Продължително втрисане след прекаран грип тип А

• 371
  • 2
  •   1
Отговори
Идва моментът, в който имам нужда от помощта ви. Някои от вас може да са ме чели в темите за грип. Накратко - започнах годината ударно.

Коледа посрещнах с лека температура, болки в гърлото и отпадналост, а два дни по-късно се събудих с 40 градуса и обрив. Диагноза - Варицела. Много тежко я прекарах, почти 10 дни с температура и много вълни на избиващи пъпки. На 7-ми януари ми изтече карантината, но все още имах незавехнали пъпки и съответно не излизах. Мъжът ми ходи на работа в офис и тамън се бях закрепила като ми довлече грип тип А. На 12-ти вдигнах разко температура, болки в гъпрото, отпадналост, температурата не се сваля и е от порядъка на 39-40 градуса. Отново много тежко и продължително боледуване.
След това между 27ми и 30 януари ме болеше гърлото и имах лека температура.

Та прекарах един месец болна, на легло с треска. Оттам идва и проблемът ми. Оттогава до сега се чувствам добре, енергична съм, не усещам слабост, възстановила съм се почти напълно, но от време на време всеки ден започва едно втрисане. Започва около обяд и продължава за кратко време от порадъка на 10-20 минути, след това е появява отново вечер, но усещането за студ ме държи 1-2 часа. Дори да съм добре завита и на топло, пак продължава, няма логична причина да ми е студено. Мерих си температурата неколкократно по време на тези епизоди - по обяд винаги е нормална 36.4-36.6 градуса, вечер около 36.8-37.3 градуса. Днес отново изпитах това треперене и тази вечер съм с лека температура 37.8. Според вас дали е свързана с преминалите заболявания или се разболявам отново?

Забравих да допълня - правих си ПКК хо време и след прекарания грип и стойностите бяха сравнително добри.

# 1
Въпреки ,че се чувстваш добре , тялото все още възстановява. При инфекция , като част от имунния отговор( предимно простагладнини и интерлевкини)се разцентрова центъра за терморегулация и трябва време да се изчистят, особено след две прекарани инфекции. Това втрисане се получава след като температурата почне да пада. Няма да се учудя и ако още тлее някава инфекция . ЦРП скоро правила ли сте ?

# 2
След два месеца се изследвайте за двата смъртоносни хепатита, B и С,  за всеки случай. Организмът може да не се бори с грип, а с нещо друго. Най-вероятно отслабен имунитет, заради варицелата, но все пак имаме втрисания, високи температури, трябва да изключите най-страшното, но след известно време, 5-6 седмици трябва да минат, не сега, рано е сега. Също гърдите да ви чуят на слушалка, задължително, не разчитайте само на С-реактивния протеин.

Общи условия

Активация на акаунт