Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 626
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
С предна плацента съм и доктора каза, че скоро няма да усетя бебето. И да усетя нещо ще е от моите органи нещо, а не бебето.

# 256
  • Варна
Аз си мисля ,че усещам понякога. Може и да греша, не съм напълно сигурна. Също съм с предна плацента, не са ми казвали ,че ще има нещо различно. В 17 г.с+ 3 дни .

# 257
Аз да ,от началото на седмицата,тоест 17 г.с . Успях да го хвана дори на видео, ами то се вижда как ми рита корема и той отскача. Задна плацента имам.
Усещатате ли вече бебетата?

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 00:01 от MBStefanova

# 258
Здравейте минавам хем да се похваля хем да се изтъгувам, че съм притеснена след вчерашния преглед. Та вчера отидох  при АГ както винаги на 2 седмици ме вика. Резултата както вече писах на БХС не е идеален и рискът за даун в графата биохимия е 1:570 при долна граница 800. Та лекарката ми каза другата седмица да ида да го повторим и ако пак не е хубав ще правим пренатест. Питах я на ехограф има ли някакви показания които да говорят за синдром каза няма но сме длъжни да повторим за по сигурно. Честно да ви кажа със смесени чувства съм снощи не можах да спя постоянно се будех как ще изкарам така още една седмица незнам. Казах и ако все пак рискът е висок да направим пренатест сега каза за сега няма смисъл. Та така дано не излезе нищо и всичко да си е наред иначе си върви идеално на размер расте си идеално плацентата е супер за сега само дето е задна и ниска но дано се вдигне. И да се похваля каза на 90% момиче ние имаме момченце и така да си мечтае за една принцесаа.

Здравей, понеже и на мен ми излезна малко смущаващ резултат за Синдром на Даун във възрастовия риск при информацията за АГ 1:251, като показател за висок риск в описанието е 1:50. Лекарят, при който си го правих е един от най-добрите специалисти с хубава техника и прочие, каза че на ехографа всички е идеално, няма съмнение за отклонения. В генетичната лаборатория, в която си правих кръвните изследвания ми казаха също, че нямам поводи за притеснение и че резултата е нормален, тъй като риска се вдига от единствено от възрастта и бях спокойна, до момента в който моето АГ не каза, че този резултат го притеснявал малко и че не е специалист в областта но би искал негова колежка да ме прегледа / съответно с кабинет в най-скъпата частна клиника / и да си помислим дали да не направим пренаталния тест, но също че можело и да се стигне до амниоцентеза, която е желателно да ми извърши въпросната докторка във въпросната клиника. След като малко се шашнахме от това, седнахме и си обсъдихме нещата вкъщи, че ако реално е толкова притеснително, защо трябва да се чака 20г.с. за да се посети докторката за второ мнение, което ме навежда единствено на мисълта, че всичко се прави за пари с това “препращане”, колкото и грозно да звучи. Консултирах се относно резултатите ми с познати и се оказа, че те имат много стряскащи резултати, на които АГ им е казал, че са нормални и няма повод за притеснение. Бебчо при всички направени прегледи се развива нормално и всички показатели са идеални. Бъди спокойна и не позволявай да ти се влияе на психиката.
Днес пак писах на АГ и на нея вече сигурно и писна от мен. Моя риск е в графата биохимичен не във възрастовия и може и това я притесни и нея на ехограф всичко си е супер но тя каза че не може да ми даде 100% гаранция и да направим още един скрининг пък ако и той не е ок вече ще направим пренатест. Все си мисля че ако наистина я притесняваш нещо щеше веднага да ме прати за пренатест и нямаше да протака да чакаме и втори биохимичен да излезне. Тя е фетален морфолог работи във мц Фемина за доктор Икономова става въпрос. Тя ми следи и предната бременност и благодарение на нея имам живо и здраво дете имам и пълно доверие но колкото повече чета толкова повече се обърквам да направя ли пренатест веднага или да направя първо скрининга.

Аз също доста четох по темата, колкото повече четеш толкова повече се филмираш. По спомен NT ти беше под 1 както е и моята, ако тази област е с по-голяма дебелина от нормалното, то това може да е ранен признак за синдром на Даун, синдром на Едуардс или сърдечни проблеми, тъй като бебетата с аномалии са склонни да натрупват по-голямо количество течност на това място през първия триместър на бременността в сравнение с нормално развиващия се плод, това обясни доктора при ултразвуковото изследване. Относно теста ние решихме да не го правим, както и второ кръвно изследване, мисля че няма нужда от повече статистика, защото реално това не е диагноза, а оценка на риск, в много случаи неточна.Ако това ще те накара да бъдеш по-спокойна направи си теста и не чакай.

