Термин февруари 2025г. Тема 2

• 40 372
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Вече ми е ясно, че е просто късмет да те подминат всички рискове. Особено когато ти казват "ти никога не си имала проблеми досега (по време и преди бременността), значи - няма основание да имаш и сега". Иначе при каквото и да е необичайно усещане или съмнение ще тичам до спешното, друго няма какво да направя (отнася се за всички рискове). Разкритието има ли симптоми и какви са?

Няма. Получава се така наречен фунелинг. Една жена на скоро изпрати нейния фунелинг беше огромен. Добре че същата вечер тръгна към Вецев иначе той е казал че на другия ден е щяла да роди. 21-22 седмица… и аз преди да се сблъскам със скъсяването не знаех нищо, не знам защо не се пише нищо за следене на шийки и т.н. Ако една бременна жена знае рисковете ще иска да й я мерят поне веднъж в месеца.

# 541
Аз също имам фунелинг,но съвсем лек според лекаря. Затова основно пазя леглото,ако може да мине без интервенция по шийката.

# 542
А кога се мери всъщност, аз вчера, 16 + 2 дни питах лекаря за шийката, той ми каза, че на феталната ще ми кажат, феталната е чак на 24.10, 20 та седмица. На първата фетална нямам спомен да са ми казали каква е. И сега да стоя и да чакам ли.

# 543
А кога се мери всъщност, аз вчера, 16 + 2 дни питах лекаря за шийката, той ми каза, че на феталната ще ми кажат, феталната е чак на 24.10, 20 та седмица. На първата фетална нямам спомен да са ми казали каква е. И сега да стоя и да чакам ли.

При мен скъсяването тръгна от 15 седмица някъде. Настоявай да ти я измери за твое спокойствие.

И аз имах лек фунелинг 0,30 някъде. Сега го няма

# 544
Момичета и друго, появиха ми се пигментни петна по челото, които са ужасни и не мога да ги гледам. Цяло лято пазя леглото, та не е от прекомерно излагане на слънце. Мога ли да ползвам в момента някаква козметика за премахването им, евентуално и при козметик, но по-скоро искам у дома да опитам?
Някоя от вас спомня ли си сайта за проверка на състава на продуктите дали са подходящи за бременни?

# 545
На мен всеки път ми мерят дължината на шийката. Ако не ми казват, си питам, защото постоянно вдигам голямото дете и се притеснявам, но засега няма скъсяване. На ФМ също без да попитам ми каза, че няма скъсяване.

За ехокардиография се обади след няколко дни. Аз така звънях сигурно две седмици подред, за да запазя час уж по-отрано, но нямаше график. Аз вече ходих при Маринов на 18ти, така че сигурно вече има и за по-натам часове.

За петната мисля, че нищо не може да направиш. Попитай своя АГ, но до колкото знам, чак след като родиш е добре да ползваш подобни избелващи кремове.

# 546
По време на бременност е напълно нормално да има пигментация на кожата. В домашни условия ви препоръчвам Серум от Витамин Ц, много е ефективен в борбата с пигментацията, засилва производството на колаген и има антиоксидантни свойства,но задължително се ползва със слънцезащита. Витамин Ц в комбинация с екстракт от домат, също е много ефективен. Процедура, която може да проверите и е ефективна срещу борбата с пигментация / казвам го от личен опит/ е био микронидлинг, прави се изцяло с натурален продукт. На малко места се предлага, скъпичка е и задължително все пак трябва да се консултирате с дерматолог.
Момичета и друго, появиха ми се пигментни петна по челото, които са ужасни и не мога да ги гледам. Цяло лято пазя леглото, та не е от прекомерно излагане на слънце. Мога ли да ползвам в момента някаква козметика за премахването им, евентуално и при козметик, но по-скоро искам у дома да опитам?
Някоя от вас спомня ли си сайта за проверка на състава на продуктите дали са подходящи за бременни?

# 547
По време на бременност е напълно нормално да има пигментация на кожата. В домашни условия ви препоръчвам Серум от Витамин Ц, много е ефективен в борбата с пигментацията, засилва производството на колаген и има антиоксидантни свойства,но задължително се ползва със слънцезащита. Витамин Ц в комбинация с екстракт от домат, също е много ефективен. Процедура, която може да проверите и е ефективна срещу борбата с пигментация / казвам го от личен опит/ е био микронидлинг, прави се изцяло с натурален продукт. На малко места се предлага, скъпичка е и задължително все пак трябва да се консултирате с дерматолог.

Много благодаря!🙂

# 548
  • България
За ехокардиография се обади след няколко дни. Аз така звънях сигурно две седмици подред, за да запазя час уж по-отрано, но нямаше график. Аз вече ходих при Маринов на 18ти, така че сигурно вече има и за по-натам часове.

Днес им звънях и е дал часовете до 6ти октомври само. Казаха ми да проверявам периодично.

# 549
Моята и преди скъсяването я  мериха на всеки преглед след 12 г.с . И точно така я хванаха.Може би лекарят я е измерил коремно(което дава отклонения) ,не е видял проблем и затова ви е казал ,че  на ФМ ще я мерят. Всяка друга причина да не я измери щом сте питали ми се струва несериозно изказване от негова страна .

# 550
Дами, от няколко дни насам ми се хапват рулца от раци до степен, в която днес ги и сънувах. Предполагам от 10 рулца нищо няма да ми стане, но вие какво мислите?

# 551
  • Варна
Мен до сега само на първата фетална ми я мериха. Лекарката каза АГ да ми я измери в 16-17 гс пак, като му казах той каза, на феталната ще ти я измерят 😐. Като цяло му имам доверие на моят АГ, но и лекарката на феталната е супер адекватна и слушам и двамата.
Надявам се всичко да е наред и при мен, аз съм с конизирана шийка.
Втората ми фетална е на 2.10.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 19:48 от Daisy_D

# 552
Рулцата от раци не са ли реално от брашно+аромат? Не съм чула да са проблем, но не съм лекар.

# 553
При мен още от 8г.с. ми мерят шийката вагинално на всеки преглед, включително и на първата фетална. Последно беше 3.8 мм. Втората фетална предстои на 08.10 та ще видим каква е ситуацията и нямам вече търпение Blush

# 554
И моята е на 8.10 едва ,едва ще дочакам .
При мен още от 8г.с. ми мерят шийката вагинално на всеки преглед, включително и на първата фетална. Последно беше 3.8 мм. Втората фетална предстои на 08.10 та ще видим каква е ситуацията и нямам вече търпение Blush

Общи условия

Активация на акаунт