Каква беше причината, заради която не можахте да забременеете лесно?

• 5 550
  • 79
  •   1
Отговори
Толкова много хора раждат, въпреки че имат нездравословен живот, аз много внимавам, но не мога да забременея.
Не знам каква е причината, не съм възрастна, имам редовен цикъл, нямам наднормено тегло, не пропускаме никой ден.
Имам тежка работа, но едва ли това е причината.

# 1
Консултация със специалист ще Ви даде отговор и насоки. Има вероятност да не е във Вас проблема,а в партньора. При нас се касаеше за вторичен стерилитет след една загуба. Причината ми казаха ,че имам поликистоза въпреки ,че цикълът ми е бил винаги редовен 28 дни. И двата пъти когато забременявах се бях отказала и не очаквах. Ако ти казват не го мисли и ще дойде, ами наистина е така. Явно спокойствието също е много важно.
Успех!

# 2
При нас бяха комбинирани фактори със значително лек характер, но вкупом явно бяха достатъчно, за да не може да се случи. Отне ни 2 години и 1 месец: една малка операция за мъжа ми, една малка за мен и хормони на щитовидната за мен отново. Винаги съм била с абсолютно редовен цикъл, нормален, без жестоки кръвоизливи и крампи, но това е само част от пъзела. Във всички случаи, ако е минала година, потърсете специалист. И нека не само Вие да се изследвате. Изследванията при мъжете в голяма част от случаите са по-малко инвазивни и по-лесни.

Допълвам се: като казвам леки проблеми, имам предвид, че доста жени си забременяват и си раждат въпреки наличието на подобни фактори. Мъжът ми имаше влошена спермограма, но, въпреки всичко, съвсем малко по-лоша от стандартното. Аз имах полип, който също не е задължителна пречка. Влошените хормони на щитовидната, по принцип, не са проблем за забременяване, а по-скоро трябва да се контролират по време на бременност.

Има много състояния, които могат да доведат до безплодие и могат да нямат изразена симптоматика.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 08:46 от Bubblezz

# 3
От колко време правите опити? За млади хора, докторите казват една година е нормално. След това се търси проблем.
Какво казва гинекологът ви?
Какви изследвания са ви правени?
На колко години сте?
Мъжът ви изследван ли е?
Причини може да има сто.
Обикновено е нужно повече търпение.

# 4
Ако правите опити от повече от година, бих посъветвала да се обърнете към репродуктивен специалист. Каквито и причина да бъдат дадени тук, не е казано, че се отнасят и за вас.
Успех!

# 5
Да не пропускате ден не е най-добрата стратегия. Опитайте с три пъти седмично.

# 6
От колко време правите опити? За млади хора, докторите казват една година е нормално. След това се търси проблем.
Какво казва гинекологът ви?
Какви изследвания са ви правени?
На колко години сте?
Мъжът ви изследван ли е?
Причини може да има сто.
Обикновено е нужно повече търпение.
4 месеца, миналия месец, мисля че преживях химическа бременност. Закъсня ми цикъла, 3 дена имах розови петна, бледо розови, тамън се порадвах, на четвъртия вече имах цикъл и продължи 10 дена. Този месец, въпреки всички усилия имах редовен цикъл.
26 години съм.
Ако знаех, че не е толкова лесно да се забременява, по-рано щях да пробвам, но преди това не бях готова.
Мъжът ми е с наднормено тегло и е над 30.
Има нещо, което не мога да преодолея, а това е стресът. Не мога да се отпусна, винаги има нещо, което ме кара да се стресирам.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 11:22 от Wudu

