Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 650
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Момичета,какви витамини пиете за бременни?

До края на първи триместър пих Prenatal Denk по препоръка на репродуктивния специалист. Сега проследяващият, при когото ходя, каза от началото на втори триместър да ги заменя с Prenatal Denk + DHA или Pregnacare + Omega3. Избрах Pregnacare, защото имат повече неща в състава.

# 211
Аз пия Премама Дуо.

# 212

До края на първи триместър пих Prenatal Denk по препоръка на репродуктивния специалист. Сега проследяващият, при когото ходя, каза от началото на втори триместър да ги заменя с Prenatal Denk + DHA или Pregnacare + Omega3. Избрах Pregnacare, защото имат повече неща в състава.

Пренатал денк, които са след 13та седмица нали са с метилирана фолиева киселина?

# 213
Аз пия отначало supple maman.

# 214
  • Варна
Аз не пия витамини все още, само на фолиева съм. Моя приятелка пи това и е много доволна. Каза, че в момента, когато ги е спряла се е разболявала и благодарение на тях мъжа ѝ като е боледувал, тя го изкарвала супер леко. Та ми ги препоръча, но не смея… Моя АГ каза още да не пия.

# 215

Пренатал денк, които са след 13та седмица нали са с метилирана фолиева киселина?

Честно казано не знам..

# 216
Как сте момичета? Всичко наред ли е? Минете да се разпишете кой какво….
Аз днес влязох в 16 гс, планирам края на септември пътуване до Турция. Вие как сте с пътуванията? Издържате ли? Мен ме притеснява само честото пишкане…. иначе пътя не ме притеснява, няма да карам аз.

Ох, мога да напиша роман за пътуването бременна. Grinning

Още януари резервирах пътуване до Исландия, с обиколка с кола на ЦЕЛИЯ остров, самоорганизирано, не с агенция. Като я резервирах не бяхме сгодени, не вярвах тази година да съм бременна. Не вярвахме, че може да забременея бързо и си мислехме, че може да стане евентуало догодина или направо при репродуктивния. (Имам миома на предната стена) Накрая стана по бързата процедура и останахме с екскурзия, за която сме дали много пари вече, която не мога да рифъндна, защото съм взимала без рифънд за по-евтино Grinning Която също ни е хъни муун-а. Дестинацията е доста скъпа.

Оказа се, че не е проблемна бременноста ми, никакви забележки и всичко ни е наред, до последно си мислех, че може да се откажем в последния момент, но накрая заминахме. Направих от скъпите застраховки обче, на максимална сума с максимално покритие. Проверих всички спешни центрове по пътя, за всеки случай, както и писах мъжа за втори шофьр. Заминахме на наш риск, със съзнанието, че ако нещо стане само ние сме си виновни.

Какво представляваше пътуването? Всеки ден аз карам до 400км (обикновенно по-малко), което е разредено на чести почивки с лека разходка до 2-3 километра (често по-малко, но на ден до 10), с малки изкачвания по маркирани пътеки. Това за 8дни. Полетите бяха по два в посока и нищо фрапантно, кратки са.

Как ми се отрази пътуването? Много добре, освен позвъняванията от София, но те не зависят от мен.

Не изпитвах иначе никакъв дискомфорт, шофирах с колан за бременни, пишкането имаше дни където беше без пролем, имаше дни където беше през половин час, но все намираше винаги място да спрем, няколко пъти и на природа. Човещинка си е. Коланът за кола за бременни ме спаси, много удобно нещо, силно препоръчвам.

Като беше по-неравен пътя, когато съм наведена напред и е притиснат момъкът, като друсаше пътя повече, абе някакво като леко бутане, все едно с кутре усещах, към средата на корема хоризонтално, вертикално долу, абе за секунда и малко. Някакси отвътре. Не бяха газове или червата Grinning Не съм имала зацапване или болки. Наречете ме луда, ама май го усещах понякога как мърда.

Относно уморяването, нямам стамина, ако вървим по баир, трябва да спирам, много се задъхвам. По равно няма проблем, до един час се оцелява. но преминах всички планувани обекти.

Диетата беше инстант нудъли и сандвичи. Свалила съм един килограм още, вече от началотона бременността са два, но из начало си бях пухкава. Шкембето е голямо, вижда се, вече съм с дрехи за бременни, а бельото е два размера нагоре.

Оцеляхме, но си беше лудост, признавам. Да, видяхме изригналия вулкан. Уморена съм. Сега усещам от време на време повтаряща се лека болка/боцване в един от лигаментите баш на кокала на таза, на върха на кокала на таза, ама и перди съм имала болки в левите лигаменти, момчето върви леко голямо. Понеделник съм на преглед,  за всеки случай.

