Тежест в главата

• 524
  • 2
  •   1
Отговори
От два ми е много странно на главата. Тъпа болка - все едно съм си сложила стегната шапка. Като пия обезболяваща минава и после пак. Снощи кръвното ми беше 130/90. Тази сутрин не се качва над 110/60. Болката ме напъва и в очите, заглъхват ми ушите от време на време, едно ми е замаяно.
През февруари претърпях преходно нарушение. Моята леля е невролог. Миналия месец имам правен ЯМР на главата със съдова програма. Миналата седмица - контролен доплер. Всичко е наред. Майка ми е с мигрена и се оплаква от подобно главоболие от няколко дни.
Дали може да е от жегите и ниското кръвно. За мен през последните години е характерно 120/80 до 130/90 със склонност дори да го вдигам. Имам и изписани лекарства за кръвно от кардиолог, но те са само при нужда.

# 1
Главоболието тип "стегната шапка" се нарича Тензионно главоболие и причината за това главоболие е нервното пренапрежение и стресът, както и емоции някакви - даже не е задължително емоциите да са отрицателни, понякога дори положителните емоции водят до главоболие , но само при някои хора.
Този тип главоболие се лекува с почивка, избягване на стреса, ако трябва се вземат и успокоителни - билки в началото, а ако не помагат - медикаменти.
Имате роднина невролог - може да ви помогне.
Не си внушавайте Мигрена - там болката е различна, не е това, което описвате или, което майка ви си мисли, че има.

# 2
Благодаря Ви! Аз по принцип влагам много емоции във всичко. Уж не съм натоварена, но… Ходя редовно на фитнес и след тренировка съм много добре. След няколко часа обаче пак почва. Надявам се периодът да приключи скоро. От днес започнах да пия Алора по препоръка на докторката.

Общи условия

Активация на акаунт