# 7
Причината рядко е една.
За мен стресът е една от най-важните причини.Макар не всеки човек да му влияе чак толкова.
От друга страна 4 месеца не е нищо.
При мен причините бяха, че съм имала нелекувано възпаление - искам дебело да подчертая, че за близо 4 години направих пътека до няколко от най-уважаваните специалисти и никой от тях не ми каза това. Накрая намерих един възрастен доктор, опитен, който ме прегледа и каза : " Как така до сега не е лекувано това?".
Човекът почина, но аз цял живот ще благославям този момент и , че го срещнах.
Другата причина при мен беше, че матката е обърната назад, вместо нормалното положение напред.
При обърната матка става по-трудно.
Общо взето след като свърши всичко не ставаш, не хукваш към банята, ами си лежиш и даже си поставяш една възглавница под дупето, за да може да се стече всичко навътре.
Знам, че на някои хора може да им е много смешно, но това е.
Имам приятелка, която забременя  след дългогодишни опити, след като някой я беше научил да застава в разни пози след това за около поне 30 минути с крака вдигнати на стената, правеше "поза свещ" ( не знам да обяснявам ли, в училище ни караха да правим такива неща по физическо).
В някои случаи причините не са някакви грандиозни, а най-простички.
Успех пожелавам от сърце, щом детето е желано.
Вярвам, че ще стане и 4 месеца наистина не е нищо.

# 8
Причината рядко е една.
За мен стресът е една от най-важните причини.Макар не всеки човек да му влияе чак толкова.
От друга страна 4 месеца не е нищо.
При мен причините бяха, че съм имала нелекувано възпаление - искам дебело да подчертая, че за близо 4 години направих пътека до няколко от най-уважаваните специалисти и никой от тях не ми каза това. Накрая намерих един възрастен доктор, опитен, който ме прегледа и каза : " Как така до сега не е лекувано това?".
Човекът почина, но аз цял живот ще благославям този момент и , че го срещнах.
Другата причина при мен беше, че матката е обърната назад, вместо нормалното положение напред.
При обърната матка става по-трудно.
Общо взето след като свърши всичко не ставаш, не хукваш към банята, ами си лежиш и даже си поставяш една възглавница под дупето, за да може да се стече всичко навътре.
Знам, че на някои хора може да им е много смешно, но това е.
Имам приятелка, която забременя  след дългогодишни опити, след като някой я беше научил да застава в разни пози след това за около поне 30 минути с крака вдигнати на стената, правеше "поза свещ" ( не знам да обяснявам ли, в училище ни караха да правим такива неща по физическо).
В някои случаи причините не са някакви грандиозни, а най-простички.
Успех пожелавам от сърце, щом детето е желано.
Вярвам, че ще стане и 4 месеца наистина не е нищо.
Благодаря за дългият отговор.
Имам съмнения за матката, първият ми път нямах никаква кръв, а и много заболя.

# 9
Посещавали ли сте някога гинеколог? При преглед от гинеколог винаги първо се уточнява позицията на матката.
Ако не сте до момента посещавали  гинеколог, намерете подходящ и идете на един профилактичен преглед.

# 10
Щом мъжът е с наднормено тегло и над 30 нищо не пречи да си пусне 1 спермограма и да започне да пие витамини, при лош резултат.
Това с матката не би ли следвало да се открие при рутинен преглед?

# 11
Щом мъжът е с наднормено тегло и над 30 нищо не пречи да си пусне 1 спермограма и да започне да пие витамини, при лош резултат.
Понеже късно почнах да водя полов живот, не съм посетила, но се налага.

# 12
Задължително посети гинеколог. Трябва да правиш цитонамазки и т.н. Хубаво е микробиология веднъж в годината, дори да нямаш оплаквания. На повечето места си има профилактични пакети, включващи всички нужни изследвания, които жена, водеща полов живот (и не само) трябва да прави.

# 13
Понеже късно почнах да водя полов живот, не съм посетила, но се налага.

Време е.
Но не се притеснявайте, прегледът не е нещо извънземно или болезнено.
Съвсем нормално нещо и за ваше спокойствие нека се осъществи.
Гинекологът може да ви препоръча и добавки за по-лесно забременяване.

# 14
  • Terra incognita
Щитовидната жлеза беше при мен.

Общи условия

Активация на акаунт