Новите седмокласници 2024/2025 връзките затягат, за новата година трябва да се стягат - Тема 1

• 33 763
  • 777
  •   1
Отговори
# 30
И аз да се запиша в темата. Попрочете произведенията, нямам представа дали са му харесали... Опитвам се да го ръчкам между почивките да прави разни теми БГ и мат, колкото да не забрави - не се получава много. Още сякаш НВО одисеята е тооолкова далече, а така бързо ще се изтърколи времето...

# 31
  • Отвъд алеята зад шкафа
Изненадвате ме, че го няма Хъшове. Мислех, че това представление е вечно.

# 32
  • Варна
Благодаря за новата тема и успешни седмокласни вълнения на всички.
Моята мома я мързи, че две не види. Нито пише, нито чете. Не знам как ще я караме.

# 33
Последното представление на Хъшове беше през изминалата година. Няма да се играе. Моите го гледаха, но единия - седмокласника вдяна нещо, тъй като вече беше чел, а другия - бъдещия седмокласник - нищичко.

# 34
Ех, жалко, ще трябва да разчита само на прОчита и разяснения, ако има нужда и пита, разбира се.
Вече се бъркам с двете седмокласни теми- чета ги и двете , де...не е фатално, но да внимавам къде и какво пиша 😁
Моят нещо го е ударил на почивка, чЕте малко, но взе да мързелува напоследък. Почивката ни предстои, та виждам едно изоставане и как ще бърза после, но...важни са ми и игрите му навън, защото от тази "профилактика" на здравето на детската психика по- добра няма.

# 35
Жалко, че няма да се играе Хъшове. И аз съм водила голямото си дете, като беше седмокрасник и сега беше ред да го гледаме отново. Ще разчитам само на прочита и работата върху произведението.

# 36
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ех, жалко, това беше добър начин да се потопят в произведението.

# 37
  • София
Хайде и аз в новата тема!
Благодаря на Vache!

Хера, страхотно куче.

Ние отпрашваме най-после на море утре, време е да поскитаме из  гръцките плажове.

# 38
Здравейте, дами! Извинявам се, че нахлувам в темата, но бих искала да споделя, че има прекрасен телевизионен вариант на "Хъшове", при това с участието на Чочо Попйорданова в ролята на Македонски, в youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=s1WaRC7gBn4 - I-ва част
https://www.youtube.com/watch?v=WGx1jlVqfqs - II-ра част
https://www.youtube.com/watch?v=KKu3Fu0YYoQ - III-та част
https://www.youtube.com/watch?v=SBSIvt3ek_o - IV-та част
Доколкото ми е известно, същестува вероятност от есента представлението да се играе в Театро отсам канала, но все още не е съвсем сигурно.
Приятен остатък от лятната ваканция на всички!

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 17:17 от Barbarellla

# 39
Записвам се в новата тема Simple Smile

Кога са датите за НВО?  18.06 и 20.06 ли?

Лятото минава нормално при нас - бъдещата 7-класничка си има рутина и разпределя времето между четене, задачки и активна почивка.

# 40
Благодаря за подсещането за ТВ постановката на Хъшове. Да подсетя и аз, че има и филм Бай Ганьо с Калоянчев.

# 41
  • София
А има и аудио книги в youtube, например Немили недраги https://youtube.com/playlist?list=PLrZcNHmmyP_QQrs6o0HOaJc46_-ew … =9PLCjEay6hSExZ9O

# 42
  • София
Няма го в програмата на Народния театър. Дали се играе другаде?
Аз мисля, че няма да се играе след скандалите както каза Ариана..
За кръвта от носа искам да кажа. Моята щерка е с кръвотечение от едната ноздра. Обичайно тече когато е топло и сухо, лигавицата изсъхва. Педиатърката каза, че не препоръчва горене на капиляра, освен ако няма драматични кръвотечения. Каза, че е по-добре там да избива отколкото на други места (да чукам на дърво). Има две важни неща, които е добре да се знаят. По време на кръвотечение от носа главата се навежда НАПРЕД да изтича кръвта и никога назад да се стича в гърлото. Противно на всички съвети по въпроса. Второто е, че има едни кръвоспиращи гъби. Има фитилчета и като парченце гъба. По-удобен е фитила. Нарязва се на подходящ размер и се пъхва в носа като се притиска. Спира веднага. Другото е кръвоспираща бариера на маз Емофикс.

# 43
  • sofia
Преди 2 години на моя човек така му тече кръв от носа, че се наложи да посетим ИСУЛ. Направиха му тампонада. Успяха да му наврат в ноздрата над 10 сантиметрова марля. Беше му много трудно като легна да спи. Каза, че се страхува да заспи, защото няма да  може да си поеме въздух. Голяма драма беше. Всъщност има оголен кръвоносен съд в лявата ноздра. Също не ни препоръчаха да го горим, защото се очаква да го израсне. Спасяваме се с Емофикс маз, а за ежедневна поддръжка, за да не изсъхва лигавицата, мажем с цикатрадина назална маз.

# 44
  • София
Благодаря за темата , записвам се с пожелание да няма големи разочарования догодина! Всяко дете ще си намери мястото , по-важно е психически да не ги притискаме много. Напрежението ще бъде за всички, и за деца, и за родители.
Моята госпожица ваканцува при баба си, следва море с нас и един езиков лагер. Програмата е запълнена. Единствено сме се разбрали да си чете задължителната литература, друго не сме планували за лятото, така препоръча госпожата по БЕЛ. Активно да си почиват. Немили/недраги ги прочете с мрънкане как нищо не им разбира, та се наложи да обсъждаме главите, които е минала паралелно. Аз се радвам, че прочете и цялото Под игото миналата година. Сега се мъчи с До Чикаго и назад. Лично според мен то се чете по-трудно, заради повечето описания и по-малко действия. Прочете и някои стихотворения, а със себе си носи и любимия Хари Потър, който си чете за удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт