Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 337
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Аз имам от работодател, но имай предвид, че ако сега си бременна и нямаш медицинска застраховка, няма да можеш да ползваш проследяване на бременност и раждане, защото застрахователите искат поне 1.месяц,.след сключването на застраховката, да е настъпила бременността.
Ами аз попитах застрахователната и тя каза че няма проблем. Моя приятелка беше така при същите застрахователи и всичко си и изплатиха. Но другата седмица ще ходя със сигурност да видим какво ще стане.

Кой е застрахователят?. Мога да попитам мъжа ми, той е в този сектор и ще знае със сигурност

The_Black_Hole, да ти кажа и аз бях така доскоро последните 2 години,.обаче от миналата година съм 100% хоум офис и искам колкото може повече контакти с хора вече, защото една година почти не си показвах носа навън хахах Human nature
А аз организирам и малка сватба своевременно Grin
Мусала Иншурънс Брокер ООД така пише на файла който са ми изпратили на пощата.
Те са брокер. Важно е кой е застрахователят, защото брокерите винаги обещават, че нещо ще мине,.за да сключат сделка, но парите ги плаща застрахователят. Проверете си добре Simple Smile
UNIQA значи това е застахоателя.

Здравей, и аз съм на Уника. Погледнах Общите условия и можеш да видиш , че ако вече си бременна, няма да ти покрият разходите (има клауза за девет месеца отлагателен период.)

Потвърждавам, че и мъжът ми каза, че особено за Уника няма как да стане

# 91
  • Варна
Добро утро. Да се похваля днес съм значително по - добре. Разминах се без хапче. Нямам температура вече , дано не вдигам пак …. Утре ще ида на работа вече.
И от днес съм официално във втори триместър.

# 92
Аз да питам генетичните ви тестове с колко % фракция са? Че докторката ми каза, че под 3% не е редно да се дава резултат, а на мен ми е даден. И тази фирма си позволявала така, иначе редно било % да са 5. В  cell genetics бях.
Днес ми излезе резултата от cell genetics - 7%. Много съм доволна - по-малко от седмица им отне да ми вземат кръв, да я пратят в Сан Диего, да я изследват и да получа резултат. Grinning

Ще си имаме момиченце. Simple Smile))))

# 93
  • България
Доста вече минахте на феталната и БХС, та да ви питам лекарите имат ли против, ако сте закусвали или сте пили хапчета преди прегледа?

# 94
Здравейте, включвам се и аз в темата Ви, като моя термин е края на февруари. Въпреки, че имам вече едно момченце от април 2022 и тази бременност като предната ми е тотална мъка. Здраво повръщане вече един месец, световъртеж, кървене от носа и венците и т.н. пълен пакет общо взето.
Миналата седмица направих NIPT тест към GenePlanet по препоръка от моя лекар и чакам още резултатите, но изобщо не съм доволна.
Някоя от вас правила ли е вече при тях тест, кога бяха готови резултатите, как е комуникацията с фирмата и техния представител ?

# 95
Доста вече минахте на феталната и БХС, та да ви питам лекарите имат ли против, ако сте закусвали или сте пили хапчета преди прегледа?
Трябва изцяло на гладно, само вода може, без хапчета

# 96
  • България
Трябва изцяло на гладно, само вода може, без хапчета

Много благодаря, КРР! Flowers Hibiscus

Тъй като съм диабетик и пия хапчета за щитовидната жлеза, се зачудих дали има значение или не. Забравих да питам докторката.. Добре, че часът ми е сравнително рано утре, та ще изместя инсулина и хапчетата.

# 97
Обадиха се! Всичко е наред според изследванията! 😊

И аз тогава пуснах, но все още нямам обаждане. Вече всичко ми се е свила дали всичко е наред.
Всичко ще е наред. ❤ На мен ми казаха в сряда, най-късно четвъртък, че ще звъннат. Ако утре до обяд не Ви се обадят, аз бих ги потърсила.

# 98
  • Варна
Аз за БХС не бях закусвала, но пих вода, нищо не ми казаха, бутилката беше в мен.
Иначе щом си с диабет по- добре да питаш, при теб може и да е друго.
Първия път като ми взе кръв акушерката като ме записваха за ЖК бях гладна и жадна. Каза ми от тук нататък да не го правя, мога да ям нещо малко и да пия вода, до 2 часа преди часът ми при нея:

# 99
На мен не са ми казвали, че трябва да е на гладно или че нещо не трябва да се пие. Единственото е, че едни лекари предпочитат пълен пикочен мехур, на други им "пречи".

# 100
На мен не са ми казвали, че трябва да е на гладно или че нещо не трябва да се пие. Единственото е, че едни лекари предпочитат пълен пикочен мехур, на други им "пречи".
Мен са ми ужасни вените, ама ужасни. Преди месец ми взимаха кръв в продължение на над час и се опитваха на 6 места три различни лаборантки. Накрая почти успяха на отворена игла долу на опакото на ръката. Ужас е при мен.

Още тогава ми казаха, че гладна и жадна не означава и никаква вода, напротив, трябва да съм пила много вода. И това не само за мен, а за всеки, не се разрешава примерно кафе Grinning Питах и в още една лаборатория, потвърдиха.

# 101
На страницата на Майчин дом има изискванията за провеждане на изследването, биохимичен скрининг, и пише, че кръвната пробва НЕ е необходимо да се взема на гладно.

Както и пише, че вземането на кръвната проба да бъде не по-късно от 2 дни от датата на УЗ преглед.

# 102
  • България
Много благодаря на всички за отговорите! Flowers Tulip

Успях да се свържа с докторката ми, въпреки че е отпуска, и тя също ми каза, че няма да пречат нито хапчетата, нито и закуската с инсулина.

# 103
За Бхс определено не е нужно на гладно или жадно. Иначе нямаше да дават следобедни часове. Моят час примерно беше 15:30, а влезнах 17:00.

# 104
Момичета, до коя седмица се приема фолиевата киселина имате ли представа?

Общи условия

Активация на акаунт