Седмокласна 01.08-08.08 - четвърто класиране и най-накрая - ВАКАНЦИЯ!

• 44 362
  • 649
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ами, коментира пост, който говори за ДЗИ. Ако тя говори за НВО, какво изобщо коментира?

# 631
Да, коментирах за НВО. Не съм искала да засегна никой, само изразих мнението си. Нито съм нагрубила някого, нито тонът ми е бил неуважителен!

# 632
  • София
Не смятам, че дете, което не може да формулира изречение може да изкара 90 т и на НВО. ДЗИ дори няма какво да се коментира в този контекст.

А ние каква квалификация сме дали?

Ох, май пак изпускам нещо...

# 633
  • София
И аз съвсем нищо не разбрах.
Чудя се дали да не си изтрия постовете.
Сега чак пък така война от нищото Rolling Eyes

# 634
  • София
Е, не война. Просто нормална дискусия. За да не скучаем...

# 635
  • София
Да, коментирах за НВО. Не съм искала да засегна никой, само изразих мнението си. Нито съм нагрубила някого, нито тонът ми е бил неуважителен!
Не, никого не сте обидила /освен детето с 90 точки Joy /. Но коментирате конкретен пост, а коментарът Ви няма нищо общо с написаното в него. Губи си смисълът, някак си.

# 636
Е, не война. Просто нормална дискусия. За да не скучаем...

Така приятна беше скуката...

# 637
Аз не видях агресия в мненията на Ред, моля, не трий нищо. Всичко си е съвсем в рамките на форума.
Само това с неграмотното дете с 90 точки не го разбрах.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 23:39 от zlatenceto

# 638
  • София, Лагера
Е, Ред, стига! Винаги има някой недопрочел и недоразбрал да се изказва! Не се връзвай! Hug

Just Guest, моето дете има изключително богат речник. Много чете, извън училищната литература. Въпреки това изкара едва 81 точки по БЕЛ. Няма да се самоубием по този повод. Влезе, където иска.
Съгласна съм с теб за артистичните деца. Те са друга губерния. Жалко, че не може да ги оценим тук. Тук очевидно сме по-средностатистически. Но вероятно другаде ще бъдат по-добре оценени!
(няма ирония или сарказъм в думите ми)

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 23:55 от Ноеми

# 639
Е, Ред, стига! Винаги има някой недопрочел и недоразбрал да се изказва! Не се връзвай! Hug

Just Guest, моето дете има изключително богат речник. Много чете, извън училищната литература. Въпреки това изкара едва 81 точки по БЕЛ. Няма да се самоубием по този повод. Влезе, където иска.
Съгласна съм с теб за артистичните деца. Те са друга губерния. Жалко, че не може да ги оценим тук. Тук очевидно сме по-средностатистически. Но вероятно другаде ще бъдат по-добре оценени!
(няма ирония или сарказъм в думите ми)

Моят син е точно обратното, много обран, въобще не може да се изрази. Ще прочете нещо само ако съм го накарала. Когато казва нещо, две от думите в изречението са на английско-български, разговорите му с приятели няма да коментирам Simple Smile Изкара 82т на матурата по БЕЛ, незнам как е успял. Може и да не го познавам достатъчно Simple Smile Дали е влязъл каквото иска вече незная, защото няколко пъти си мени мнението. Единствено се надявам да попадне на хубав клас, да намери приятели и да намери конкретни интереси към нещо Simple Smile Важното е децата да се чувстват добре Simple Smile

# 640
  • София
Не знам кой какво знае или не знае, но все пак дори и единият преразказ на НВО показва грамотност  или съответно  липса на такава, както и наличие на богат, респективно  беден речник.

# 641
Те всички от джен Алфа така се изразяват, на побългарен английски минсе струва на моменти. Аз забраних англицизмите още в детската градина и казах, че няма да отговарям на въпроси зададени на половин български. Наредбата ми се спазва стриктно, но пък чувам странни словосъчетания като "прави смисъл" (make sense) вместо има смисъл. Явно няма пълно щастие, но поне има старание Simple Smile

# 642
  • София
В 8.клас имах една учителка по математика -винаги ме слагаше във втора група на контролните, където и да седна - спасение нямаше. Диктуваше първо задачите на 1-ва група /текстовите/, после ги прочиташе отново. Идваше ред на 2-ра група - диктуваше и после заставаше до мен, много ме напрягаше. Съответно едвам решавах нещо, после в междучасието се събирах и ги решавах от раз. Добре, че майка ми ме накара да се явя на комисия в края на 8.клас, много остър разговор проведе с директора. Изкарах 6. В 9.клас бяхме с нова учителка  - "старата" ходеше да се разправя с новото защо ми пишила 6-ци на контролните Joy Та ако определящи за знанията ми бяха онези стресови минути на контролните - щях да съм дъното в математиката. Така е и на НВО, всъщност така е на всеки един изпит...
Разбрахте ме за какво иде реч Hug

# 643
Бебчо, разбирам идеално. Моето дете беше много уплашено и на двата изпита, въпреки огромните ни усилия вкъщи дружно да й обясним, че не е краят на света, много я обичаме без значение резултата и сме сигурни, че ще се справи. Уви, в живота е така и нво-то поне е някакъв реален пример. Понякога не показваш дъ бест, защото се притесняваш, резултатът е посредтсвен или пък не, но така върви хорото. Get used to it.
Моята нова мантра е, че бягаме маратонски, не спринтово. Човек трябва да се дозира, защото нищо (освен здравето) не е на всяка цена. И наистина понякога не знаеш какво печелиш, когато губиш, и обратното.

# 644
  • София
Един резултат нищо не означава, а за съжаление при тях беше от огромно значение.
Аз съм била много срамежливс, все ме изпитваха писмено . Ето, сега имам фондация, говоря свободно, уверено. Всичко с времето си.
На мои приятели децата, пълни отличници, на матурите под 85т. Паника..

Общи условия

Активация на акаунт