Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 235
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Привет. Моето пътуване в Истанбул мина доста добре, нямаше драми, само отекли крака. На ден по 10-15 км минавахме. Сега ще почивам.
Днес бях на ЖК. Бебето е добре, върви с 3-4 дни напред. Седалищно е, предна плацента съм. Към 30 седмица ще усетя отчетливи движения, всичко останало което усещам сега е отражение на движенията му, върху моите органи.
Доктора каза да си избирам дата след 20.01. за секциото.
Спряха ми но шпа-то, само ако имам болки ще го пия. Доктора каза че не го харесва, защото размеквал шийката. Та оставам основно на желязо, витамини и магнезий. Кръвното ми е ок.
Захарта ми е добре, казаха ако имам гестационен диабет, че си личало и ще усетя…. Ако искам да ида на ендо, ама за в момента за тях било излишно. За феталната ехокардиография спомена доктора, пусна пулс, слуша и нищо не каза, забрави ли не знам… Сряда съм на Фетална ще питам лекарката.

# 601
Какво означава "отражение на движенията му, върху моите органи"? Аз усещам нещо много подобно на мехурче в червата, каквито усещания си имам доволно от 4-5 години. Различавах ги по това че са на 1 място и еднократно. От около 10 дни са нещо като помръдване, което е вече по-различно от преди. Но някак не стават по-силни и са на рядко. В легнало положение по гръб са най-отчетливи (когато ги има).

# 602
Аз засега в редките случаи, в които получавам, все още ми помага ябълка. Онзи ден четох статия по този повод и се препоръчваше да не се пие течност преди и след хранене по около час, както и при самото хранене, за д ане се образуват киселини. Наскоро малко по нагоре бях публикувала, че от стори на Радост Тодорова бях видяла тази хранителна добавка, но не съм я ползвала.
quote author=@Анонимна link=topic=1679818.msg48619283#msg48619283 date=1727701019]
Момичета, как се справяте с киселините? Газираната вода вече не ми действа 😅
[/quote]

# 603
  • Варна
Какво означава "отражение на движенията му, върху моите органи"? Аз усещам нещо много подобно на мехурче в червата, каквито усещания си имам доволно от 4-5 години. Различавах ги по това че са на 1 място и еднократно. От около 10 дни са нещо като помръдване, което е вече по-различно от преди. Но някак не стават по-силни и са на рядко. В легнало положение по гръб са най-отчетливи (когато ги има).
означава, че неговите движения се предават като вибрация към моите органи и всъщност усещам движението на моите органи, а не на него.
Момичета, как се справяте с киселините? Газираната вода вече не ми действа 😅
Днес питах акушерката за киселини, каза да си взема ако искам Гатард, но едва ли ще ми помогне много. Иначе моя приятелка препоръча Нео бианацид билкови били и са ѝ помогнали.

# 604
Аз усещам под нивото на пъпа определено. Понякога е точно като "почукване" Grinning

# 605
Аз в 13г.с усетих, един път пърхане и дотам. Сега съм в 17г.с. с близнаци и нищо не усещам още.

# 606
  • Варна
Аз усещам под нивото на пъпа определено. Понякога е точно като "почукване" Grinning
Ааа може, аз за себе си говоря, с предна плацента съм и бебето е седалищно.

# 607
Момичета, вие как вървите с порастването. Аз последните две седмици видимо пораснах - вече си имам корем, имам си и дупе и съм около 5.4 кг нагоре. В 21 г.с. съм. Сега ме е страх пък да не кача изведнъж много. Иначе съм спряла всякакъв junk, правя си десерти без захар и заменям вредните храни, ако случайно нещо ми се прияде. Гърдите много ми пораснаха също.
Доста се уморявам някои дни, до степен, че буквално изпадам като в състояние все едно съм в сън. Вероятно ми пада захарта, а и желязото вече има отношение, защото Феритинът (желязните депа) са ми почти изчерпани. 10 съм (10-750 референтни). Вит Д и Вит Б12 са на долна граница.

Вие какво желязо пиете? Пия вит Б12, но явно не го усвоявам и сега си взех някакво спрейче. Приемам препоръки за Б12 и Д.
На 8.01. съм на преглед при д-р Атанасова, мисля при нея да раждам (да видим все пак дали ще се усетим). Имам още две фетални във Фемина, мисля там да си ги направя пак, освен ако д-р Атанасова не препоръча друго. Стискайте палци да се харесаме и да си намеря най-накрая моето АГ.

