Случка на паркинг.

• 10 473
  • 251
  •   1
Отговори
# 150
Така е, но нашата кола е паркирана на това място от няколко дни. Става дума за странично паркиране до бордюр. Съобразителност се очаква от другия шофьор, да помисли малко дали другите коли могат да излязат. То не е само да навреш своята кола.

# 151
Според мен всеки шофьор носи преди всичко отговорност за своя автомобил, не за чуждия. Ако бях на твое място вероятно бих забелязала, че е паркирал близо, но ако си е в очертанията - всичко е точно, не ме е запушил, не е в нарушение.

Още нещо - и аз понякога на празни паркинги паркирам до друга кола. По-удобно ми е да се подравня до нея и да съм сигурна, че има място и съм в очертанията и не преча отколкото на изцяло празно място.

# 152
Войната по пътищата е безмилостна,не крещи на мъже,които не знаеш как ще реагират.

Да, можеше да е героят на Ръсел Кроу от филма "Unhinged".

# 153
Така е, но нашата кола е паркирана на това място от няколко дни. Става дума за странично паркиране до бордюр. Съобразителност се очаква от другия шофьор, да помисли малко дали другите коли могат да излязат. То не е само да навреш своята кола.
Именно - ок, паркирала е, както е могла, но - после е реагирала несъобразително злобно и накрая също толкова несъобразително идва тука и задава въпроса на деня - как така на разчертан обществен паркинг някой ще решава да спре на съседното място, ами не е отишъл другаде.
Точно хората с това сбъркано понятие за съобразителност създават постоянно проблеми - защото не могат да направят разлика между личните си предпочитания и обществената полза  и употреба. Както и е станало сега. То само като видиш въпрос на деня и трябва да ти е ясно, че не го задава мисис/мистър Съобразителност, както и че историята не е точно такава, каквато я чуваш.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 20:45 от Нарцùса

# 154
Във фамилията ни почти всички са шофьори от ранна възраст, с много време зад волана ю, в София. Гледам, когато паркирам перпендикулярно да паркирам така, че шофьорът в дясно да може да отвори врата си и да влезе. Ако не може - излизам от мястото и си търся друго място.  За 25 + години съм влизала 4-5  пъти от другата врата. Но да съм затапена и от двете страни и да влизам през багажника - само веднъж. Добре, че колата го е позволявала. Да чакам шофьор на друга кола, за да си вляза - не се е случвало.
Авторке, аз разбрах че е трябвало да чакаш шофьорът на другата кола да си тръгне, за да си влезеш в колата. От другата страна не си могла, заради стената. Той не се е преместил, а си е тръгнал, след като си му се озъбила. В моите случаи не съм се ядосвала, защото там си беше страшна гъчканица, кола до кола. Но да го направиш нарочно с цел наказателна акция, сигурно и аз бих се подразнила много.
Обаче да ти дам друга гледна точка - най - вероятно не го е направил нарочно, защото ако е така е знаел, че шофьорът няма да може да влезе, а ще го чака, за да си тръгне. Не е знаел на кого ще попадне. Вече в сфера на конспирациите е да е бил след теб, да те е видял как се мъчиш с тръбите, че си жена, и да го е направил. Невероятно.
И да те разсмея малко. Винаги, когато мога, паркирам възможно най- далеч,  обичам си колата и не искам да оставят следи от чуждите врати по нея. Имаше един период, в който пракирах най- далеч в Кауфланд, няма никой около мен, а паркинга - да речем 60-70 % празен. Излизам след 30-40 мин. около мен по 5- 6 коли - отляво, отдясно, отзад ( само отпред не Simple Smile ). Единият път даже мислех да снимам - паркинга празен, само около мен коли в далечният край. Но не се ясосах, а си казвам - съдбата иска да ми покаже, да не съм толкова дребнава  Simple Smile))  Ясно е, че никой нищо не е правил умишлено.

# 155
Aко някой навлезе в еднопосочна улица откъм забранената страна и се засрещне с друг, който се движи правилно, то дали е нормално шофьорът в нарушение да се развика на другия, че е можело да съобрази и да отбие някъде по-напред за да мине той? Не, че не се случва, даже веднъж една мутра така беше набил жена, ама тя се оказала полицайка, обадила се на колегите  и дошли на мига и "респектирали" мутрата. Но в общия случай е нормално шофьорът в нарушение да се извини, да отстъпи, да обясни защо, но не и да навиква другия.  И тук е подобно, макар съфорумката да не е в нарушение, но и другият не е.  Тя първа е избрала лошо място (при много свободни) и после се сърди, че и другият е постъпил точно като нея???

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 20:50 от Черна станция

# 156
Въпросът е, че има нещо като неписано правило като паркираш да може шофьорът на колите около теб ( понякога и от двете страни зависи как са паркирали) да могат да си влязат някак, без да те чакат. А ако си затапил някого и се налага поне номерът си оставяш. В тази лудница с колите и паркирането в София това прави нещата малко по- спокойни. Около мен всички го спазват.
Но си мисля,че човекът в случая просто не е забелязал. Бил си е в линиите. Не е и длъжен и иначе, но малко човечност и съобразителност не е излишна.

