Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 787
  • 777
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря за темата. Да я изписваме със спокойствие и добро настроение, рано ни е за нерви. 🙂 Наборът се занимава с тестове по български в Уча се, но по литература не пипва нищо. Благодаря за сборника, ще му го препратя.

# 16
Браво на децата, които сега си преговарят. Моята гледа филмчета и яде пуканки, днес даже не си съблече и пижамата. Литературата вечер я чете, но хич не върви. Миналата година с желание прочете Под игото, но като почнаха да го учат го беше позабравила. Та се чудя дали да не я оставя на мира да чете само това, което и е интересно, а през годината ще ги прелисти. Чете криминални романи като луда по 300 страници на ден, но Бай Ганьо хич не върви

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 19:49 от Априлски душ

# 17
Моето дете почти приключи с христоматията. Разкостихме произведенията, има си фаворити. Една от атворките на сборниците на Веди е нейната преподавателка по БЕЛ в училище. Много е взискателна и разчитам напълно на подготовката в училище. Учителката им по МАТ също е много добра и има школа, препоръчвам я от сърце. Страхотен учител и човек  https://arati-school.com/

# 18
Май ми е време да се запиша в темата Simple Smile Здравейте!
Четох седмокласната от матурите докато текат класиранията, за да вляза в час. Беше ми много полезно, но и доста емоционални моменти имаше, дори като страничен наблюдател.
Наборът приключи със задължителната литература тази седмица, през учебната година ще си припомня само главите, които ще учат. Решава по малко задачи, но това далеч не е сред любимите му занимания. Хем ми се иска да почива пълноценно през ваканцията, хем знам, че ни предстои трудна година и е хубаво да не се губи тонус съвсем Wink

# 19
  • Отвъд алеята зад шкафа
Записвам се и аз в новата тема.

Ние сме на поредно далечно пътуване това лято, дълго чакано от наборката и в момента ученето не й е на дневен ред, ама като си завърнем ще се наложи да започне.

# 20
  • Пловдив
И аз четох седмокласната тема през последните два месеца.
Дано на нас да ни се размине това хапливо настроение на моменти.

Аз отново съм възмутена от късните дати за НВО. Писах на МОН, дадох си мнението, помолих ги да размислят. Или поне да сменят часа и да е от 8ч, за да спестим един час жега. Пловдивчаните ще ме разберат...

Добре де, защо 10ти клас да са преди нас? Поне техните дати да ни дадат. За Пловдив всеки ден към началото на юни е спасение от потенциален топлинен удар Joy

А на моето дете му тече кръв от носа през юни. Ей така, от нищото. От жегата, предполагам. Почвам вече да си представям омазани изпитни материали...

Ама да гледаме позитивно. Смятам, че до януари поне няма да ни е обхванала параноята Stuck Out Tongue Winking Eye

# 21
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Ей, стана седмокласна темичката и заглавието ѝ е един път! Благодарско!

Хайде темичката да е начало на едно спокойно, комфортно и успешно пътуване, през очакващите ни емоции! 🍀

Добре дошли, на новоприсъединилите се!

За датите на НВО и аз имам притеснения, относно жегата и задуха в стаите. На моята госпожица, ако ѝ се падне място на слънце, е много вероятно да ѝ стане лошо, а ако е ѝ задушно, въпреки предстоящата подготовка, направо мога да отпиша изпита Sad. От сега ѝ стискам палци!

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 20:45 от lika

# 22
  • София
Да, много късно са датите за НВО. Дано не “прегреят” дотогава децата. Моето направо “засече” на Немили-недраги. Вече втора седмица я чете и все я продължава от утре Anguished

# 23
  • Отвъд алеята зад шкафа
Със сигурност ще прегреят - буквално и преносно.
 Наборката прочете Немили-Недраги, но не й хареса, Бай Ганьо повече й допадна. Ще гледам да взема билети за Хъшове и се надявам да й промени мнението за книгата. Това представление съм го гледала преди почти 19 г, когато бях бременна с каката, после 2 пъти с каката като беше 7 клас и сега предстои с наборката.

# 24
  • София
Дано след последните скандали в Народния, още да играят Хъшове!

# 25
  • София
О, да, бяха ми казали задължително да гледаме Хъшове в 7 клас. Дано успеем и да предизвика някакъв интерес.

# 26
Няма го в програмата на Народния театър. Дали се играе другаде?

# 27
Ох, водих голямата на Хъшове, не спря да се върти, после ме гледаше накриво цяла седмица. Скоро я питах, нищо не помнела

# 28
Много ми се искаше да гледаме Хъшове, но го няма в Народния театър. Бях попаднала на информация, че евентуално ще е с нов актьорски състав, но не е ясно къде и дали.

# 29
Ехааа, благодаря за новата тема. Дай Боже само хубавини да пишем и четем в нея 🤗
От жега и сух въздух ( през зимата) на моя син също му тече редовно кръв от носа. Свикнал е вече толкова, че ако не е обилен теча би могъл да изкара изпит, но като се вземат предвид и други стресови фактори не е желателно...Надявам се, че може да не така жегаво- предните няколко години през юни беше хладно даже. От сега не знаем какво ще е времето, не го мислете. Иначе съм съгласна, че е по- добре да е по- рано, да минава и да заминава. Че точно от психическото прегряване се притеснявам аз, но...
Хъшове и аз съм записала, че трябва да се гледа, от септември няма ли вероятност да го включат в програмата?

Общи условия

Активация на акаунт