След две седмици ми предстои и уикенд екскурзия до Венеция, ама там ще има и възрастни хора, няма да се върви бързо. Ако няма проблеми смятам и на нея да отида. Аз пътувах, но беше на мой риск, премерен, но риск. Прецени и гововри с лекар за пътуването.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 11:30 от The_Black_Hole

# 217
  • Варна
Благодаря за откровения разказ. Ще питам в тур. агенция какво включва застраховката.
И аз не съм с проблемна бременност, да чукам на дърво до края да е така. В понеделник съм на лекар ще питам дали мога да ида. За пишкането и аз имам дни в които не съм така, но понякога… и аз свалих кг. Надявам се до тогава повече от 1 кг да ме кача. И мен ме мъчеше задъхване още от началото, но сега съм по- добре, по - рядко се задъхвам, но предвид баирите  в Истанбул ще имам почивки. Седна ли за 2-3 часа и ми се подуват краката, това ново 20 🤔.

Днес бях на училище за родители на тема раждането. Доста ми беше интересно, вторник ще ходя на друго пък.

# 218
Prenatal Denk. Не е казвал да ги сменям. Като цяло за мен са излишни, но съвсем в началото ми казаха че уж стимулирали производството на хормони и така и не съм ги спирала...
Иначе имам крампи в прасците, преди са минавали след 1 мазане с магнезиев гел, сега мазах 3 пъти и пак имах леко схващане на пръстите. Пероралните форми не помагат, имам неустановен проблем с червата, вероятно е от това. Само гела, през кожата...

# 219
Благодаря за откровения разказ. Ще питам в тур. агенция какво включва застраховката.
И аз не съм с проблемна бременност, да чукам на дърво до края да е така. В понеделник съм на лекар ще питам дали мога да ида. За пишкането и аз имам дни в които не съм така, но понякога… и аз свалих кг. Надявам се до тогава повече от 1 кг да ме кача. И мен ме мъчеше задъхване още от началото, но сега съм по- добре, по - рядко се задъхвам, но предвид баирите  в Истанбул ще имам почивки. Седна ли за 2-3 часа и ми се подуват краката, това ново 20 🤔.

Днес бях на училище за родители на тема раждането. Доста ми беше интересно, вторник ще ходя на друго пък.

Сега и на мен ми се подуха краката, малко, все едно 12 часа полет съм карала, ама пътувахме цяла нощ. На ръба е да е от бременността, ама ще видим. Много хора ме нарекоха луда, но и много хора се съгласиха, че щеше да е по-опасно да съм по улиците на София на 40 градуса. Аз минах метър, но не значи, че при други няма да има проблем. Не взимайте моето преживяване за пример и съвет!

Внимавайте!

# 220
Момичета, то задух, то гадене, болки докато бия клексана... някой друг с клексан, и да не го боли докато вкарва лекарството или няма такова чудо? Пробвах с лед, преди и след инжекция, не разтривам след това, общо взето каквото прочетох, прилагам, но си я има болката. Отминава бързо, макс десетина минути след поставяне на инжекцията, но се притеснявам като наедрее коремче как ще го бия в ръце или крака... на моменти се отчайвам че няма да се справя. При вас как е?

# 221
Момичета, то задух, то гадене, болки докато бия клексана... някой друг с клексан, и да не го боли докато вкарва лекарството или няма такова чудо? Пробвах с лед, преди и след инжекция, не разтривам след това, общо взето каквото прочетох, прилагам, но си я има болката. Отминава бързо, макс десетина минути след поставяне на инжекцията, но се притеснявам като наедрее коремче как ще го бия в ръце или крака... на моменти се отчайвам че няма да се справя. При вас как е?

И мен ме боли по същия начин, получават се топчета и синини по корема. Опитах в паласките, където по-малко ме боли и почти няма подкожни топчета и буци, а само малки синини понякога. Тромбоцитите са ми 210, та синините може да са от това.

# 222

Можеш ли да споделиш повече за училището за родители? Heart

# 223
С планиране на бременността започнах с Витамин Д и Фолиева киселина.След 16 сесмица сега АГ ми изписа Диаспорал 300 /Магнезий/ и Премама Дуо.

# 224
  • Варна
KPP организирано беше от “И за мама”, темата беше за раждането. Доста интересни и полезни неща казаха за естественото раждане и секциото. За видовете контракции, кога трябва да се тръгне към болница, ако има кървене да не се качваме в кола и да тръгваме а да викаме линейка.Записала съм си разни неща. Говориха и за покупки за бебето, какво е нужно, кое кога се използва. За видовете биберони доста неща наистина. 2 часа и половина продължи всичко.  Имат и двудневни интензивни курсове, но са веднъж годишно и съм ги изтървала.
https://www.izamama.com/?

От тук нататък ще следя няколко училища и като мога ще ходя.
Вторник съм на едно със специалисти от НОИ, ще разясняват казуси по повод болнични и майчинство.
https://www.facebook.com/mamaznaenaidobre
Има и доста онлайн такива семинари. Трябва и тях да започна да слушам.

Общи условия

Активация на акаунт