Как да постъпя правилно

• 7 972
  • 122
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Тези 2-3 пъти опити са като цяло 2-3 месеца ли или общия брой на ПА без предпазване?

Ти вече отсега се чудиш дали е добра идея да имаш дете от този човек. А сега помисли, колко трудно ще ти бъде, когато ще имаш дете на ръце, когато няма да имаш време за себе си и за домашен бит.  Той ще ти помогне ли? Ще ти подкрепе ли? Или ще каже, че днес има среща с приятели и ще се прибере пиян? Ами това е

Надява се раждането на детето/децата да го промени и той рязко да  смени прекарването на време с компанията с прекарване на време с нея и детето/децата.Ако може да  сложи ръката на сърцето,да погледне в себе си и да си каже дали наистина така си го представя?

Доколкото съм чувал ....обикновенно след детето е по зле....но пък винаги има надежда

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:44 от Sun2000

# 16
Много „добри иначе“ хора се съсипаха пред очите ми заради алкохола. Много семейства се разбиха, за децата да не говорим...
Не знам с какъв акъл искаш да забременяваш от толкова несериозен човек и как си представяш, че ще го гледате това дете с вечно липсващ баща или ако се върне, ще е обвит от спиртни пари. Въпрос на време е и да започне да агресира в нетрезво състояние. Ти това ли искаш за детето си?

# 17
Брак имате ли? Семейно жилище? Вашата връзка същата ли е като преди 7 години или има някакво развитие. Ако си живеете така както сте си живеели преди 7 години не знам какво очакваш повече от него. Може човека да не желае да се обвързва, а да си живее и в къщи все пак да си има послушна жена. Трябва да готви, чисти, а пък и е компания. Честно казано жените се гледат по -лесно от куче. Кучето трябва да го разхождаш, храниш, да го водиш на лекар и още и още. Пък жената лесно, някой път едно цвете, друг път един подарък и толко.

# 18
Много „добри иначе“ хора се съсипаха пред очите ми заради алкохола. Много семейства се разбиха, за децата да не говорим...
Не знам с какъв акъл искаш да забременяваш от толкова несериозен човек и как си представяш, че ще го гледате това дете с вечно липсващ баща или ако се върне, ще е обвит от спиртни пари. Въпрос на време е и да започне да агресира в нетрезво състояние. Ти това ли искаш за детето си?

Не прекалява до такава степен като пристрастеност , но при всяка събиране се случва да пие било то и малко

# 19
Ти къде си, когато той излиза? Той по мъжки ли се скита? И ние с мъжа ми излизаме поне два пъти седмично и пием по едно. Аз вече не пия, ама той си пие.
Аз, доколкото разбирам авторката, правят опити от няколко месеца и си следи овулацията и когато е в овулация той "случайно" се натрясква.
Говори с него направо. Струва ми се, че подсъзнателно го прави, защото не е много готов.

# 20
Кво значи пропусна защото е пил, вие веднъж месечно ли правите секс?

Дните в които съм в  овулация е пиел ,аз не искам да правим опити като той е в такова състояние .

# 21
Тези 2-3 пъти опити са като цяло 2-3 месеца ли или общия брой на ПА без предпазване?

Ти вече отсега се чудиш дали е добра идея да имаш дете от този човек. А сега помисли, колко трудно ще ти бъде, когато ще имаш дете на ръце, когато няма да имаш време за себе си и за домашен бит.  Той ще ти помогне ли? Ще ти подкрепе ли? Или ще каже, че днес има среща с приятели и ще се прибере пиян? Ами това е

Надява се раждането на детето/децата да го промени и той рязко да  промени прекарването на време с компанията с прекарване на време с нея и детето/децата.Ако може да  сложи ръката на сърцето,да погледне в себе си и да си каже дали наистина така си го представя?

Доколкото съм чувал ....обикновенно след детето е по зле....но пък винаги има надежда

Хората никога не се променят така рязко, освен ако не им се е случила някаква драматична ситуация. Аз съм склонна да вярвам, че когато ти се струва, че ти се струва, значи не ти се струва. Сложно, но така е. А тук жената вече има някои съмнения и те не са случайни

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:51 от unserwahnsin

# 22
  • Melmak
Виж сега, аз няма да пея в общия хор, защото не става ясно мъжът да е пиянде и разтуреняк.

Мъжете узряват по-късно за деца и семейство. И моят преди виждаше приятелите му да имат деца, беше минал 30 и грам не му се занимаваше. Искаше ни се и на двамата да пътуваме, да работим и това не значи, никога са не се жениш и да имаш деца.

Излизахме много, аз също, пиели сме, аз и сега пия. Той поспря с времето, особено в последните 2-3 години.. ако пие 2 бири в месеца е събитие.

