Случка на паркинг.

• 10 469
  • 251
  •   1
Отговори
# 135
Авторката не разбира колко е нагла!
 Ти не можеш да казваш на хората дали ще спират до теб и как. Видяла си, че има тръба и няма как да паркираш като хората ама си паркирала. И сега трябва да диплим защо той пък бил спрял до теб, че и нарочно го е направил. Оле оле
Пийте ги тия хапчета по-редовно и не си мислете, че света се върти около вас!

# 136
Никакви епикризи не могат да променят мнението ми за конкретната случка. Авторката е паркирала кофти, развикала се е, човекът явно не е отговорил със същото и се е преместил. Няма как да сметна постъпката му за лоша и да оправдая нейното поведение. Има други начини да покаже недоволството си. Не мога да проявя разбиране към човек, който дори не осъзнава защо реакцията на много от нас е такава и като гледам няма и да разбере.

П.С.  "крещя" е синоним на "викам"

# 137
  • София
Постъпката негова дали е правилна? За него си е била правилна, може да е бързал, въобще да не е видял, ние не знаем нарочно ли го е направил, но дори и да допуснем, че го е направил нарочно и си е казал "тази сега ще я затапя за да се изгавря", после след развикването се е преместил, тоест оправил е нещата. Такъв е живота, не сме идеални нито пък обществото, важното е да оправяме кашите които забъркваме и да не създаваме проблем на околните, до колкото е възможно. Той се е справил успешно.
Но все пак не е убил човек, че толкова да анализираме мотиви и как и защо, може нещо да е бил разсеян, ядосан, да е самия той лош шофьор и т.н. какво повече да кажем за неговата постъпка?  Ти преувеличавш сериозно, това което те е притеснило, е нещо което се случва почти ежедневно в едн или друга форма без никакво значение нито за теб, нито за него. Трябва да опитаме да излизаме от такива ситуации без да си вгорчаваме живота и този на другите. Пази си емоциите за наистина важните неща.

# 138
  • Out of the Mix
Абе, Лъвица какво проверяване на 20 коли. Joy
Не, просто поглеждам в движение, и като паркираш прави впечатление, или паркирайки трябва да "коригираш" чуждите кривочи.
Браво на теб, с дупето назад, особено ако е и леко "вирнато", още по-добре. Stuck Out Tongue Winking Eye
На Мола и Стамболийски като цяло е ужас, особено откакто сложиха допълнителните колчета, маркировка.
Но пък е по-безопасно за пешеходците на пешеходните.
Много простотии направиха Спаси София и Терзиев ми е много безличен.
Отвратително задръстено и тясно стана на Витошка и Патриарха. Преди беше доста по-широко.
Аз съм против, съдът и той, но гледам явно обжалват, нищо, че има окончателно Определение на ВАС, и трябваше вече да са върнали старото движение.

Авторке, взимай си поуката от всяко нещо на пътя, и другият път правиш по правилния начин.
Истерии, викания и ръкомахания не са ок, избягвай ги.

# 139
О, рано е да пийнеш нещо и да се успокоиш, ама едно безалкохолно коктейлче може - листа прясна мента, лимон и лед, ако обичаш да ти е сладко, може да добавиш и сироп от бъз. Чудесно е, разхлаждащо, ободряващо и повдигащо настроението. Много нерви, много егоцентризъм. В неделя сутрин си дращим, пиейки си кафето, никой нищо не ти нагнетява. И също доста избирателно четеш и коментираш, нито веднъж не видях да отговаряш дали изобщо допускаш грешката да е в теб. Позицията на горката жертва май ти е по-удобна, и на паркинга, и в темата.

В самото начало написах, че съм била до чертата и близо до другото място. Колко по-ясно да кажа, че знам, че съм била до края. И после казах да, не съм съобразила, можело е да паркирам другаде. Да преразказвам ли. Да, тясно е. И всъщност, не очаквам никоя от вас да спре там по-добре от мен. Да му се не види. За всичкото човек е сам виновен. Продължавате да не обръщате внимание на най-нормалната човечност и съобразяване, чиято липса ме нервира, а продължавате да ровите, за да ми изнамерите дефекти. Ако те блъснат на пътя, понеже някой друг е бързал, ще бъде защото си карала бавно и си виновна, няма начин да не си. И чак язвителни препоръки. Тази беше добра, радвай се, стана ми неприятно и се оттеглям, не ти е загубена сутринта.

# 140
Аз не разбирам защо ние трябва да кажем правилна ли,  неправилна ли е постъпката на някой си??? В рамките само на 10 мин шофиране, хич не говоря за престой на паркинг, поне трима водачи извършват нещо несъобразително/опасно, ако крещиш на всеки, то цял ден няма да ти стигне. И защо?? Като се накрещиш ще ги промениш ли?? Най-най фрапантното, което ми се случи наскоро в с пешеходци. Майка с дете прескочи мантинела и буквално се озова пред капака ми. Честно не знам как успях да спра, ужасно се уплаших, а тя някак не трепна, че постави детето си и себе си и мен в тази ужасна ситуация. Това е ситуация да крещиш, някаква малоума женица, можеше да ми опропасти живота и на семейството ми. Да ме пишат като джигит, блъскащ деца по пътищата. Тема за някакви си очертания и паркинг….

# 141
Напротив, всички отговориха. Проблемът явно е, че ти въобще не възприемаш идеята ти да си в грешка и то точно, когато си в грешка. Мен ме втрещи искреното недоумение ама как така при празен паркинг онзи не бил отишъл да паркира другаде, моля ви се, егати нахалника, ами точно до тебе паркирал. И после амнайсе примера, които са истински шофьорски тъпизми сами по себе си, но нямат общо с твоето нахалство да не паркират до теб. В случая от темата тъпизмът е твое дело. Всеки с книжка (че и без) знае, че като първи спре на разчертана редица и спре накриво, след него ще се накривят и следващите спиращи. За първи път обаче виждам шофьор да има нахалството да очаква никой да не спре до него.