Мисля да се запиша на училище за родители вече - https://maichindom.com/school-parents/ това дали е ок и дали изобщо съществува? Бих платила също така. Някоя от вас ходила ли е вече? Приемам препоръки Simple Smile

# 608
Момичета, вие как вървите с порастването. Аз последните две седмици видимо пораснах - вече си имам корем, имам си и дупе и съм около 5.4 кг нагоре. В 21 г.с. съм. Сега ме е страх пък да не кача изведнъж много. Иначе съм спряла всякакъв junk, правя си десерти без захар и заменям вредните храни, ако случайно нещо ми се прияде. Гърдите много ми пораснаха също.
Доста се уморявам някои дни, до степен, че буквално изпадам като в състояние все едно съм в сън. Вероятно ми пада захарта, а и желязото вече има отношение, защото Феритинът (желязните депа) са ми почти изчерпани. 10 съм (10-750 референтни). Вит Д и Вит Б12 са на долна граница.

Вие какво желязо пиете? Пия вит Б12, но явно не го усвоявам и сега си взех някакво спрейче. Приемам препоръки за Б12 и Д.
На 8.01. съм на преглед при д-р Атанасова, мисля при нея да раждам (да видим все пак дали ще се усетим). Имам още две фетални във Фемина, мисля там да си ги направя пак, освен ако д-р Атанасова не препоръча друго. Стискайте палци да се харесаме и да си намеря най-накрая моето АГ.

Мисля да се запиша на училище за родители вече - https://maichindom.com/school-parents/ това дали е ок и дали изобщо съществува? Бих платила също така. Някоя от вас ходила ли е вече? Приемам препоръки Simple Smile

И аз съм с 5 кг нагоре в същата седмица. Явно е нормално. Иначе доц. Атанасова е страхотна, докато лежах в Токуда я срещнах. Имай впредвид само, че при нея се чака доста-2,3 часа за преглед може да чакаш някой път.

# 609
Аз съм седмица назад и съм качила около 5.5 кг, т.е горе долу сходно вървим. Аз обаче упорито качвам само на корем и гърди. И аз се притеснявам да не скоча изведнъж на 20+ кила, че на моя ръст хич няма да е добре. Grinning Но каквото стане де. Изобщо не се опитвам да се ограничавам от храна и не съм спряла да ям сладко, макар че при мен сладкото е от домашно приготвени неща, в които поне си знам какво има и не са с 3 тона захар. Grinning

Aз се надявам да успея да родя със Зебрите и мисля да ходя на техните курсове. Още е малко тъмна Индия, защото искам с тях, ако раждам естествено, а още чакам да разбера дали плацентата ми ще се вдигне, че още е ниска. На предния преглед беше мръднала с 2 см, ама докъде ще стигне, не се знае. А с ниска плацента едва ли ще ме оставят да родя нормално... Хич не ми се ще секцио, ама не зависи от мен.

# 610
Корема ми в сравнително малък,но вече започвам да усещам как ми се измества центъра на тежестта. 22 г.с +1 кг от началото на бременността. То само бебето и водите ми са тоя 1 кг .За вит Д пия вигантол,но мисля да го сменя със спрей. Желязото ми е сорбифер. Но и Д и желязото с тези имена са по лекарско предписание. Спрейовете не са,така че започвай да запълваш липсите ,много е важно. И аз бях в ситуацията да нямам проследяващ по едно време и това много ме напрегна,така че пожелавам ти да се харесате и да си имаш лекар вече 🤗

# 611

Здравей, аз приемах до скоро B12 - метилкобаламин под формата на спрей на марката Better You и таблетки за под езика. Витамин Д също на тази марка ползвам като спрей. Спрях през септември витамин B12 тъй като го качих над горна граница.

# 612
  • България
KPP, препоръчвам този Д3 (2000 IU per serving) - https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/vitamini-i-minerali/vitam … -120-caps/4/12897 - от под ниската граница ме вдигна за няколко месеца до горната. Започнах го малко преди бременността. Пиех по 2 капсули докато запълня и сега само от време на време по 1 капсула за поддържане.

Важното при витамините е да гледате колко единици са - колкото повече, толкова по-добре.
На мен ендото ми беше предписало някакъв витамин Д с 400 IU в 1 капсула, което е супер слабо.

И аз ще правя изследвания тази седмица, но до сега витамините бяха в норма. Но коремът ми порастна и се закръгли за последните 2 седмици (почти 21г.с.). Моя ме базика, че вече в колата сядам като бременна. Grinning

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 11:25 от Lady_Kalinka

# 613
Благородно ви завиждам 😂 Аз съм вече +12 кг в 20 г.с. Иначе се чувствам добре, бебето е добре, дори върви по-големичко.

# 614
  • Варна
Тези кг са ми болна тема вече.В 22 гс съм  До тук имам качени 10 кг- като 4 са за последния месец 😱 не ми е станало още мега тежко, но влизам в 6 месец. Внимавам какво ям, на режим съм и пак.
Желязо пия сорбифер.

Общи условия

Активация на акаунт