# 157
Вчера ходихме до Мосю Бриколаж. Ми там всички места са такива, че човек едва излиза от колата си. Просто няма как да оставиш комфортно отстояние на единия, защото ще се залепиш за другия. Просто паркираш в средата на очертанията и се измъкваш с полуотворена врата. Предполагам, че мъжът от случката е възприел точно така нещата и не се е задълбочил в анализи, нито е провел наказателна акция.

# 158
Още нещо - и аз понякога на празни паркинги паркирам до друга кола. По-удобно ми е да се подравня до нея и да съм сигурна, че има място и съм в очертанията и не преча отколкото на изцяло празно място.
Това пък винаги ме е удивлявало! На празен паркинг, оп, до другата кола. Grin

# 159
Празният паркинг е като празен автобус - имаш толкова избор, не можеш да повярваш на късмета си и започваш да се колебаеш, все мислиш, че си се прецакал с най-лошото място. 😂

Между другото винаги съм се чудила защо като седя в празен автобус, ВИНАГИ до мен сяда втория качил се на следващата спирка. Особено съм се чудила, когато човекът е бил със свръх наднормено тегло или с проблеми с придвижването (възрастен с бастун), защо аджеба сяда до единствения човек в автобуса, да го натисне към стъклото и да заеме седалка и половина, а не си седне на широко на две. А де.

# 160
Като иска на две седалки, да си хване такси, не да заема място за двама в ГТ. А може и прав да стои.

# 161
Joy и аз го правя това с паркирането до друга кола, защото ми е по-лесно за ориентир.

Иначе, според мен, мъжете са по-рискови шофьори. Все бързат, изпреварват, форсират. Пък най е яко като ти се залепи отзад и почне наляво-надясно. Ам ако се наложи да спра... Или пък тия с мотори, тротинетки, колелета, дето се ръгат измежду колите.. много е рисково. Или пък кара си колело/тротинетка по улицата като кола и на пешеходната хоп решава, че ще пресича като пешеходец и свива рязко... Безумие някакво. После как да ги пазиш като те сами не се пазят...

# 162
Не разбирам защо се погна веднага авторката, но интересни гледни точки прочетох. Казвате, че човекът си е бил в очертанията. Ами и тя си е била в очертанията. Казвате защо не е паркирала другаде. Ами той защо не е паркирал другаде? Той идва втори. Защо той не се съобрази?
Авторке, според мен просто си много чувствителна и не си свикнала на такива разправии. Донякъде това е добре, говори че може би се стараеш да живееш културно и спокойно. Но пък за другите може да си заспа или повърхностна. Ок, не си паркирала до тръбата и сама си се поставила в потенциално такава ситуация. Той е бил в средно място вероятно и или няма как да се изнесе много настрани от теб или за собствения си комфорт иска да излезе с широко отворена врата. И е решил да ти покаже, че не си сама на паркинга. Не е прав да ти запушва влизането. Поне си имала място да влезеш от другата страна Grinning Хората си имат различни проблеми и мисли. Някой му е накривил деня и си го отнесла ти. Той може да е решил, че си поредната некадърна, като Пенка колежката му например, която товари другите и на момента така е решил. Не е лично. Не те е познавал. Просто като е видял, че си жена, вероятно с повече увереност се е изрепчил.
В такива ситуации няма изцяло крив и прав. И да паркираш не на крайно място, пак от двете ти страни могат да паркират много близо до теб. Малко хора са съобразителни. Споровете хабят нерви, но понякога са наложителни. Лошото е че повечето хора са груби, невъзпитани и невежи. Ти явно не си обръгнала и затова го мислиш толкова. Това си има и предимствата.

# 163
Като гледам как някои хора ползват автомобилите си, напълно разбирам както авторката на темата, така и нейния "опонент".
Но тук притеснението е друго и е свързано с неконтролируемото изразяване на емоциите. Ако това ще те успокои, и на мен ми се случи миналата седмица. Вдигнах патардията на майката на един приятел, защото за пореден път се опитаха да ме поставят в ситуация, при условие че имаше изрично предупреждение от моя страна. После ме досрамя, че избухнах. Тъй става, когато всеки е луд с номера си.

# 164
Като си по принцип възпитан, умерен и съобразителен човек и ти опънат нервите и ти вземеш да ги изпуснеш, после ти става неприятно. Даже не винаги криво за другия, колкото от негативната емоция. Нормално. И всеки път си казваш, че ще гледаш да избягваш да се занимаваш изобщо да правиш забележки, но то пък някои хора не мож' сами се запрат да се разпростират в наглостта си.

Не съм сигурна, че на всеки толкова му пука от махленските спорове. Някои се чувстват в свои води. Такова им е ежедневието. Вероятно пак им се отразява негативно, но не го възприемат съзнателно така. Други просто са наистина със здраво или прекалено силно его и не им накривява деня.

Общи условия

Активация на акаунт