Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 757
  • 777
  •   1
Отговори
# 45
Преди 2 години на моя човек така му тече кръв от носа, че се наложи да посетим ИСУЛ. Направиха му тампонада. Успяха да му наврат в ноздрата над 10 сантиметрова марля. Беше му много трудно като легна да спи. Каза, че се страхува да заспи, защото няма да  може да си поеме въздух. Голяма драма беше. Всъщност има оголен кръвоносен съд в лявата ноздра. Също не ни препоръчаха да го горим, защото се очаква да го израсне. Спасяваме се с Емофикс маз, а за ежедневна поддръжка, за да не изсъхва лигавицата, мажем с цикатрадина назална маз.

Аз като ученичка имах страхотни кръвотечения от носа. Продължиха с години, докато не ми изгориха проблемите капиляри (а може би израстването също се оказа фактор).

На моята госпожица тази седмица й тече всеки ден, че понякога и по 2 пъти. Чак взех да се стряскам какво се случва… не знам дали може да има връзка с МЦ при момичетата.

# 46
  • Стара Загора
Благодаря за новата темичка! Да ни е на късмет!

# 47
  • София
На моята госпожица тази седмица й тече всеки ден, че понякога и по 2 пъти. Чак взех да се стряскам какво се случва… не знам дали може да има връзка с МЦ при момичетата.
Не мисля, че има връзка. Лигавицата изсъхва и трябва да се овлажнява. Мирта е писала цикатридина е ефикасна. И винаги да има под ръка хемостатичната гъба.
https://apteka.framar.bg/30043038/%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B6 … %BD%D0%BE%D1%81-4

# 48
Не мисля, че има връзка. Лигавицата изсъхва и трябва да се овлажнява. Мирта е писала цикатридина е ефикасна. И винаги да има под ръка хемостатичната гъба.
https://apteka.framar.bg/30043038/%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B6 … %BD%D0%BE%D1%81-4

Благодаря! Определено ще й купя, че носи обикновен памук иначе.

Мен един път това кръвотечение от носа ме спаси от изпитване по География 😀

# 49
Здравейте, дами!Включвам се като майка на вече бъдещ осмокласник.Подарявам много помагала за подготовка на НВО по БЕЛ и МАТ.Който има нужда, моля да ми пише. Също така кецове Найк 38 размер като нови.За град Варна може и лично предаване.Хубав ден  на всички!

# 50
  • Варна
Здравейте, дами!Включвам се като майка на вече бъдещ осмокласник.Подарявам много помагала за подготовка на НВО по БЕЛ и МАТ.Който има нужда, моля да ми пише. Също така кецове Найк 38 размер като нови.За град Варна може и лично предаване.Хубав ден  на всички!
Може ли за нас. От Варна съм.

# 51
ММ също имаше такова преживяване с тампонада преди години. Аз като дете бях със слаби капиляри, явно съм го израснала...Знам, че не се ляга, както много хора дават акъл, детето вече си знае. Обливаме със студена вода под чешмата. Ако не иска да спре- пъхам памуче с кислородна вода- по препоръка на личната. Друг метод, който съм чувала е да се притиснат силно ноздрите и да се задържи. Не бях чувала този Емофикс, благодаря за споделеното. За пореден път се замислям колко е полезно да сме тук Yum

# 52
Привет, съфорумки по съдба! Blush
Отдавна не съм писала в темата, но се записвам, че интересна година предстои.

Благодаря за темата! Flowers Bouquet

# 53
Здравейте, включвам се с набор момче Simple Smile

Постановката в Народния беше много хубава. Съжалявам, че се стигна до тук. Надявам се да се играе отново някъде.
В младежкия е Бай Ганьо.

За сборниците, аз не бързам да ги купувам, защото все измислят някоя промяна. Има разлики спрямо предните 2-3 години, което е безумно. Сменили са местата на разделите с минимални размествания 6-7кл. А и номерацията, но задачите са същите.

Успех на всички деца! За нас е ясно - вино и здрави нерви Simple Smile

# 54
Да, така е, това им е великата нова програма, да разменят места на раздели и номерация. С всяка следваща година и задачите в сборниците стават все по-лесни, в сборника на Архимед миналата година аз лично не виждах разлика между задачите в Б и В група. Миналата година размениха разделите геометрични тела с алгебрата и естествено издадоха нови сборници със същите задачи, но разместени. Понеже имах стария на Коала прес, та сравних. На род среща ме порицаха и ми казаха да си купя новия. Та така сме в нашата мила образователна система. Аз си пазя старите сборници още от мое време и детето решава по- интересни задачи от там понякога

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 13:23 от Априлски душ

# 55
Здравейте, мами на бъдещите седмокласници!

Дойде и моето време за приземяване в тази тема. Mr. Green
Пожелавам на всички нас, много търпение и здрави нерви за предстоящата учебна година.

С две думички за мен, имам голяма дъщеря - Набор 2002 и номер 2, която миналия месец навърши 13.

Спокоен месец август на всички ни Flowers Hibiscus

# 56
За кръв от носа научихме много ефективен метод за бързо спиране. Натискате върха на носа с показалеца, броите до 30 и пускате. При наборчето тече много силно. Докато преброи до 10, вече е спряло.
Сборници имам всякакви. Няма кой да ги погледне.

# 57
  • София
Добре дошли на новите попълнения ❤️
Clo - Camille, моята голяма кака е 2003 🙂

# 58
  • София
При нас наборът е най-голям, после ни чака още 2 пъти минаване през същата одисея. Поне няма да имаме струпване на изпити в една година Grinning

# 59
2009 е най-голям нааборът, после леко намалява. Ама все тая, де....то борбата е еднакво жестока, независимо от набора.

Общи условия

Активация на акаунт