# 142
  • София
Авторке, няма как да ти кажем, че човекът е лош, като не го мислим. Откъде накъде ще го очакваш от нас?

Ревоукър, и аз съм на мнение, че промяната на движението по Попа и Витошка е малоумно. Преди там се минаваше бързо и лесно, сега е задръстено, по Попа спират на аварийки и остава една лента, линейки изобщо не знам как минават от и до Първа градска. И всичко това проект за милиони, да ми сложат колчета и нова маркировка, която ще се изтрие (а може вече и да е изтрита) за няколко месеца. Добре че поне Фритьоф Нансен не довършиха, че съвсем щяха да направят на нищо трафика.

# 143
  • София
Колкото и да ни говориш за черти и детайли, ние виждаме следното: една една тъпа ситуация на един паркинг, ти му се развикваш за нещо, за което не може да знаем дали е виновен или не, въпреки твоята не съвсем адекватна реакция, той се премества. Ти искаш сега да валидираме твоето усещане, че човека е някакъв супер наглец и имаш право да се чувстваш така дълбоко засегната. Ние обаче не го правим, не намираме причина, обясняваме ти защо, Вместо да погледнеш на нещата от друга гледна точка, дори с малко хумор и да се успокоиш малко, ти отново се засягаш дълбоко, защото обективно погледнато ситуацията не е такава каквото ни я описваш ти субективно. 🤨

# 144
Скрит текст:
О, рано е да пийнеш нещо и да се успокоиш, ама едно безалкохолно коктейлче може - листа прясна мента, лимон и лед, ако обичаш да ти е сладко, може да добавиш и сироп от бъз. Чудесно е, разхлаждащо, ободряващо и повдигащо настроението. Много нерви, много егоцентризъм. В неделя сутрин си дращим, пиейки си кафето, никой нищо не ти нагнетява. И също доста избирателно четеш и коментираш, нито веднъж не видях да отговаряш дали изобщо допускаш грешката да е в теб. Позицията на горката жертва май ти е по-удобна, и на паркинга, и в темата.

В самото начало написах, че съм била до чертата и близо до другото място. Колко по-ясно да кажа, че знам, че съм била до края. И после казах да, не съм съобразила, можело е да паркирам другаде. Да преразказвам ли. Да, тясно е. И всъщност, не очаквам никоя от вас да спре там по-добре от мен. Да му се не види. За всичкото човек е сам виновен. Продължавате да не обръщате внимание на най-нормалната човечност и съобразяване, чиято липса ме нервира, а продължавате да ровите, за да ми изнамерите дефекти. Ако те блъснат на пътя, понеже някой друг е бързал, ще бъде защото си карала бавно и си виновна, няма начин да не си. И чак язвителни препоръки. Тази беше добра, радвай се, стана ми неприятно и се оттеглям, не ти е загубена сутринта.

А ти продължаваш да се правиш на неразбрала или наистина да си толкова нагла, че да не разбираш. Къде е твоята човечност и съобразяване при неправилното ти паркиране, ей това не разбираш! Как се съобрази с другите, които ще искат да паркират, като реално никой не трябва да спира в съседство до теб, ако не иска да се запуши цялата редица, разбираш ли? Заела си две места, ти си несъобразителна. Препоръката за коктейлчето била язвителна? Давам ти рецепта за освежаващо питие, ти се фръцкаш, че ти било неприятно. Пък и чак да се радвам, пак си въобразяваш, че си велик фактор в живота на непознати. Сутринта ми изобщо не зависи от теб.

# 145
Аз чета, чета, и виждам, че и вчера някой се намърдал близо до вас, а мъжът ти бил вече включил задна, и паркирал така накриво, че трябвало да излезете по неудобен начин. Не мисля, че има какво повече да се каже …

# 146
Авторке, ти колко минути го чака човека?
Ти сама казваш, че не си съобразила и си спряла до линията, но крещиш на човек, че също не е съобразил и даже го изкарваш,че е умишлено. Close

# 147
  • Пловдив
Янтра, при мен глупости и т.н. не съществуват. Казвам какво виждам в реалността всеки ден с години. Явно не живееш в София, не шофираш в София, и изобщо не шофираш, навярно за добро.
Не се хаби толкова и не се старай. Изобщо нямам време и желание да ти чета целия ферман, да влизам в линкове, да чета и да ти отговарям, какво остава оборвам. Чепкай се с някой друг. Wink
За София си прав, иначе шофирам всеки ден. Доводи нямаш.

# 148
Ей сега минах покрай нашата кола, паркирана е странично до тротоара и гледам, че съсед си е наврял колата на една педя пред нашата и една педя зад предната. Евала за уменията му да паркира, макар че съм сигурна, че по слух я е наврял там и поне по 2-3 пъти е ударил нашата и другата броня. Не е да няма места двадесет метра по-назад, ама все пак... това са двадесет метра повече вървене. Обикновено в такива случаи тегля една майна наум, с два-три цветущи епитета и толкоз. Оправия няма. Дали повечето паркиращи съобразяват как ще излезе съседната кола или как ще влезе шофьора й? Не. Повечето си гледат комфорта.
Моят мъж е цял ден в трафика, защото работата му е такава. Вдигнал е ръце и казва, че хората са станали ужасно несъобразителни.

# 149
Съобразителността трябва да е присъща на всички, не само за новодошлите.

Общи условия

Активация на акаунт