Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 759
  • 777
  •   1
Отговори
# 60
  • гр.София
Здравейте! И аз влизам в темата с една бъдеща седмокласничка, тя е голямата , миналия месец направи 13 , а си имаме и една малка девойка на 2 години . Днес най-накрая реши да седне да преговори по математика и се разрева, че елементарни неща е забравила , но се успокояваме, че това все пак е началото и до септември ще е преговорила материала от 6клас . Иначе кара го айляк.

# 61
Да, с тия изпити дето мъдрят от МОН не знаем и "нашето" какво ще е.
Затова е важно да държим здраво нервите и психиката на децата.

# 62
За нашите едва ли ще има същаствени промени. Дори и датите бяха очаквани да са тези.

# 63
Аз не очаквам никакви промени от МОН скоро, освен обичайните "реформи" от вида да разменят места на раздели, отворени отговори да стават затворени или обратно, но като цяло за нас всичко ще си е същото, мисля че и за следващите ще е така.  Не ми харесват късните дати заради жегите и умората, която се натрупва накрая, но каквото, такова.
В нашето училище плашеха децата миналата година, че цялата диплома щяла да им се взима, особено две от учителките , явно за да ги стегнат да учат по всичко, но не успяха с психоатаката, моята продължи да не отваря някои от учебниците. Като я гледам и следващата година някои учебници няма да бъдат отворени, поне бел и мат си ги гони

# 64
Както писах и в предната тема, датите са съобразени с това, че на децата до 6 клас им се събират много неучебни дни от май нататък и, ако датите са преди 15 юни, то значи плюс още два неучебни.

# 65
Заради два неучебни дни да прецакаш толкова деца е тъпо. Аз си мислех, че ги правят напред във времето с цел да спрат недобросъвестни учители, които чакат резултата от НВО, за да оформят годишната оценка, без да имат това право. Имало е и оплаквания в МОН по този повод.

# 66
Едва ли мисълта е била за годишното оформяне на децата. Едва ли на някой му дреме точно за това.....

# 67
Ако е имало оплаквания защо да не им дреме. Има учители, които могат да направят живота на децата черен.

# 68
  • София
Здравейте! И аз при вас с номер3 😊Имам двама сина, набор 1996 и 2000г, сега и номер 3 девойка. Мислих си , че ми е далечно това време със седмокласния ужас, но дойде неусетно отново😁 Желая на всички много здраве, здрави нерви и попътен вятър на наборите !

# 69
Аз имах предвид изпитите, които правят все по- лесни, за да обявят после колко се е повишил успеха на децата в сравнение с този от предходната година. Иначе генерално и аз не очаквам промени. Четох за интегрален изпит за тези след нас, но и това е още хипотетично. И аз мисля, че на никой не му дреме за децата ( освен на нас, разбира се), а си гонят часове, хорариуми и т.н., на хартия всичко да е точно...😳

# 70
Здравейте! Присъединявам се с една бъдеща седмокласничка.
Пожелавам успешна учебна година, с по-малко напрежение за всички деца и родители!

# 71
Добре дошли на новите попълнения. Flowers Hibiscus

# 72
Влизам в темата с една бъдеща седмокласничка. Тежка година ни предстои на всички.

# 73
Включвам се и аз с бъдеща седмокласничка, която засега почива активно.
Успешна и, доколкото е възможно, спокойна година пожелавам на всички!

# 74
Влизам и аз с един брой седмокласник.
Пожелавам на всички ни здрави нерви, на наборите успешна борба с мързела и резултатите догодина да надминат най-смелите ни/им очаквания! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт