знам как ще стане. Пълен е и дънки не може да носи, защото адски се протрива между краката, а ще са до 16:00 часа всеки ден. Мисля да започна отсега да издирвам нещо подходящо и по-меко, което да има приличен вид. Ако се сещате за марка, която да предлага нещо такова, плс драснете един ред.
Забелязах че при нас ( в Бургас) на трето класиране нямаше нито едно свободно място в хубаво по моите критерии училище.

# 441
  • София по рождение
Кортовете са с друг вход. Синът ми играеше тенис там. Но преди можеше да се правят разходки в красивия парк. Прохлада, спокойствие, тишина насред градската среда. Мисля, че там децата се учат и на труд. Пребоядисват пейки и разни дребни поддържащи дийности.
Стават ерудирани хора, при всички случаи. Ето едно хуманитарно училище в София, освен НГЕДЕК.

# 442
В гимназията по някаква програма учехме 2 години предмет “световни религии” беше ми от любимите. Толкова много неща съм научила там, ММ беше втрещен като разбра, че съм чела откъси от религиозни книги (явно му изглеждам по-проста) -много ми бяха интересни-мироглед, история, допирни точки, произход, възникване, разпространение  Heart Eyes наборката имаше приятелка с различно от нашето вероизповедание, мисля че ѝ се отрази чудесно.

# 443
Моля дайте някакви идеи за дънки/панталони на ластик, но за мноооого кльощав - 172 см и 44 кг. Огромен проблем е купуването на панталони. Няма никакви предпочитания за марки, само да не седи все едно ги е взел от някой друг.
На моя му взимам от aboutyou  детската секция, всички досега поръчани са с ластик. На око преценявам модела.

# 444
  • София
Успех днес на всички, участващи в 4-то класиране Flowers Four Leaf Clover Стискам палци, момичета!

# 445
  • София
Леле, докато се завърна от концерта и оправя у нас, наредя желания и има нови 278 отговора.
Понеже съм израстнала в Лозенец, имах щастието да ходя на спорт в Двореца на пионерите, страхотна сграда, сега Семинарията . Имам супер близък приятел, уникално умен човек, занимава се с маркетинг, владее 3 езика, който завърши Семинарията,
А имам познати, свещеник и хирург (да, за един човек става дума), много готини хора, тяхното дете влезе с отличие в СМГ.

А аз чакам днес да видя какво ще излезе от всичко.
Най- интересно е, че 4 ни участия са за едни и същи училища и паралелки.  И за всички има места

# 446
  • София
Хели, приятелките на дъщеря ми от Кпопа и тя включително всичките са с шарени коси, рошави. Всичко друго, но не й права дълга коса. Носи панталони с широк крачол, но има с от ниска талия до съвсем висока. Накичва по раницата и колана 100 неща - от верига до плюшена играчка. Като коледна елха е. А има едни страхотни дънки, на крачолите на които висят каишки и като се завърти прилича на парцал за под. В общи линии при нас е весело, шаренко и доста натруфено.
А помните ли как се боядисвахме със степче? Миналата година дъщеря ми го беше чула от някъде и искаше да й купя.

# 447
Grinning Аз, моите, вече 2 пъти съм ги правила със степчета, но само в краищата. Целите коси не бих позволила.

# 448
  • София
Моля дайте някакви идеи за дънки/панталони на ластик, но за мноооого кльощав - 172 см и 44 кг. Огромен проблем е купуването на панталони. Няма никакви предпочитания за марки, само да не седи все едно ги е взел от някой друг.
На моя му взимам от aboutyou  детската секция, всички досега поръчани са с ластик. На око преценявам модела.
Благодаря, ще разгледам. Дали в детската секция има обаче панталони за ръст 172. Преди много добре му пасваха дънките на H&M, имаха и ластик за стесняване в кръста, но са до 164 и вече са къси.

# 449
Наборът носеше доста дрехи от Cropp - раница, яке, спортни екипи и бели тениски за физическо, че и бельо и чорапи. Единствено надписите с щампа от раницата и якето се протриха леко на места от прането. Но раницата беше доста голяма,  сега ще търсим по-малка. Гледам,  че във ФЕГ часовете са на блокове,  дано да носят по-малко учебници.
 Успех на децата,  които се борят на четвърто класиране!

Общи условия

Активация на акаунт