Как да постъпя правилно

• 5 073
  • 108
  •   1
Отговори
Здравейте ,
Имам връзка вече от почти 7 години , аз съм на 30 а приятеля ми е на 35 . От няколко месеца обмисляме да имаме дете , но усещам че той някак не приема това на сериозно . Правили сме 2 3 опита неуспешни . Това което силно ме притеснява, че има месеци , които пропускаме защото той не е в настроение или е пил по - големи количества алкохол по събирания с негови приятели . Това ме навежда на мисълта , че още не готов или не е помъдрял достатъчно, не слага като приоритет това да създадем семейство . Също искам да спомена , че много обича своите приятели през два дни излиза с тях като събиранията им включва и алкохол , не ми харесва факта че излиза толкова често и пие също толкова често. Чувствам се в омагьосан кръг вече толкова години , не мога да взема решение , обичам го , грижи се за мен , много е добър като човек , но не поема отговорност към нашите отношения . Не искам да се разделяме , но не искам и да продължавам да търпя несериозността от негова страна .
Моля за съвет.

# 1
Говори с него , ако не е готов няма да стане на сила. Винаги ми е интересно какво се разбира под " много е добър като човек"?

# 2
  • София
Скрит текст:
Здравейте ,
Имам връзка вече от почти 7 години , аз съм на 30 а приятеля ми е на 35 . От няколко месеца обмисляме да имаме дете , но усещам че той някак не приема това на сериозно . Правили сме 2 3 опита неуспешни . Това което силно ме притеснява, че има месеци , които пропускаме защото той не е в настроение или е пил по - големи количества алкохол по събирания с негови приятели . Това ме навежда на мисълта , че още не готов или не е помъдрял достатъчно, не слага като приоритет това да създадем семейство . Също искам да спомена , че много обича своите приятели през два дни излиза с тях като събиранията им включва и алкохол , не ми харесва факта че излиза толкова често и пие също толкова често. Чувствам се в омагьосан кръг вече толкова години , не мога да взема решение , обичам го , грижи се за мен , много е добър като човек , но не поема отговорност към нашите отношения . Не искам да се разделяме , но не искам и да продължавам да търпя несериозността от негова страна .
Моля за съвет.
Провеждаш директен разговор, казваш му всичко това, което написа тук, задаваш му конкретни въпроси и му даваш някакъв срок.

П.П. Има вероятност приятелите му да останат "третият" в двойката ви дори ако/когато имате дете. Прецени дали можеш да го приемеш. Това го казвам като човек, който държи изключително много на приятелите си.

# 3
  • София
Не звучи като мъж за семейство, честно казано. Не съм оптимист, но 7 години не са малко, от друга страна.

# 4
  • Обран бостан ;)
Купонджия, пропуска секс заради пиячка, запои с приятели - това няма да се промени.

Ти решаваш.

Говори с него , ако не е готов няма да стане на сила. Винаги ми е интересно какво се разбира под " много е добър като човек"?

Че в момента няма по-добър с който да го замени.

# 5
Кво значи пропусна защото е пил, вие веднъж месечно ли правите секс?

# 6
Здравейте ,
Моля за съвет.

Съвет ще намериш в болднатото - слабостта му към алкохола няма да се промени. Да е все с приятели да купонясва също може да стане алиби, когато му е скучно с теб или за да абдикира от семейни задължения. Криворазбрана идея за приятелството е "да се съберем, че да пием заедно".

Мъж, който няма настроение за правене на дете, едва ли после ще има настроение да стои буден през нощта, да участва в отглеждането и възпитанието му. А една жена с такъв мъж до себе си, какъв точно човек я придружава в живота? Някой, който, ако не е в момент на запой, ако не е ангажиран с приятелите, ако има настроение за нещо.. Ако, ако...

Добротата не е единственото от важните качества на партньора. А и добър за кого? Ако беше толкова добър, нямаше да те пренебрегва. Щеше да забележи и алкохолния си проблем.

# 7
  • Бургас
Не искам да се разделяме , но не искам и да продължавам да търпя несериозността от негова страна .
Няма средно положение. Дано не го разбереш, когато е късно. Не можеш да го промениш, не храни илюзии! А такива мъже, дето толкоз ги влече купона и пиячката, са много далеч от идеята за семейство. Друг е въпроса и колко стават, де?!

# 8
Искаш дете от някакво пиянде, което непрекъснато е по вечеринки? И защо?

Как точно се грижи за тебе?

# 9
За няколко месеца сте правили 2-3 опита за дете? Колко пъти правите секс седмично изобщо, ползвате ли предпазни средства?
Той хубаво се весели с приятели, бих предположила, че се прибира вкъщи за секс, но май не е така...

За алкохола, имай предвид, че количеството с годините не намалява, по-скоро върви към увеличение. На 35 да превъзпиташ някого е мисия невъзможна.

Той ти декларира желание за сериозна връзка, но ми се струва, че едва ли е способен на нея. Ако имаш желание и готовност да гледаш детето сама, действай да си имате дете.

# 10
Дете уж правите, а той все пиян и не може.. А като се роди?

# 11
  • София
Ти казваш, че той излиза? Не излизаш ли с него? Той отсега ако те приема за тих пристан за неделя и понеделник вечер, когато няма парти, ти смятай какво ще става, когато родиш и у вас е шумно, мръсно и не може да си почива след парти. Иначе хубаво, че не правите опити, когато е пил, лошо, че толкова пие.
Според мен, сама си си написала всичко и се прочети. Човекът не става за тая работа. Ако искаш деца е по-добре по-семеен тип да намериш, още повече и ти не си парти енимъл. Не оставам с впечатление да е любовта на живота ти този човек, та просто помисли върху това, че е възможно някъде да има по-подходящ, а с този да си по навик. 7 години са много време, щом досега не сте се оженили и нямате деца просто ми се струва, че по-лесно ще отидете на раздяла, отколкото към семейство.

# 12
  • София
И по-лесно, и по-удачно предвид описаното.

# 13
  • София
Искаш от посредствен материал да направиш баща и съпруг, не знам защо се и опитваш.
7 години ти стигат.

# 14
Тези 2-3 пъти опити са като цяло 2-3 месеца ли или общия брой на ПА без предпазване?

Ти вече отсега се чудиш дали е добра идея да имаш дете от този човек. А сега помисли, колко трудно ще ти бъде, когато ще имаш дете на ръце, когато няма да имаш време за себе си и за домашен бит.  Той ще ти помогне ли? Ще ти подкрепе ли? Или ще каже, че днес има среща с приятели и ще се прибере пиян? Ами това е

Общи условия

Активация на акаунт