Каква беше причината, заради която не можахте да забременеете лесно?

• 5 568
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
Фолиевата киселина предпазва от дефекти на невралната тръба, а тя се затваря 28 дни след зачеване, което е 6 гестационна седмица, две седмици след закъснение - някои жени чак тогава разбират, че са бременни. Важното е да има натрупани запаси преди това. Та не чакайте изобщо.

Овулацията по календар не е точна особено ако не е супер редовен цикълът. С лентички (за предстояща овулация) и с температура (за потвърждение на овулация, която се е случила) може да се разбере кога точно е. Болките не са задължителни, а при мен специално те са няколко дни преди овулация или след.

Може и да почнете да обръщате внимание на цервикалната слуз - в дните преди овулация тя се променя и става една на конци - за да може да помогне на сперматозоидите да оцелеят. Вижда се на тоалетната хартия например

# 31
Фолиевата киселина предпазва от дефекти на невралната тръба, а тя се затваря 28 дни след зачеване, което е 6 гестационна седмица, две седмици след закъснение - някои жени чак тогава разбират, че са бременни. Важното е да има натрупани запаси преди това. Та не чакайте изобщо.

Овулацията по календар не е точна особено ако не е супер редовен цикълът. С лентички (за предстояща овулация) и с температура (за потвърждение на овулация, която се е случила) може да се разбере кога точно е. Болките не са задължителни, а при мен специално те са няколко дни преди овулация или след.

Може и да почнете да обръщате внимание на цервикалната слуз - в дните преди овулация тя се променя и става една на конци - за да може да помогне на сперматозоидите да оцелеят. Вижда се на тоалетната хартия например
Като бях по-малка винаги виждах тази слуз, именно заради това всеки ден бях почнала да нося ежедневки, но сега от ежедневният стрес, не съм обърнала внимание на тази слуз.

# 32
  • София
Ако си имала ежедневно течение, за което са били необходими превръзки, защо не си ходила на лекар? Не е нормално обилно постоянно течение. Обикновено е знак за някаква инфекции или дисбаланс.
Всъщност ти на колко години си, че още не си посещавала гинеколог?

# 33
Ежедневното течение не е задължително проблем, а някои момичета си мислят, че съвсем нормалното течение е нещо страшно. Аз съм ходила на гинеколог много пъти и много пъти съм си мислела, че нещо ми има, а докторът казва - съвсем нормално течение, на пробата пак нищо. Та това дали има проблем или не е трудно едно неопитно момиче да го разбере - а влагалището не е сухо, винаги си има някакво течение

# 34

Благодаря,  винаги съм в движение, даже ми казват, че прекалявам, ангажирана съм твърде много, нямам време за стоене, вънка работа, вътре домакинство,обаче той е обратното, има си време човека, има си кола, не се движи много. Фол.киселина знаех,че се дава на бременни, но след началния етап.Не знаех, че и преди това се налага.
Съмнявам се и от овулацията, като тинейджърка усещах овулацията, имах малка болка в едната страна на корема, обаче сега нямам никакви симптоми, само гледам календара за датата на цикъла.

Добре де, ти защо реши, че трябва да забременяваш от този мъж, ако не е тайна? Пишеш, че късно си започнала да водиш полов живот и затова още не си сколасала да отидеш на гинеколог, но за това кратко време, което ти е крайно недостатъчно, за да отидеш на гинеколог, си започнала връзка и 4 месеца правиш опити за забременяване? Това първият ти полов партньор ли е? След колко време връзка решихте, че ще правите опити за дете? Пишеш, че си хронично стресирана, нагърбваш се с домакинството изцяло ти, работата ти е тежка физически? От този мъж какво точно получаваш, освен ежедневен секс? Не звучиш влюбена. Сексът с него приятен ли ти е, или е поредното задължение, дето трябва да се свърши? Как сте си разпределили финансите? Ти, като поемаш домакинството, той поема ли повечето разходи? С дете ще имаш многократно повече задължения и може да не ти е подходяща работата за бременна жена и майка с малко дете. Осигурена ли си? Ще имаш ли право на болнични и майчинство?

