Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 787
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Зависи от издателството, сега Просвета имат 20%

# 676
Аз имам питане относно частните уроци - кой дава парите - В смисъл детето, когато ходи само, то ли дава парите на учителя или родител предварително е платил? Много тънък момент ми е, а ми предстои да го изчистя и се чудя как да подходя.

# 677
Детето носи парите, най-добре подготвени точно.

# 678
  • Бургас
Известно време давах частни уроци и винаги детето си е плащало само, след приключване на часа. Случвало се е  някой да забрави да си плати или пък да си е забравил парите вкъщи, или родител да е забравил да му даде, случаи много Simple Smile, но на следващо посещение всичко се е изчиствало.

Вариант е да питаш учителката дали не иска да ѝ превеждаш сумата преди/след проведен час/определен брой часове.

# 679
  • София
ЛК не ги даеат от училище-след като си я закупите и попълните,в училище се заверяват,а в някое училище се застраховат да не ги изгубят или забутат и не ги връщат,а ги дават на децата преди НВО.

Те ученическите лични карти да не са само за НВО, доста не би ми харисала такава малоумщина, ако се прилага в училище...

Аз имам питане относно частните уроци - кой дава парите - В смисъл детето, когато ходи само, то ли дава парите на учителя или родител предварително е платил? Много тънък момент ми е, а ми предстои да го изчистя и се чудя как да подходя.

Ние сме получавали месечна сметка за брой часове и превеждам накуп в края на предходния месец (предварително). Но си зависи от уговорката - така може да те хванат и трябва да си на светло.

П.С. Аз не бях разбрала, че ПРОСВЕТА не е едно издателство, а са няколко...

# 680
ЛК не ги даеат от училище-след като си я закупите и попълните,в училище се заверяват,а в някое училище се застраховат да не ги изгубят или забутат и не ги връщат,а ги дават на децата преди НВО.
При нас се осигуряват от училище, децата трябва само да занесат снимка. След заверката им ги раздават. Никога не са ги задържали - явно сш е до решение на училището.
На просвета 20% пише, че са за над 15 печатни издания. Имат и отстъпка при поръчка за цял клас, която не пише колко е.

# 681
10% е отстъпката

# 682
  • София
Ние се организираме и поръчваме всичко накуп. Така има по-голяма отстъпка. Но си трябва родител ентусиаст.

Аз так да ви досаждам с намиране на грешки, че нашият курс започва в края на септември чак. Думата факт нали не е подлог в това изречение:

Следва да се отчете факта, че ......

# 683
Май е пряко допълнение.

# 684
  • ту тук, ту там
Граматически подлог е и трябва да е с пълен член.

# 685
  • Варна
 Кой да се отчете? - Фактът.
Така мисля.

# 686
  • Отвъд алеята зад шкафа
Следва да се отчете той...или обърнато Той следва да се отчете. Не става "следва да се отчете него

# 687
Ако изречението е: Следва да се отчете ..... трябва да е фактът. Ако е: Следва да отчетем...., тогава - факта. (по моето скромно мнение)

# 688
  • София
Точно така. Проверяваме с какво може да го заменим- той или него.

# 689
А този казус от НВО ли е?

Общи условия

Активация на акаунт