Аз като излизам пия. Не се напивам. Но консумирам. Не мисля, че това толкова ме определя. Утре ако съм бременна, ще спра. Не съм пристрастена или нещо такова.

Тук малко го изкараха твоя човек пиянде.

Разбира се, аз не го познавам и не мога да кажа дали е, или не е.

Може още да не е готов и да не му се занимава с деца. Ако това е така, по-добре е да сте честни един към друг и да поговорите сериозно.

Ти си му кажи откровено нещата. Кажи му, че искаш сериозно отношение и очакваш да работите за бебе в следващите месеци.

Ако той се дърпа, каква е причината? Не иска? Не се чувства да има добър доход? Иска да си купите жилище или да направите ремонт? Това са важни неща, а мъжете се сдухват най-много от липса на пари.

# 23
hechicera_,  ако на 35 г не е готов за дете, и то след 7 години връзка, кога ще е готов? На 50?

# 24
Ми чета те и не може да не ми се набие на очи следното: правите опити - това така програмирано звучи, пропускате дните на овулация -  защото той е пил, не искаш “да правите опити” когато той и в това състояние
Не влизайте в такива графици. Те отблъскват. Зачеването на дете не опит. Сега като ти разкажат какъв пройдоха е, алкохолик, несериозник, как предпочита приятелите си пред теб и как си си пропиляла седем години от живота и съвсем ще цъфнете и вържете. Ще почнат и часовника да тиктакат. Тия 2-3 месеца, в които нищо не е станало ще ти се сторят цяла вечност.
Изясни си първо собствените чувства и след това говорете открито двамата. Обясни му как се притесняваш от алкохола и несериозното му отношение. След това ще ти стане ясно какво да правиш. Нека си го кажем честно - не всеки пиещ на 2 дни с приятели и дори напиващ се е алкохолик, който ще руинира живота си и този на семейството си. Нито пък е сигурно, че ще може твърдо да се откаже. За мен той още даже не е осъзнал какво правите. Твоята и неговата настройка се разминават.
Успех ти желая! Чети коментари, но слушай себе си. Никой от нас не познава теб и човека ти, колкото и да твърдят обратното.

# 25
Виж сега, аз няма да пея в общия хор, защото не става ясно мъжът да е пиянде и разтуреняк.

Мъжете узряват по-късно за деца и семейство. И моят преди виждаше приятелите му да имат деца, беше минал 30 и грам не му се занимаваше. Искаше ни се и на двамата да пътуваме, да работим и това не значи, никога са не се жениш и да имаш деца.

Излизахме много, аз също, пиели сме, аз и сега пия. Той поспря с времето, особено в последните 2-3 години.. ако пие 2 бири в месеца е събитие.

Аз като излизам пия. Не се напивам. Но консумирам. Не мисля, че това толкова ме определя. Утре ако съм бременна, ще спра. Не съм пристрастена или нещо такова.

Тук малко го изкараха твоя човек пиянде.

Разбира се, аз не го познавам и не мога да кажа дали е, или не е.

Може още да не е готов и да не му се занимава с деца. Ако това е така, по-добре е да сте честни един към друг и да поговорите сериозно.

Ти си му кажи откровено нещата. Кажи му, че искаш сериозно отношение и очакваш да работите за бебе в следващите месеци.

Ако той се дърпа, каква е причината? Не иска? Не се чувства да има добър доход? Иска да си купите жилище или да направите ремонт? Това са важни неща, а мъжете се сдухват най-много от липса на пари.

Да , определено не е пиянде , обича да се забавлява , но мисля че сега е момент ,в който трябва да спре за малко , разбира се че и аз излизам с  него в повечето пъти . Като му кажа че трябва да се намали темпото той отговаря ,че не вижда проблем .

# 26
hechicera_,  ако на 35 г не е готов за дете, и то след 7 години връзка, кога ще е готов? На 50?
Ма хората са различни! То по тая логика жената на 30 и тя закъсняла. Ми аз на 30 изобщо не исках дете. Мъжът ми също. По страшно е да имаш дете без да си готов за него само защото една жена в интернет каза …

# 27
Дори човек да не пие много, това дразни авторката. На нея не й е приятно. И как ще раждат дете, ако имат различни ценности и понятие за почивката? Ще им бъде трудно

# 28
  • Melmak

Ами няма правилно и грешно. Тук форумната мантра е, че до 35 ако не си станал родител направо си за боклука.

Със сигурност на по-млада възраст е по-лесно. Аз около себе си имам и 40 годишни хора, които чааак сега почват да работят за деца. И нито са пияници, нито са смотани.

# 29
  • София
Нищо няма да се получи. Когато човек не вижда проблем...няма оправия. Според мен ако държиш да имаш дете трябва да приключиш с него и да си търсиш щастието другаде. Така ще те мотае и годините ти ще отлетят.

Общи условия

Активация на акаунт