Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 17

• 68 776
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • Дубай
Днеска щял да излезе тийзъра за сериала на Алперен Дуймаз с Джемре някоя си там, не помня

# 61
Здравейте дами и честит празник на празнуващите!😊
Случайно да имате информация дали има тема за сериала "Плен", който върви по БТВ?
Потърсих, но не успях да намеря.
Благодаря предварително и се извинявам, че нахълтах така в групата.

# 62
По БТВ тръгна сериал с името "Присъда", върви около 14.00 часа. Дали е преведен и под какво име мога да го потърся?
Благодаря предварително.

# 63
Същото име може да се намери с бг превод.

# 64
По БТВ тръгна сериал с името "Присъда", върви около 14.00 часа. Дали е преведен и под какво име мога да го потърся?
Благодаря предварително.
Има тема за вече излъчените 3 сезона на сериала.Там пише и може да намерите линкове към преведените епизоди.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1633352

# 65

Аслъ Енвер и Елай Smile

Салих Бадемджи е празнувал юбилея си 40 години с колегите от Кирилик Ашк:heart_eyes:

На въпроса за тема за ежедневния сериал ” Плен” не съм попадала на такава в турският раздел на форума.
При желание и гледаемост винаги може да се направи тема.

Към  сериала ''Деха'' се присъедини Мелис Сезен

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 21:56 от femmi2

# 66
  • Дубай
Ето и  първите снимки за Деха - Гений

„Deha/Гений“ се съсредоточава върху дълбока история за отмъщение, която поставя под съмнение концепциите за добро и зло. Основната тема на сериала
ще  се основава между сблъсъка на баща и син, единият от които е гений в доброто, а другият в злото. Тази конфронтация отваря вратата към едно пътуване, пълно със загадки от миналото. Докато публиката открива непознатите страни на героите, атмосферата на Истанбул ще е дом  на тази драматична история.

Начало - 9ти септември

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 21:57 от I.V

# 67
Как е на турски името на Кирилик Ашк /евентуално на руски/? Много харесвам Салих Бадемчи, а така, написано на български, името на сериала нищо не ми говори, но предполагам че не съм попаднала на него досега.

# 68
Сериалът е Kiralik ask/Любов под наем - през Гугъл се намира на български.
На руски се среща в два варианта Любовь напрокат/Любовь в аренду.

# 69
Благодаря за отговора, всъщност аз го имам в "закладките", т.е. за гледане някога, но понякога излиза името само на руски, и за да видя турското трябва да отварям много филми. А и бях забравила, че "напрокат" е "под наем", колкото и да знам руски, все пак някои по рядко използвани думи се забравят.

Ще използвам поста да споделя и мнението си за 2-рия сезон на "Шахмаран". С раздвоени чувства съм - и ми харесва, и не толкова много. Харесвам играта на Сереная, тя просто "изнася" сериала, харесва ми операторската работа, ефектите, но съдържанието ми идва много неразбрано - абстрактно. Кой, защо, какво прави - ясно е че квинт есенцията е победата на доброто срещу лошото, може би тази борба изисква лични жертви, но има и нещо, което ме кара да мисля, че оставиха сериала с отворен край за да има и друг сезон? И защо "човекът" е лош /нали може би отрязват опашката на Шахмаран, какво би трябвало да се случи след това? Или просто идва края на приказката.

Някой може ли да ми каже името на актрисата, която играе Лилит? От изброените имена и снимките на някои от артистите /на руския сайт/, не мога да направя визуализация. При рускините прочетох, че тя е играла във "Великолепния век" май като жена на Мустафа, но не съм го гледала, името на героинята й там може да е Садъка, но не съм сигурна в това.

# 70
  • Кърджали
Не съм гледала Шахмаран, но порверих коя е актрисата.
Тази ли е?
Саадет Ъшъл Аксой

Едже Ертез

И двете актриси играят Лилит, явно в различни етапи...
Както казах, не съм го гледала и малко само на проверка я карам

# 71
Благодаря! По снимка е първата, макар че не виждам името й в изброените, не се появява много на екрана, но има някакво злокобно, обсебващо присъствие, нали "лошото" е такова. Много добри костюми и грим, това забравих да спомена към плюсовете.

Втората снимка и име не ми говорят нищо, а и не си спомням да има Лилит "на различни етапи" в сериала.

# 72
  • Кърджали
Както казах, не съм го гледала, съответно и не съм се интересувала. Втората актриса и мен нещо не ми се вярва, възможно е да е някаква грешка информация, която на принципа " копи -пейст" да се е разпространила в интернет.

# 73
Мислех да не споделям мнението си за "Грязная корзина" - 1-ви сезон, защото не знам колко от пишещите и четящи тук го следят и може да не им е интересно. Но, случайно видях в коментари тук, че ще има 2-ри сезон есента, а колко ще бъде дълъг, кой знае. Като цяло сериала не е лош - има от всичко - реалности от живота /за Турция и донякъде общочовешки/, любов, хумор, криминални елементи, разбира се и малко излишен за мен "пълнеж" за да го докарат до 32 епизода. Аз първите 5-7 епизода гледах нормално, за да се ориентирам в герои, тематика, игра на артистите /те предимно са жени, мъжките образи са ми по-безлични/, след това започнах лека-полека да използвам мишката за по 2-3-5 минути, в следващите епизоди повечко, но това е защото диалозите на прислужничките са много дълги и повтарящи се. Но, играта на актрисите, изпълняващи техните роли, за мен е перфектна, такова естествено сливане с героините си. Всъщност почти всички артисти играят много добре. Финалът на 1-ви сезон е обещаващ за по-нататъшно интересно развитие, но, какво ще се получи, ще видим.

# 74

Добро утро Simple Smile

Някой дали може да сподели малко повече инфо за тази нощна приказка...
Актрисата нямам представа коя е, но изглежда много млада, направо дете. Снимките й с Бурак са много силни, браво на нея Grinning

Mahir ve Canfeza

Редакция: Намерих инфо за приказката и го споделям за интересуващите се.....

Сериалът представя на екраните невъзможната любовна история на комисар Махир (Бурак Дениз) и момичето Йорук Канфеза (Су Бурджу Язги Кошкун), която започва в магическата атмосфера на Памуккале и се простира до имението Асаф Бей в Истанбул.

Емре Кабакушак е режисьор на Bir Gece Masalı, който отваря пред публиката вратите на свят, пълен с любов, драма и интриги, а сценарият е написан от Еда Тезджан.

Главните роли си поделят Бурак Дениз, Су Бурджу Язги Джошкун, Гюркан Уйгун, Месут Акуста, Ръчан Чалъшкур, Кенан Бал, Йълдъз Кюлтюр, Йозлем Тюркад, Ерен Вурдем, Ирем Алтуг, Kerem Aslanoğlu, Emel Çölgeçen, Ecem Çalhan Има и успешни имена като Nazan Diper.

https://www.atv.com.tr/bir-gece-masali/galeri/atvnin-merakla-bek … -zaman-basliyor/5

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 11:18 от DeniAra

Общи условия

Активация на акаунт