Спираш ежедневния секс, една средно голяма тенджера или тава с манджа е далеч повече от 4 порции, така че стига за поне 2 дни, като сготвиш. Няма какво толкова да чистиш и да лъскаш, след като по цял ден те няма. Домакинството на двама възрастни съвсем не е кой знае какво. И си записваш още следващата седмица час за гинеколог. Преди това е препоръчително да не си правила секс. И си помисли дали няма и други мъже, по -подходящи от този.

# 35
  • София
... Та това дали има проблем или не е трудно едно неопитно момиче да го разбере - а влагалището не е сухо, винаги си има някакво течение

Независимо дали има или няма проблем, безотговорно е да не е ходила никога на гинеколог.
Неопитните момичета обикновено са млади за бебета. Особено в описаната от нея конфигурация в двойката им.

# 36
  • Terra incognita
Авторке, на колко години си?

# 37
# 38
Здравей, и аз съм на 26 и при нас нещо се бавят нещата и да ти отговоря по същество какво съм отметнала засега - 6/7 месеца.
Гинеколог -микробиология , цитонамазка, pcr за хламидия и тем подобни. Полови хормони, -клоня към поликистоза,хормони на щит.жлеза., пълна кръвна и витамини които се сетиш,андрогени, инхибин и амх. Две фоликулометрии, три ако броим първата на която се видя задържан фоликул и пих противозачатъчни за да се пукне и изчисти.
Спермограма при мм.
Конкретна причина за забавянето нямаме още и продължаваме с търсенето Simple Smile
Всички лекари ми казват да се успокоя и мисля следващата стъпка не на шега да е психолог, както и цветна снимка , но и двете са си цифра и малко по малко караме нещата.
Дано съм ти била полезна. Моя съвет, ако сметнеш че осведомеността би те успокоила можеш да започнеш лека полека с някои изследвания след гинеколога, но ако смяташ че ще се напрегнеш, дай си време и правете кекс по любов не по задължение Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 17:22 от petrovak75

# 39
Здравей, и аз съм на 26 и при нас нещо се бавят нещата и да ти отговоря по същество какво съм отметнала засега - 6/7 месеца.
Гинеколог -микробиология , цитонамазка, pcr за хламидия и тем подобни. Полови хормони, -клоня към поликистоза,хормони на щит.жлеза., пълна кръвна и витамини които се сетиш,андрогени, инхибин и амх. Две фоликулометрии, три ако броим първата на която се видя задържан фоликул и пих противозачатъчни за да се пукне и изчисти.
Спермограма при мм.
Конкретна причина за забавянето нямаме още и продължаваме с търсенето Simple Smile
Всички лекари ми казват да се успокоя и мисля следващата стъпка не на шега да е психолог, както и цветна снимка , но и двете са си цифра и малко по малко караме нещата.
Дано съм ти била полезна. Моя съвет, ако сметнеш че осведомеността би те успокоила можеш да започнеш лека полека с някои изследвания след гинеколога, но ако смяташ че ще се напрегнеш, дай си време и правете кекс по любов не по задължение Simple Smile
Благодаря за отговора ти, преди правехме кекс по любов, 4 месеца след това поради причина, но явно ще продължим по любов. Аз просто се тревожа, че за него ще бъде късно, аз вярвам че такива неща могат да почакат, но той вече чувства, че остарява, затова бърза.

# 40
  • София
Той на колко години е?

# 41
# 42
На 32 не е късно нито за мъжете, нито за жените.

# 43
Ако се притеснява, много хора и преди мен предложиха - спермограма . Ако вс е ок, както сигурно ще е, може да премахне малко напрежение и да си продължите както преди Simple Smile

# 44
Да, спермограмата е лесно изследване, може да се направи в репродуктивна клиника. Ако това ще успокои авторката

Общи условия

Активация на акаунт