WIZZAIR - 48

• 36 525
  • 773
  •   1
Отговори
# 630
Ако полета е променен от тях, трябва да ви върнат всичко. По принцип фактурата е за каквото сте платили, а не че дължите нещо.
[/quote

И аз мисля, че фактурата е за платеното, но и двете фактури са за много по-високи цени от реално платените и за това взех да се притеснявам.
И аз се успокоих, че ако е трябвало да платя нещо щеше да ми поиска още при канселирането, а не няколко часа по-късно с изпратена фактура по пощата.

# 631
Не, не, абсолютно сигурно няма да ви иска повече пари, то ако иска ще ви иска да въведете карта преди да продължите.
Иначе не знам защо сумата е различна...

# 632
Имам следния въпрос относно Уиз. Купих си билет за полет, както и си платих за място, само че не платих за детето, като предполагах, че ще го позиционират до мен. Само дето това не стана, както например автоматично се получава с Райън. И въпросът ми е, какво се случва, ако на чек-ин_а дадат на малко дете друго място не до родителя му, ако например някой реши да запази до мен или просто системата им така го позиционира. Законно ли е изобщо няколко годишно дете да лети седейки до непознати и някой има ли опит с такава ситуация?
Бях на полет на Уиз с детето преди повече от година. Нямахме платени места, детето беше до мен безплатно. За мъжа ми бях купила третото място, след като на нас ни даде произволни. На същия полет имаше мъж, българин, с малко момче, на около 5-6г., който явно беше купил място за себе си, но не и за детето. На двете места до него имаше две жени. Обясняваше на стюардесата, че иска детето да е до него, но двете чужденки си показваха бордните карти, май имаха платени места. Полета беше пълен. В крайна сметка стюардесата му каза, че няма как да сложат детето до него и ще измисли нещо. Не разбрах как се разви по-нататък историята, защото ние бяхме най-отзад, а те отидоха напред. Оттогава или купувам за всички места или за никого.

# 633
Ясно, благодаря. Едновременно резервирах за Уиз и Райън. Значи Уиз двата полета ми смениха, имат само импулсни телефони, супер скъпи запазени места и багаж, ако не си флекс няма отмяна или смяна на полета. Райън имат безплатен чат, евтини места и куфари, ако си купиш билети може (май до седмица) да ги презавериш безплатно без нищо да си доплащал, както ми скимна и направих. Преди години от време на време летях и с двете компании, както и с други, но според мен много зле са станали Уиз.
Това за Раян силно ме съмнява. Та те имат даже доста скъпа флекс тарифа. И кой е по-зле не се знае, щото е късмет да летиш навреме с тях😂

# 634
Зная, че периодично се пише за това с какви раници пътуваме за малък салонен  багаж, но не откривам назад. Скъса ми се раницата и ще купувам нова. Какви модели ползвате? Споменаваха се едни декатлонски, които ми бяха харесали. Ако може линк.

# 635
  • София
Раници Ташев са много удобни също.
https://www.tashev.bg/store/bg/ranica-tashev-adventure-30-287

# 636
  • Beyond the stars
Аз пътувам с ученическа Ars Una. Удобна ми е и наличието на малки разни джобчета е предимство.https://lumar-bg.com/rosy-magnolia-5252-23-ranitsa-au-2
Мъжът ми пътува с раница също с доста отделения от Тему. От деклатлон се чудехме на тази https://www.decathlon.bg/p/334344-518483-ranitsa-za-prehodi-nh10 … 3-litra-siva.html и мисля, че ще е супер.

# 637
По-добре ги вижте на живо и преценете. Раницата на Ташев е 0.5 кг. На мен ще ми е тежка.

# 638
  • София
Зная, че периодично се пише за това с какви раници пътуваме за малък салонен  багаж, но не откривам назад. Скъса ми се раницата и ще купувам нова. Какви модели ползвате? Споменаваха се едни декатлонски, които ми бяха харесали. Ако може линк.
От тези имам в няколко цвята : https://www.decathlon.bg/p/301674-238011-ranitsa-za-prehodi-nh-a … litra-zhalta.html и съм ги споделял при питания - издръжливи са.

# 639
Rebel Heart, точно тази имах предвид, но не бях сигурна в сайта им, когато я видях дали е същата, защото височината е 47 с твърд гръб. Благодаря.

Благодаря и на всички, които дадоха предложения. Дъщеря ми лети с ученическата си, като показаната от Вълшебство. Много е удобна също.

# 640
  • Beyond the stars
Между другото за пръв път от доста време миналата седмица имаше човек от Wizz air още преди security проверката, който разглеждаше багажите. Направи забележка за размера на една дама с доста обемен сак. Преди качването също имаше задържани пътници за доплащане на багаж, но там не проследих от какво естество беше проблемът.

# 641
Ами много правилно. Доста по-често трябва да има такива проверяващи.

# 642
  • София
tara, гърбът е "твърд" го разбирай по-скоро, че е в някаква степен подплатен за устойчивост и форма.
С два пръста се сгъва както пожелаеш :

# 643
На един полет от Букурещ за Бари караха 90% от не-приорити да си вкарват раниците в клетката. Вкл. и нас. Доста хора изгоряха, особено тези, които се правят на тарикати и носеха допълнителна дамска чанта или чанта за фотоапарат извън и без това доста обемиста раница. Все ни се беше случвало (на почти всеки полет) да карат някой с приорити да измери куфарчето си в клетката, но не-приорити сефте видяхме. Така че малшанс. Едната жена, българка беше, дори си позволи да спори с персонала, че винаги си пътува с дамска чанта отделно и никога не са й правили проблем...

# 644
  • Beyond the stars
Чанта за фотоапарат е доста смело, ако не си приорити. То в празна раница трудно ще я вкараш, камо ли в полупълна и пълна. Аз пътувам с кросбоди чантичка, за да са ми под ръка документи и портмоне, но винаги имам място да я прибера в раницата/куфара.

Общи условия

Активация на акаунт