# 259

Аз карах в продължение на седмица много, говоря всеки ден над 6 часа. Попринцип карам много напред и свита, някоко пъти при дълго друсане според мен усещах. Всички ми казват, че съм невменяема Grinning

# 260

Аз съм в 18г.с. и си мисля, че вече го усещам. Първоначално беше, като леко драскане отвътре, а сега усещам като леко удряне с юмруче. 😂

# 261
Аз съм в 16+5, преди 3 вечери съм сигурна, че усетих въпросното “бълбукане” и не бяха червата ми🤣 обаче от тогава нищо подобно не съм усещала повече. По-скоро ми се случва късен следобед от лявата страна на пъпа да усещам вътрешно все едно ми е подпряла крак/ръка. Но, разбира се, може и да си въобразявам. Все още сутрин се чувстам с много малък и мек корем, но вечер като порасне и се успокоявам

# 262
Сутрин все едно не съм бременна (15 гс), вечер все едно съм поне шести месец Grinning

Иначе аз все още нищичко не усещам, но така като гледам съм най-назад от вас с по-късен термин през февруари. Със задна плацента съм и имам големи надежди по-рано да го усетя.

За тези от вас, които ползват против стрии олиото на Мустела, излезе ми, че в момента има до 35% намаление на продукти за мама и бебе в SoPharmacy, като олиото е намалено с 20%. Аз мисля да си взема поне две, че то доста бързо върви.

Аз съм в 16+5, преди 3 вечери съм сигурна, че усетих въпросното “бълбукане” и не бяха червата ми🤣 обаче от тогава нищо подобно не съм усещала повече. По-скоро ми се случва късен следобед от лявата страна на пъпа да усещам вътрешно все едно ми е подпряла крак/ръка. Но, разбира се, може и да си въобразявам. Все още сутрин се чувстам с много малък и мек корем, но вечер като порасне и се успокоявам

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 11:00 от yanbibiyan818

# 263
Здравейте момичета,
В 15 г.с съм и от два дни усещам едно придърпване ниско долу и болка. Особено когато се местя, ставам и сядам или рязко се раздвижа. Пия но-шпа 2х1 дневно по назначение на АГ-то, но като че ли не се повлияват от него. Вие имате ли подобни неразположения?

# 264
Здравейте момичета,
В 15 г.с съм и от два дни усещам едно придърпване ниско долу и болка. Особено когато се местя, ставам и сядам или рязко се раздвижа. Пия но-шпа 2х1 дневно по назначение на АГ-то, но като че ли не се повлияват от него. Вие имате ли подобни неразположения?

И аз имам, даже някои придръпвания са силно болезнени (при движение). Но бих се консултирала с лекар.

# 265
И аз съм в 15 г.с и определено от няколко дни имам неприятни бодежи, болки в кръста. Те в началото не бяха така притеснителни. Ходих при АГ, опипа ме отвътре , каза, че имам леко напрежение, шийката е добре, бебо е добре. Изписа ми магнекардин 3х1 и няколко дни утрогестан 300 вагинално. Няма нищо притеснително, но за всеки случай.

# 266
  • Варна
И аз имам такива болки и придърпване. От днес започвам магнерот 2х1 тб. Предполагам, че е нормално, на ехографа всичко беше ок.

# 267
Аз имам само в червата, но с тях имам (неизвестен) проблем от 4,5 години.
Имах крампи на прасците. Преди съм се оправяла с 1 мазане с магнезиев гел. Сега - след 2-3 мазания, а схващанията на пръстите на краката и усещането за стегнатост по принцип - с 4-5. И то не напълно. Магнезий, който се приема през устата, никога не ми е помагал. Може би само гела остава като вариант? Но все още не ми е минало усещането за скованост напълно...

# 268
Здравейте,момичета аз също имах такива болки, дори бих казала много остри за секунди и после изчезва, след това като натиснех около матката и доста ме болеше. Много се притесних и веднага писах на моята акушерка това беше нейния отговор изпращам го и за ваше спокойствие

“Матката се "държи" от две широки връзки съставени от различни типове тъкани. Колкото повече расте матката, толкова повече се удължават и те. Понякога можеш да изпитваш дискомфорт особено при натиск, рязко завъртане или усукване на кръста. В тези случаи може да вземеш таблетка но-шпа. В рамките на няколко минути неприятните усещания трябва да отшумят. Малко почивка в легнало положение също има положителен ефект. “

При мен също имаше болка на по-резки движения нещата при мен отшумяха без но-шпа по принцип избягвам да пия освен ако не е нещо много силно и нетърпимо.

# 269
Здравейте, аз днес влизам в 15г.с и аз съм със същите "леки болки и придърования", със първата бременност ми изписваха диаспорал 400 и много добре се усвояваше/то е магнезий/ и ще се чуя с АГ да споделя ,дали не е време. Помня,че с първата бременност се събирахме на гости няколко бременни и питам кафе някой? Не не,внимавам с кръвното.. Газирано? Не не, газове имам довечера ще о*пърдя мъжа...добрее ей ти една чаша вода и всичките вадехме дружно по едно диаспоралче и си представяхме ,че е коктейлче 🤣🤣🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт